Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod puamik » sob 01. bře 2014 15:42:14

ViR píše:
xtonda píše: Na první způsob potřebuješ aplikaci (nebo použiješ web) a datové spojení, to ostatní bude bude fungovat na androidu stejně jako fungovalo na obyčejném telefonu, takže nechápu kde je problém.

Řekl bych v očekávání, že i tuto variantu obslouží ona specializovaná aplikace...

přesně tak, do teď jsem musel zavolat na odorik, po prvnim prozvonění to tipnout, přijmout hovor a vymačkat telefonní číslo. Myslel jsem, že v aplikaci odorik zvolím volbu zpětně volání a vyberu telefonní číslo kontaktu kam chci volat a vše ostatní udělá aplikace.
puamik
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 28. úno 2014 21:59:17

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod xtonda » sob 01. bře 2014 15:50:07

No vida, tak po deseti příspěvcích z tebe konečně vypadlo o co jde, tohle se tu už řešilo a údajně tohle Android neumožňuje, snad z bezpečnostních důvodů.
xtonda
 
Příspěvky: 738
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod puamik » sob 01. bře 2014 15:54:25

xtonda píše:No vida, tak po deseti příspěvcích z tebe konečně vypadlo o co jde, tohle se tu už řešilo a údajně tohle Android neumožňuje, snad z bezpečnostních důvodů.

konečně vypadlo :-), já jsem to psal hned na začátku co jsem chtěl :-). Tak díky za info, můžu tedy apku odorik odinstalovat
puamik
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 28. úno 2014 21:59:17

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod xsouku04 » sob 01. bře 2014 16:03:45

puamik píše:přesně tak, do teď jsem musel zavolat na odorik, po prvnim prozvonění to tipnout, přijmout hovor a vymačkat telefonní číslo. Myslel jsem, že v aplikaci odorik zvolím volbu zpětně volání a vyberu telefonní číslo kontaktu kam chci volat a vše ostatní udělá aplikace.


Stěžujte si u firmy Google, tak si naplánovali, že tohle nebude možné.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7672
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod JPT » sob 01. bře 2014 16:15:14

Ještě co bych poradil, aby se nemuselo po vytočení čísla vyťukávat celé volané je nastavit si (pouze 10) jako přednastavené zpětné volání a pak to jde pouhým prozvoněním a nebo co mi připadá taky dobrá možnost je, si nastavit předdefinované kontakty (nebo jak se to jmenuje) v samoobsluze odoriku, těch může být 100 a čísla těch kontaktů si napsat do svých kontaktů v telefonu za jméno (např. Novák Karel 56) a až budeš chtít volat Karlovi Novákovi, tak se podíváš jaký má číslo kontaktu, to si pak zapamatuješ a prozvoníš ústřednu a až ti zavolá zpět, tak tam zadáš jen číslo 56. Tak bych si to udělal já, kdybych neměl tu aplikaci na Windows Mobile.
JPT
 
Příspěvky: 319
Registrován: sob 03. lis 2012 23:21:05

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod Pitomec » sob 01. bře 2014 16:26:14

xsouku04 píše:
puamik píše:přesně tak, do teď jsem musel zavolat na odorik, po prvnim prozvonění to tipnout, přijmout hovor a vymačkat telefonní číslo. Myslel jsem, že v aplikaci odorik zvolím volbu zpětně volání a vyberu telefonní číslo kontaktu kam chci volat a vše ostatní udělá aplikace.


Stěžujte si u firmy Google, tak si naplánovali, že tohle nebude možné.

ROOT telefonu by to neřešil?
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2380
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod xsouku04 » sob 01. bře 2014 16:31:10

Pitomec píše:
xsouku04 píše:
puamik píše:přesně tak, do teď jsem musel zavolat na odorik, po prvnim prozvonění to tipnout, přijmout hovor a vymačkat telefonní číslo. Myslel jsem, že v aplikaci odorik zvolím volbu zpětně volání a vyberu telefonní číslo kontaktu kam chci volat a vše ostatní udělá aplikace.


Stěžujte si u firmy Google, tak si naplánovali, že tohle nebude možné.

ROOT telefonu by to neřešil?


Ano, root dovede řešit veškeré manýry googlu, nicméně je to operace složitá a nemůžeme po běžném zákazníkovi tohle požadovat. Navíc by to vyžadovalo hluboké zásahy, protože na to prostě nejsou nachystány knihovny. A existuje obrovské množství různých telefonů s různými verzemi Androidu. Vzhledem k tomu, že věci, na kterých můžeme pracovat, jsou omezené, si prostě myslím, že to nestojí za tu námahu. Za chvíli snad budou data naprosto běžná.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7672
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod Zedna » sob 01. bře 2014 16:56:51

xsouku04 píše:Vzhledem k tomu, že věci na kterých můžeme pracovat jsou omezené, prostě si myslím, že to nestojí za tu námahu. Za chvíli snad budou data naprosto běžná.


Jak uz jsem drive psal, tak dalsi okolnost je ta, ze dnes uz je rozdil ceny mezi callbackem (1.18/min) a cenou u virtualu (kolem 1.50/min.) dost maly na to, aby se s tim komplikovanejsim callbackem nekdo otravoval/zatezoval.

Callback ma vyhodu v o malicko nizsi cene a sekundove tarifikaci od prvni sekundy,
ale nevyhodu v poplatku za vyzvaneni (i nedovolani se),
v neprehlednem vypisu hovoru u Odorika, kde takoveto dva hovory nejsou nijak zvyrazneny, ze patri k sobe a jednalo se o callback
a v te zminene komplikovanosti vyvolani callbacku, zejmena pokud nekdo nema trvale nebo vubec data v mobilu.
Uživatelský avatar
Zedna
 
Příspěvky: 736
Registrován: stř 04. dub 2012 0:57:53

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod xtonda » sob 01. bře 2014 16:59:16

Našel sem aplikace pro použití volacích karet, které umožňují zasílat kódy do hovoru, v čem konkrétně je problém u toho callbacku?
xtonda
 
Příspěvky: 738
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: Vlastní aplikace na zpětné volání z OS Android

Příspěvekod JPT » sob 01. bře 2014 17:05:31

Něco podobného jsem taky asi našel. Problém je v tom, že to nefunguje. I to co podle manuálu vypadalo, že by mělo fungovat, tak pak mi firma odepsala, že kvůli android API už to na androidu nepodporují, ale tak můžeš sem napsat ty aplikace, ať si to lidi zkusí.
JPT
 
Příspěvky: 319
Registrován: sob 03. lis 2012 23:21:05

PředchozíDalší

Zpět na Novinky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků