Mobilní datové balíčky

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod jimisoft » čtv 06. bře 2014 9:59:43

A také na stránkách Odoriku: Výpis volání - Mobilní data - Období (tento měsíc).
jimisoft
 
Příspěvky: 69
Registrován: pát 24. kvě 2013 18:40:12

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod mdvo » pát 14. bře 2014 12:52:57

megacruiser píše:Od února si můžete aktivovat výhodné mobilní datové balíčky:

150 MB/měsíc za 69 Kč (při využití celého balíčku 0.46 Kč/MB)
1500 MB/měsíc za 390 Kč (při využití celého balíčku 0.26 Kč/MB)

Po vyčerpání balíčku se rychlost sníží na 16 - 20 kbit/s podle typu dat a přenesená data nebudou účtována.



moment, já měl za to, že po vyčerpání dat se nastaví rychlost 200kbit? Jak to tedy je? Mám odorik - tmobile.
mdvo
 
Příspěvky: 48
Registrován: pon 10. úno 2014 15:12:23

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod Pitomec » pát 14. bře 2014 13:13:44

200kbps snad nikdy v síti TM nebylo...
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2015
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod mdvo » pát 14. bře 2014 13:41:55

Pitomec píše:200kbps snad nikdy v síti TM nebylo...


nevím.. možná si to pletu s o2: http://www.lupa.cz/clanky/novinky-u-ope ... rpani-fup/

každopádně teď je to u t-mobile 64/32 kb/s (u předplacenky 16kbit) a to je už použitelné, na rozdíl od 16kbit odorik (asi vodafone?) a s přihlédnutím k tomu, že tato data nejsou u t-mobile nijak omezována (pokud vím), na rozdíl od vodafone 16kbit:
http://www.vodafone.cz/podminky/podmink ... lni-dato1/

pro úplnost - o2 omezuje porty po dosažení FUPu ještě víc než vodafone.


dodatek:
vodafone nabízí jeden datový tarif s tzv SMART FUP, který by měl fungovat jen u tarifu 20gb za 500kč:
http://www.vodafone.cz/o-vodafonu/o-spo ... f-s-neome/

přehled datových tarifů:
http://mobilenet.cz/clanky/prehledne-fu ... bile-14420
mdvo
 
Příspěvky: 48
Registrován: pon 10. úno 2014 15:12:23

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod popescu » pon 14. dub 2014 12:04:00

Tak po pár měsících používání už můžu říct, že bych velice ocenil ten 300MB balíček, byť by nebyl nijak výhodnější než ty dva 150MB. Totiž 150 MB mi nikdy nevydrží a vždy musím uprostřed měsíce čekat, než mi dojde SMSka, než se mi zpomalí data, pak se přihlašovat třeba i v terénu na web a tam to zařizovat, což je vzhledem k tomu, že dvakrát čekám na "Momentálně nelze provádět operace se SIM kartou. Probíhá změna datového tarifu." - poprvé při zrušení starého balíčku a pak před aktivací nového - docela nepříjemné.

Koupit si rovnou 300 MB by to vyřešilo a navíc bych neměl špatný pocit, že si možná ukrajuju pár MB z toho starého balíčku, když ho kvůli aktivaci nového musím zrušit.

Co na to Odorik? Byla by ta možnost?
popescu
 
Příspěvky: 72
Registrován: stř 05. úno 2014 17:35:34

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod blayen » pon 14. dub 2014 18:19:00

ono to de nějak přes tu infolinku co je v tý sms o zpomalení.. tušim že je to 4488 nebo tak nějak a tam se dá ten limit snad obnovit bez čekání. ale zatim sem to nezkoušel a první měsíc sem podstoupil taky tohle utrpení a tenhle měsíc zase jedu na fupu a ten mi zatim na moje používání stačí (Ingress + hangout) :)
Uživatelský avatar
blayen
 
Příspěvky: 67
Registrován: stř 18. zář 2013 9:50:38
Bydliště: Liberec

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod xsouku04 » pon 14. dub 2014 19:51:54

popescu píše:Tak po pár měsících používání už můžu říct, že bych velice ocenil ten 300MB balíček, byť by nebyl nijak výhodnější než ty dva 150MB. Totiž 150 MB mi nikdy nevydrží a vždy musím uprostřed měsíce čekat, než mi dojde SMSka, než se mi zpomalí data, pak se přihlašovat třeba i v terénu na web a tam to zařizovat, což je vzhledem k tomu, že dvakrát čekám na "Momentálně nelze provádět operace se SIM kartou. Probíhá změna datového tarifu." - poprvé při zrušení starého balíčku a pak před aktivací nového - docela nepříjemné.

Koupit si rovnou 300 MB by to vyřešilo a navíc bych neměl špatný pocit, že si možná ukrajuju pár MB z toho starého balíčku, když ho kvůli aktivaci nového musím zrušit.

Co na to Odorik? Byla by ta možnost?


Je to v plánu - nastavit si podmínky, při kterých dojde k automatickému obnovení balíčku.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6919
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod alfi » úte 15. dub 2014 19:35:03

xsouku04 píše:Je to v plánu - nastavit si podmínky, při kterých dojde k automatickému obnovení balíčku.

taky bych něco takového využil :-) a nebo ještě lépe možnost měnit nastavení balíčků přes android aplikaci. přeci jen, automat nebude vždycky fungovat ideálně = neví, kolik plánuju datovat do konce měsíce..
alfi
 
Příspěvky: 427
Registrován: čtv 03. led 2013 16:31:10

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod xsouku04 » stř 16. dub 2014 15:30:38

alfi píše:
xsouku04 píše:Je to v plánu - nastavit si podmínky, při kterých dojde k automatickému obnovení balíčku.

taky bych něco takového využil :-) a nebo ještě lépe možnost měnit nastavení balíčků přes android aplikaci. přeci jen, automat nebude vždycky fungovat ideálně = neví, kolik plánuju datovat do konce měsíce..


To by možná bylo ještě lepší. Přidat možnost nakupovat/měnit balíčky do API a tím i řeba do programu Odorik.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6919
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Mobilní datové balíčky

Příspěvekod popescu » stř 16. dub 2014 23:15:41

xsouku04 píše:
alfi píše:
xsouku04 píše:Je to v plánu - nastavit si podmínky, při kterých dojde k automatickému obnovení balíčku.

taky bych něco takového využil :-) a nebo ještě lépe možnost měnit nastavení balíčků přes android aplikaci. přeci jen, automat nebude vždycky fungovat ideálně = neví, kolik plánuju datovat do konce měsíce..


To by možná bylo ještě lepší. Přidat možnost nakupovat/měnit balíčky do API a tím i řeba do programu Odorik.


O přidání rozhraní na správu datových balíčku do Odorik callback aplikace se tu už spekulovalo. Jsem určitě pro, ale zároveň bych prosil o ta automatická pravidla, protože že si to budu moci nastavit pohodlně v aplikaci nic nemění na tom, že bych musel vyčerpání prvního balíčku hlídat a pak čekat na aktivaci druhého. Nastavit automat na 2 x 150 MB po sobě by to vyřešilo.
popescu
 
Příspěvky: 72
Registrován: stř 05. úno 2014 17:35:34

PředchozíDalší

Zpět na Novinky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků