Nové barevné telefony Grandstream

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » čtv 04. zář 2014 12:27:22

Tak máme od Grandstreamu potvrzeno, že zatím máme používat firmware
http://malab.grandstream.com/firmware/Color/0.7.9.7/ až se námi vyvolané změny vloží do stabilní větve, dají vědět.

Tedy nic nebrání tomu, abychom začali telefony nabízet v našem eshopu.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod misa » čtv 04. zář 2014 18:42:37

Telefon GXP2160 je jedním kusem skladem a bude přidán do eshopu. Telefon GXP2130 je objednán u dodavatele.
Uživatelský avatar
misa
 
Příspěvky: 216
Registrován: sob 06. říj 2012 19:48:12
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » pon 08. zář 2014 17:52:08

http://www.odorik.cz/obchod/kategorie/t ... am-gxp2160

http://www.odorik.cz/obchod/kategorie/t ... am-gxp2130

GXP 2140 jsme objednali jeden kus na otestování, tedy v eshopu zatím není. Měl by jít použít s rozšiřujícím modulem pro BLF 2200EXT, který byl původně vyvinut pro android stolní telefon GXP 2200. Vzhledem k tomu, že všechny tři modely mají stejnou větev firmware tak potíže neočekáváme.

Obrázek
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » úte 23. zář 2014 12:42:21

Grandstream má pro své nové barevné telefony novou verzi BETA firmware. Jak je to přehledně uvedeno.
http://www.grandstream.com/support/firmware

Vypadá to, že opravy chyb nutné k tomu, aby fungovalo BLF s ústřednou Odorik.cz, jsou zahrnuty, i když v change logu o tom zmínka není.

V menu Maintaince -> Upgrade and provisioning
Nastavte položku: Firmware Server Path na firmware.grandstream.com/BETA

A restartujte telefon.

Testuji s telefonem GXP 2140 + 2200 EXT od včerejška, BLF blikají korektně. Korektně funguje i přebírání zvonících hovorů.

Opravy chyb tedy pokročily za alfa verze do bety, je tedy velmi pravděpodobné (a je to slíbené), že brzy pokročí i do stabilní větve.

Ano, telefony jsou to drahé, ale pokud by vám jako jeden z hlavních pracovních nástrojů zvýšil produktivitu práce třeba jen o 10%, máte investici do něj již za měsíc zpět.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » čtv 25. zář 2014 16:58:40

Beta firmware se stal stable včetně pro nás podstatných oprav, nyní stačí jako Firmware Server Path vyplnit firmware.grandstream.com a restartovat telefon.
O žádných vážných potížích nevíme.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod dako » stř 22. říj 2014 8:11:11

Poridil jsem jsem si tento telefon (GXP2130), po prvnich testech zatim spokojenost. Mam ho predevsim proto, abych mohl pouzivat 2 sip Odorik linky a jednoduchym zpusobem mezi nemi prepinat, a tady jsem objevil problem, ze kazdy ulozeny kontakt v telefonnim seznamu je vazan na odchozi linku. Cili mohu prepinat linkovymi tlacitky jak chci, vytoceny kontakt ze seznamu jde vzdy tou linkou, pod kterou je ulozen. Zjistil jsem ze nefunguje ani "Speed dial via active account" pres MPK tlacitka, vzdy je to vazane na urcitou linku (account). Tohle tyhle telefony maji trochu nedoresene.
U tech programovatelnych tlacitek (MPK) jsem to nakonec vyresil pres "Dial DTMF", ale moc sikovne to neni. Je to skutecne tak? Nebo delam nekde chybu?
dako
 
Příspěvky: 42
Registrován: pon 12. srp 2013 21:32:41
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » stř 22. říj 2014 15:41:27

dako píše:Poridil jsem jsem si tento telefon (GXP2130), po prvnich testech zatim spokojenost. Mam ho predevsim proto, abych mohl pouzivat 2 sip Odorik linky a jednoduchym zpusobem mezi nemi prepinat, a tady jsem objevil problem, ze kazdy ulozeny kontakt v telefonnim seznamu je vazan na odchozi linku. Cili mohu prepinat linkovymi tlacitky jak chci, vytoceny kontakt ze seznamu jde vzdy tou linkou, pod kterou je ulozen. Zjistil jsem ze nefunguje ani "Speed dial via active account" pres MPK tlacitka, vzdy je to vazane na urcitou linku (account). Tohle tyhle telefony maji trochu nedoresene.
U tech programovatelnych tlacitek (MPK) jsem to nakonec vyresil pres "Dial DTMF", ale moc sikovne to neni. Je to skutecne tak? Nebo delam nekde chybu?


Je to docela možné. Výběr, jakou linkou chci volat, je u Grandstreamu někdy problém, a to i když nepoužívám telefonní seznam a speed dial nebo BLF tlačítka.

Tedy tlačítko redail nebo hovor na číslo, z kterého byl dřívější hovor (zmeškaný a nebo uskutečněný), nelze vybrat linku, ale vždy je použita ta, co naposledy.

Bohužel ale pochybuji, že by Grandstream přiznal tak vážnou a dlouhodobou chybu, asi to bude mít tendenci prohlásit za vlastnost.

Aby to nebylo všechno, ještě někdy špatně ukazuje, přes kterou linku se volá a tím dále mate volajícího. Doufám, že tohle už jako vlastnost neobhájí a budou nuceni se tím zabývat.

Cituji moji dnešní stížnost Grandstreamu:

All the BLF keys issues we have had are solved now, with the latest stable firmware 1.4.0.16. BLF is working for us without a single problem. Thank you.

Unfortunately I have another longterm small and easy to replicate problem to report.

It is when there is a outgoing call, sometimes the side Line buttons indicate wrong line to be used.

Please see pictures.


We use 3 different accounts. Account 1, Account 2 and Account 3 which are associated to the side Line 1, Line 2 and Line 3 buttons. When I make call using the web interface and choose account 3 to be used, the web and also the phone is indicating, that Line 1 was used. In reality Line 3 with Account 3 is used, which is correct. Only the indications is wrong.
So the only problem is that this indication is confusing for the user of the phone.

There are more possibilities how to replicate the wrong line indication problem. For example if you call back on missed call on line 3.
Lines 3 - Account 3 is used, but Line 1 indicates usage.


Apart from reporting this. I have one question.
Is it possible to choose which line to use for redial or calling a missed call number? As far as I know with Grandstream phones always will be used the line used last time. No way to choose? Phone of other manufacturers allow to choose the line. This could be considered the only major downside of Grandstream phones i can think off.

Your phones have great value for the money spend.

best regards



Co se týče jejich technické suportu, pravděpodobně budou zkoušet mlžit a odbýt mne pro tento případ nesmyslnými požadavky, jako že potřebují debug log a pcap a podobně.

Tedy zatím počkám, co odpoví, a jestli ze mě budou zkoušet dělat blba, stížnost podám veřejně, ať si trhnou trochu ostudy: http://forums.grandstream.com/forums/in ... ic=20406.0 (to je můj dotaz)
Už jsem se registroval, budu tam také pod loginem xsouku04.
Kdyby někdo potřeboval něco přeložit, jsem k dispozici :)
Přílohy
Grandstream_click_to_dial.png
Grandstream_click_to_dial.png (62.94 KiB) Zobrazeno 6376 krát
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod dako » stř 22. říj 2014 16:55:09

hmm...vidim, ze se budu muset k bombardovani supportu taky pridat, to bude asi na dlouho, no uvidime :)


edit: pro ty, kteri se pokouseji napajet telefon pres PoE, je potreba zdroj 48V
dako
 
Příspěvky: 42
Registrován: pon 12. srp 2013 21:32:41
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » stř 22. říj 2014 18:42:03

Tak jsem položil dotaz zde: http://forums.grandstream.com/forums/in ... ic=20406.0
Doufám, že budu správně pochopen. Vlastně se snažím jednoduše shrnout jak Váš tak "můj" problém.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod dako » stř 22. říj 2014 23:38:06

Vsiml jsem si, diky :), mimochodem na GXP2130 s firmwarem 1.0.4.16 to vypada, ze nefunguje BLF, tlacitka nereaguji pri zapnute funkci BLF ani jako "speed dial"..ehh...nemaji to v grandstreamu vychytane.

Cekam na registraci na http://forums.grandstream.com , at jim to tam mohu vpalit.
dako
 
Příspěvky: 42
Registrován: pon 12. srp 2013 21:32:41
Bydliště: OSTRAVA!!!

PředchozíDalší

Zpět na Novinky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků