Nové barevné telefony Grandstream

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » pát 31. říj 2014 18:07:20

dako píše:Vsiml jsem si, diky :), mimochodem na GXP2130 s firmwarem 1.0.4.16 to vypada, ze nefunguje BLF, tlacitka nereaguji pri zapnute funkci BLF ani jako "speed dial"..ehh...nemaji to v grandstreamu vychytane.

Cekam na registraci na http://forums.grandstream.com , at jim to tam mohu vpalit.


Ce týče problému s BLF.
Nyní je připravena nová verze naší proxy, která vylepší spolehlivost fungování BLF. Např. bude odolná proti tomu, pokud se nějaký BLF paket ztratí po cestě. Po restartu telefonu se BLF tlačítka rozsvítí ve správném stavu a nově přibude možnost sledovat prezenci. (má to ale omezené použití). Dále máme lépe otestovanou možnost chatovat pomocí některých SIP klientů jako microSIP - v kombinaci s prezencí to dovede plně nahradit skypechat, ICQ a podobně. O shrnutí nových možností přibude novinka až všechny nové věci otestujeme na ostré proxy.
Také byla upravena naše ochrana proti útočníkům, která mohla občas chybně blokovat některé BLF pakety. Tedy mohla uměle vytvořit situaci "ztracených paketů".
Novou verzi plánujeme nasadit v noci z neděle na pondělí 2. listopadu. (tedy tuhle neděli)

Je pravděpodobné, že tím se zatím občas záhadné chování BLF u GXP 2130 odstraní. Žádný další bug na straně Grandstreamu týkající se BLF jsme zatím nenašli. BLF je super.

P.S. GXP 2130 má menší displej než GXP 2140 nebo GXP 2160, ale o to rychlejší reakce, takže práce s nim je pohodlná a rozlišení menší displeje dostatečné. A nezabere tolik místa na stole.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod dako » ned 02. lis 2014 14:14:21

No zatim spokojenost s timhle telefonem, to BLF me v home podminkach ani moc netrapi, spis by mel grandstream trochu lepe poresit to vytaceni z jednotlivych linek. Zatim to resim takto: Vyzvednu linku, ze ktere chci volat, musim si alespon pamatovat prvni dve az tri cislice z cisla ktere chci volat a mam ho ulozeneho v seznamu, timpadem mi to nabidne vsechny kontakty, ktere timto cislem zacinaji, nalistuji patricny kontakt, zmacknu pravou sipku (to je dulezite, jinak to vytoci jen ty prvni 2 - 3 cislice :) ) a pak zmacknu vytocit.

Je to krkolomne, ale zatim me nic lepsiho nenapadlo.
dako
 
Příspěvky: 42
Registrován: pon 12. srp 2013 21:32:41
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » pát 07. lis 2014 15:44:44

dako píše:No zatim spokojenost s timhle telefonem, to BLF me v home podminkach ani moc netrapi, spis by mel grandstream trochu lepe poresit to vytaceni z jednotlivych linek. Zatim to resim takto: Vyzvednu linku, ze ktere chci volat, musim si alespon pamatovat prvni dve az tri cislice z cisla ktere chci volat a mam ho ulozeneho v seznamu, timpadem mi to nabidne vsechny kontakty, ktere timto cislem zacinaji, nalistuji patricny kontakt, zmacknu pravou sipku (to je dulezite, jinak to vytoci jen ty prvni 2 - 3 cislice :) ) a pak zmacknu vytocit.

Je to krkolomne, ale zatim me nic lepsiho nenapadlo.


Povzbudit Grandstream, aby opravil tuhle chybu, můžete zde. http://forums.grandstream.com/forums/in ... ic=20406.0
Přeloženo do češtiny pomocí google je to zde: https://translate.google.com/translate? ... t=&act=url

Jestli neumíte dostatečně anglicky, tak mohu pomoci s překladem, nebo již hotový překlad zkontrolovat.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod dako » pát 07. lis 2014 22:00:08

S anglictinou bych problem nemel :), spis mam problem se do toho fora prihlasit (registrovat), nechodi od nich maily. Zkousel jsem to uz asi 3x, a nikdy nedorazi registracni/aktivacni mail.
dako
 
Příspěvky: 42
Registrován: pon 12. srp 2013 21:32:41
Bydliště: OSTRAVA!!!

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » pát 07. lis 2014 22:40:35

dako píše:S anglictinou bych problem nemel :), spis mam problem se do toho fora prihlasit (registrovat), nechodi od nich maily. Zkousel jsem to uz asi 3x, a nikdy nedorazi registracni/aktivacni mail.


A jiný mail nemáte? Mě registrovali na fóru bez potíží na firemní mail kontakt [zavináč] minitel.cz,
ale na jejich helpdesku https://helpdesk.grandstream.com/, mně nechtěli nic poslat.
Musel jsem se pro změnu zaregistrovat na email na seznamu.

Zkusím jim udělat na to téma udělat další troubleticket. Doteď jsem to totiž řešil jinou cestou přes dodavatele.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » ned 09. lis 2014 20:20:16

Tak jsem se dnes pokusil znovu otevřít s grandstreamem trouble ticket na https://helpdesk.grandstream.com :
When calling back to a missed call, phone indicates that line 1 is always used.


I have 3 accounts on my phone associated with line buttons Line 1 - Line 3.

I have a missed call on line 3.

When I press dial in the local call log screen, the phone indicates that Line 1 is being used for the call in all circumstances.
This is wrong as in my case the Line 3 is being used.

Also I'm unable to choose the line I want to use, when I am in Local Call log screen or when I am browsing the contacts.

Pressing the appropriate Line key does not work as one would expect. All other manufacturers of desktop VoIP phone allow to choose the Line for outgoing call by simply pressing the line key.

Being able to choose a line for outgoing call in is important !
And everyone would certainly expect it from a Enterprise Phone.

Our customers are complaining about this and if this does not get resolved I would have to make them aware of this before they make a decision to order.

Your phones are great value for money, it would be great if you could remove this last important annoyance of simple everyday use.

Being able to choose the line for outgoing phone calls may be useful in many different scenarios as one person can handle more different phone numbers if he needs to.

Only a little change is needed. Please see picture or my description on your forum.
http://forums.grandstream.com/forums/in ... ic=20406.0

You can repeat this with any Grandstream phone which has then one line. I have used GXP 2140 with firmware 10.4.16.


Taktika je taková, že jako první poukazuji na bug, který je s tímto chováním spojen. Aby neřekli, že to celé je prostě vlastnost. A pak se snažím vysvětlit, proč je to špatně.

Update: Vypadá to poměrně dobře. Obě věci si zanesli do svého interního bug listu a feature request listu. Tedy je zde opravdu naděje že to opraví. Slíbili, že se mi ozvou, ale pro jistotu se třeba za měsíc zkusím připomenout. (pokud nebudou rychlejší)

Co se týče občasné nespolehlivosti BLF, problém je nyní u nás. Pracujeme na tom.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » stř 03. pro 2014 13:06:58

Dnes byla nasazena nová verze proxy s podstatně předělanou konfigurací. Kromě jiné by měly být občasné náhodné potíže s BLF definitivně vyřešeny. Přibyly i nějaké novinky, kterým po otestování uděláme nové vlákno v sekci "Novinky".

Všechny podivnosti s BLF tedy můžete nyní hlásit, protože my o žádném nekorektním chování nyní nevíme.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xmichald » sob 24. led 2015 17:51:02

Testuju GXP 2160 za Asteriskem připojeným k Odorikovi. Ty BLF fungují celkem pěkně i na Asterisku, ještě by bylo fajn kdyby Grandstream rozchodil "One-touch transfer", který po pár let začal fungovat např. i u Yealinku. Šetří se tím jeden jeden stisk přepojovacího tlačítka (při přepojování se rovnou mačká jen BLF - viz chování např. starých pobočkových ústředen Panasonic). Zvažoval jsem, že jim to pošlu jako námět, ale jak jsem si tady četl vaše zkušenosti se supportem, tak jsem si to rozmyslel - asi zbytečný effort. Otestován i Second dial tone, což může být užitečné když někdo přechází z tradiční PBX a chce mít po vytočení nuly český dial tone (._._._). Yealink donedávna neuměl, viděl jsem používat např. na Cisco.
Celkově - celkem příjemný telefon, i když kvalita zvuku by mohla být poněkud lepší a způsob indikace na displeji mi přijde někdy dost zvláštní. Bluetooth párování ve spojení s mým iPhone funguje v tuto chvíli dost pochybně a nespolehlivě. Snad to časem vylepší...
Celkově však velmi dobrý poměr cena/výkon, doporučuju...
xmichald
 
Příspěvky: 33
Registrován: úte 17. led 2012 0:10:50

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod xsouku04 » úte 27. led 2015 17:42:32

Co se týče "One-touch transfer". Vypadá, že to jde:
http://forums.grandstream.com/forums/in ... 2#msg53622

Víceúčelovou klávesu nastavím místo do módu BLF do módu "Call Park". Tlačítko pak funguje dále jako BLF, navíc přibude funkce přepojením jedním dotykem. Žádnou betu firmware už nahrávat nemusím, je to ve stable.

Ale zase nejde přebírat zvonící hovory.
Tedy řešením může být použít dvě tlačítka, jedno jako BLF a to druhé pro transfer - v módu Transfer.


Jak se tohohle dá docílit u Yealinku? Má na to nějakou speciální volbu?

Také jsem o tom nevěděl, našel jsem to až na Váš popud.

Co se týče kvality zvuku, doporučuji nastavit:

Handset TX Gain (dB) na 6 dB, druhá strana pak trochu lépe a hlasitěji slyší.
Najdete to v Settings -> Audiocontrols.

Už jsem to tady psal - pro někoho, kdo nepotřebuje tolik BLF tlačítek, může být lepší volba telefon
Grandstream GXP 2130. Má sice menší displej a chybí problémově fungující bluetooth. Na druhou stranu je levnější, nezabere ale tolik místa na stole a hlavně je mnohem svižnější (rychlejší odezvy na mačkání kláves) - lépe se s ním pracuje.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nové barevné telefony Grandstream

Příspěvekod Jan Telefonista » stř 28. led 2015 15:15:31

Nevim, jestli ma well/yealink blf, protoze zrovna tam, kde mame welly toto nepotrebujem, ale kdybyste na to prevzeti hovoru z jine linky ve skupine vymysleli kod, bylo by to univerzalni a slo by to pouzivat i na analogove rucce, coz by se minimalne na jedne pobocce hodilo ;) Zkuste prosim neco zapamatovatelneho, jako treba **, behem hovoru by to prepojovalo, v pripade, ze by se na to volalo, mohlo by to hovory prebirat :)
Jan Telefonista
 
Příspěvky: 76
Registrován: čtv 24. led 2013 9:35:10

PředchozíDalší

Zpět na Novinky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků