Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod xsouku04 » stř 18. úno 2015 12:17:24

Pozor na tohle.
Skupina se cachuje na proxy, jestli změníte paralelní přesměrování veřejného čísla, je potřeba u linky vypnout a zapnout sip.


Také je nevýhoda, že naše ústředna pak zapomene, že jsou telefony registrované. Tedy telefony na přebírané lince je nutné restartovat.
Pro jistotu tuhle věc odstraníme, protože na to i sami zapomínáme. Ale zatím je to ještě potřeba.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod Jan Telefonista » stř 18. úno 2015 13:07:12

Diky. Po kazde zmene v paralelnim zvoneni resetovat sip je sice pakarna, ale to by mi az tolik nevadilo. Bohuzel na te ht702 to proste nevyzvednu. Uz mi vyzvedavani funguje aspon na wellu, asi jsem uz zkusil tolik variant, ze jsem po te posledni zmene sip u wellu nakonec zrejme zapomnel zresetovat 8-) Na tech linkach za ht702 vsak sip muzu resetovat jak chci, ale skutek mi utika.

EDIT: tak vinik usvedcen, muze za to jednoznacne grandstream ht702, pripadne jeho dial plan, ktery mam ale imo nastaven dobre. Kdyz naregistruju linky za pap2t, tak prebirani vesele funguje i s defaultnim odoricim dialplanem. Je nejaka moznost donutit grandstream ht702, aby zavolal na ty 2 hvezdicky? :roll:
Naposledy upravil Jan Telefonista dne stř 18. úno 2015 15:01:52, celkově upraveno 1
Jan Telefonista
 
Příspěvky: 76
Registrován: čtv 24. led 2013 9:35:10

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod xsouku04 » stř 18. úno 2015 14:58:36

Bohužel u sebe nyní nemám já ani kolega HT701 ani HT702. U GXP2140 s tím problém není, je ale nutné ** přidat do dialplanu. Tedy asi to vyzkoušíme až večer nebo zítra. V každém případě je zde možnost ** přidat do rychlých kontaktů. Rychlé kontakty je možné vytáčet i s tím nejblbějším dialplanem.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod Jan Telefonista » stř 18. úno 2015 15:05:04

xsouku04 píše:V každém případě je zde možnost ** přidat do rychlých kontaktů. Rychlé kontakty je možné vytáčet i s tím nejblbějším dialplanem.

Jako napad to neni spatne, ze bych treba prebiral pres 22, ale kdyz zkusim zkracene volbe nastavit cislo **, tak web hlasi "Vámi zadané číslo je ve špatném tvaru." :(
Jan Telefonista
 
Příspěvky: 76
Registrován: čtv 24. led 2013 9:35:10

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod xsouku04 » stř 18. úno 2015 16:28:59

Jako napad to neni spatne, ze bych treba prebiral pres 22, ale kdyz zkusim zkracene volbe nastavit cislo **, tak web hlasi "Vámi zadané číslo je ve špatném tvaru." :(


Zatím to nejde a problém není jen s tím, že to nejde zadat. Mohlo by to být ale řešení pokud se Grandstream neuklidní. Popřípadě pro jiné šmejdy.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod Jan Telefonista » čtv 19. úno 2015 14:32:43

Mohli byste zatlacit na grandstream a aspon to nahlasit jako bug? Ja mam teprv druhy prevodnik ht702 a po nekolikadennim testovacim provozu mi zas jedno sluchatko piskalo, druhe bylo ok. Bohuzel se to stalo zrovna kdyz jsem se trapil s hvezdickama, tak jsem to vyresil restartem a nemohl to prozkoumat, jestli by treba pomohlo zakazani a povoleni uctu nebo tak :( Firmware mam posledni, pritom byl chvili po resetu do zakladniho nastaveni a flash nastaveny jak ma byt. S prastarym pap2t se ten ht702 nemuze vubec srovnat, dokonce nabiha 10x tak dlouho. Pravidelne restarty z cronu by to asi vyresily, ale ne kazdej ma doma router s openwrt. Nejlip kdyby grandstream mohl dodelat autorestart v urcitou hodinu a minutu.

Neslo by treba udelat nejake nahradni prebiraci cislo, napr. *4? Kupovat nove pap2t u sbohempevnalinko mam strach, ze to budou leda padelky a spa112 nemam vyzkouseny.
Jan Telefonista
 
Příspěvky: 76
Registrován: čtv 24. led 2013 9:35:10

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod xsouku04 » čtv 19. úno 2015 20:13:59

Vypadá, že je to bug, protože *** je hlasové menu Grandstreamu, tak zjevně když se vytočí ** nedělá nic, protože jaksi čeká ještě na tu třetí hvězdičku.
Dá se to ale obejít vytočením **#, do dialplanu je třeba přidat také **#. Ve skutečnosti ale Grandstream pošle jen **, jak má.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod gyrus » čtv 28. led 2021 0:41:36

Zkouším rozchodit call pickup přes BLF na SPA525G2. Obě linky jsem dal pod stejné paralelní zvonění (nevadí, že je to SIP jméno a ne veřejné číslo?).
Tlačítka jsem nakonfiguroval jako fnc=blf+sd+cp;sub=666666@$PROXY;ext=cislo_co_se_ma_volat;nme=Jak si linku pojmenuji
Funkce blf a sd fungují dobře. Ale cp se mi nedaří - po stisknutí tlačítka volá telefon *98 a nic se nestane. Když zkouším na vlastní lince vytočit ** (ať již v SPA525G2 nebo přes MicroSIP, tak to hovor také nepřevezme). Co dělám špatně?
gyrus
 
Příspěvky: 49
Registrován: sob 05. pro 2015 21:14:45

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod xsouku04 » čtv 28. led 2021 10:03:10

gyrus píše:Zkouším rozchodit call pickup přes BLF na SPA525G2. Obě linky jsem dal pod stejné paralelní zvonění (nevadí, že je to SIP jméno a ne veřejné číslo?).
Tlačítka jsem nakonfiguroval jako fnc=blf+sd+cp;sub=666666@$PROXY;ext=cislo_co_se_ma_volat;nme=Jak si linku pojmenuji
Funkce blf a sd fungují dobře. Ale cp se mi nedaří - po stisknutí tlačítka volá telefon *98 a nic se nestane. Když zkouším na vlastní lince vytočit ** (ať již v SPA525G2 nebo přes MicroSIP, tak to hovor také nepřevezme). Co dělám špatně?


Po stisknutí tlačítka BLF k přebrání hovoru by to nemělo vytáčet *98 a poslat nějakou speciální SIP myslím REFER nebo tak a tím hovor přebrat. Jak to o přesně docílit si nepamatuji. Návod jste, předpokládám, četl. http://www.odorik.cz/w/blf:blf
Pokud se zbavíte toho vytáčení *98 a stále to nebude fungovat, pak se můžeme podívat, co telefon poslal, a porovnat to s tím, co poslat měl.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Možnost přebrat zvonící hovory i bez BLF

Příspěvekod gyrus » čtv 28. led 2021 20:10:38

Jedna takova situace, kde jsem to zkousel - hovory, kde se tam stalo jsou: 395433617, 395433616, 395433623, 395433622. (V logu je např. vidět hláška **086** Declined).
To s tou *98 popisuji treba tady: https://community.cisco.com/t5/small-business-support-documents/configuring-busy-lamp-field-blf-call-pickup-cp-with-broadsoft/ta-p/3294087
gyrus
 
Příspěvky: 49
Registrován: sob 05. pro 2015 21:14:45

PředchozíDalší

Zpět na Novinky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků