Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod xsouku04 » ned 01. led 2017 20:45:13

Když kliknete na http://mujweb.cz/defcon/Odorik.php je vidět, že php skript nefunguje. Zobrazí se php zdrojový kód a ne to, co měl skript vygenerovat.

Podporuje vůbec mujweb.cz php?
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6220
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod helmut.niederman » ned 01. led 2017 21:19:35

xsouku04 píše:Když kliknete na http://mujweb.cz/defcon/Odorik.php je vidět, že php skript nefunguje. Zobrazí se php zdrojový kód a ne to co měl skript vygenerovat.

Podporuje vůbec mujweb.cz php?


Už je to tedy vyřešené ! PHP soubor jsem přes FTP Commander přesunul na jeden přes 10 let starý účet na Webzdarma.cz a ten podporuje PHP. A skutečně pak stačí ten soubor mít pojmenovaný jako index.php a vložit ho přes FTP rozhranni do "rootu". Když jsem pak to nastavoval v účtu Odorik, tak jsem zjistil, že mi to nebude fungovat pokud tam nedám patřičnou hlášku. Bez té hlášky se mi to zase utne po 1.sekundě a není tam pak prostor pro zadávání DTMF. Tak jsem tam tedy dal některou ze starších hlášek / podkresová hudba/ a během přehrávání jsem to otestoval ty DTMF a zadal jsem 0 a byl mi přečten kredit. Ovšem ne ten co mám v účtu Odorik ale byl přečten jiný kredit z jiného účtu a to v částce 3313,- Kč. :shock: Takový kredit samozřejmě není v mém účtu Odorik, ale spíše je záporný takže je tam nějaký šotek :P Pak jsem znovu vytočil nomandické číslo a jakmile hrála hudba ( mnou připravená hláška ) vyťukal jsem DTMF 111 a došlo k přepojení na číslo 800 123 456. Nyní to tedy funguje a zřejmě bez té hlášky to nebude fungovat a je to taková podmínka aby mne ten hovor dál přesměroval na jiné číslo. :idea:
Naposledy upravil helmut.niederman dne ned 01. led 2017 22:04:15, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 824
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod michaels » ned 01. led 2017 21:41:19

Takže ve výsledku když se dostanu na stránku http://www.mujweb.cz/defcon nebo http://www.mujweb.cz/defcon/index.html objeví se bílá prázdná stránka, když ale ve Firefoxu si nechám zobrazit zdrojový kód, objeví se mi toto. ....

.. a tím je potvrzeno, že mujweb.cz nepodporuje php. PHP kod totiž není nikdy vidět v HTML stránce!!! PHP kod zpracovava webserver.
Navíc: http://www.jakdelatweby.cz/webhosting/mujweb.php
"Nevýhody můjwebu jsou: podpora pouze html stránek (nemužete používat php) a dost blbá adresa http://mujweb.cz/www/jmeno/"

Zkusil bych třeba https://www.webzdarma.cz/
P.S.: Není na tomto foru nějak špatně nastaven čas? Ukazuje to vložení příspěvku o hodinu více
Naposledy upravil michaels dne ned 01. led 2017 21:44:06, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
michaels
 
Příspěvky: 79
Registrován: sob 18. led 2014 14:41:32

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod helmut.niederman » ned 01. led 2017 22:08:17

michaels píše:
Takže ve výsledku když se dostanu na stránku http://www.mujweb.cz/defcon nebo http://www.mujweb.cz/defcon/index.html objeví se bílá prázdná stránka, když ale ve Firefoxu si nechám zobrazit zdrojový kód, objeví se mi toto. ....

.. a tím je potvrzeno, že mujweb.cz nepodporuje php. PHP kod totiž není nikdy vidět v HTML stránce!!! PHP kod zpracovava webserver.
Navíc: http://www.jakdelatweby.cz/webhosting/mujweb.php
"Nevýhody můjwebu jsou: podpora pouze html stránek (nemužete používat php) a dost blbá adresa http://mujweb.cz/www/jmeno/"

Zkusil bych třeba https://www.webzdarma.cz/
P.S.: Není na tomto foru nějak špatně nastaven čas? Ukazuje to vložení příspěvku o hodinu více


Když už mi to konečně funguje na webu webzdarma.cz jak upravím pak ten PHP kód aby tam bylo to from=00420799799081&to=00420533533005&dtmf=60200&line=300100 ? To jen smažu na tom řádku dial vedle slova echo a doplním to from nebo jak by ten kód pak vypadal ? Například bych chtěl docílit toho aby když se zavolá z určitého čísla například jen z mobilu 602 123456 aby se to nasměrovalo na jednu linku a když se bude volat z pevné linky aby to třeba přečetl jen ten kredit ?
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 824
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod michaels » ned 01. led 2017 23:50:54

Když už mi to konečně funguje na webu webzdarma.cz jak upravím pak ten PHP kód aby tam bylo to from=00420799799081&to=00420533533005&dtmf=60200&line=300100

ale to tam je, to tam dává odorik, to tam nedáváš ty.

Odorik vezme to URL a přidá tam ty parametry podle toho hovoru.
Pokud bys to chtěl omězit opravdu jen na čísla z pevné linky, tak na to bych použil nějakou fci. regex z PHP a porovnání proměnných.
Bez záruky, netestoval jsem:
Kód: Vybrat vše
<?php
if ( $_GET["from"] =="00420602123456") {
  echo "dial:800123456";
} elseif (preg_match($_GET["from"],"^00420[2-5,9]{6}$")) {
  echo "dial:.....";
} else {
  echo "dial:".$_GET["to"];
}
?>
Uživatelský avatar
michaels
 
Příspěvky: 79
Registrován: sob 18. led 2014 14:41:32

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod helmut.niederman » pon 02. led 2017 20:36:36

michaels píše:
Když už mi to konečně funguje na webu webzdarma.cz jak upravím pak ten PHP kód aby tam bylo to from=00420799799081&to=00420533533005&dtmf=60200&line=300100

ale to tam je, to tam dává odorik, to tam nedáváš ty.

Odorik vezme to URL a přidá tam ty parametry podle toho hovoru.
Pokud bys to chtěl omězit opravdu jen na čísla z pevné linky, tak na to bych použil nějakou fci. regex z PHP a porovnání proměnných.
Bez záruky, netestoval jsem:
Kód: Vybrat vše
<?php
if ( $_GET["from"] =="00420602123456") {
  echo "dial:800123456";
} elseif (preg_match($_GET["from"],"^00420[2-5,9]{6}$")) {
  echo "dial:.....";
} else {
 echo "dial:".$_GET["to"];
}
?>


Díky, vyzkouším, jen by mne zajímal ten poslední řádek echo "dial:".$_GET["to"]; nemělo by tam být telefonní číslo nebo to tak má být záměrně ? nebo ten výraz $_GET["to"] mám smazat na tom posledním řádku a za slovem dial mám doplnit telefonní číslo ? Potřebuji poradit, díky.

P.S. Je možné dát do PHP script s možností nahrávání hovorů ? Nebo to nejde ? například když bych si chtěl nahrát hovor, script by vypadal asi takto :
<?php
if ( $_GET["from"] =="00420602123456") {
echo "dial:*086800123456";
} elseif (preg_match($_GET["from"],"^00420[2-5,9]{6}$")) {
echo "dial:.....";
} else {
echo "dial:".$_GET["to"];
}
?>
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 824
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod kovik » pon 02. led 2017 22:53:16

helmut.niederman píše:
xsouku04 píše:Když kliknete na http://mujweb.cz/defcon/Odorik.php je vidět, že php skript nefunguje. Zobrazí se php zdrojový kód a ne to co měl skript vygenerovat.

Podporuje vůbec mujweb.cz php?


Už je to tedy vyřešené ! PHP soubor jsem přes FTP Commander přesunul na jeden přes 10 let starý účet na Webzdarma.cz a ten podporuje PHP. A skutečně pak stačí ten soubor mít pojmenovaný jako index.php a vložit ho přes FTP rozhranni do "rootu". Když jsem pak to nastavoval v účtu Odorik, tak jsem zjistil, že mi to nebude fungovat pokud tam nedám patřičnou hlášku. Bez té hlášky se mi to zase utne po 1.sekundě a není tam pak prostor pro zadávání DTMF. Tak jsem tam tedy dal některou ze starších hlášek / podkresová hudba/ a během přehrávání jsem to otestoval ty DTMF a zadal jsem 0 a byl mi přečten kredit. Ovšem ne ten co mám v účtu Odorik ale byl přečten jiný kredit z jiného účtu a to v částce 3313,- Kč. :shock: Takový kredit samozřejmě není v mém účtu Odorik, ale spíše je záporný takže je tam nějaký šotek :P Pak jsem znovu vytočil nomandické číslo a jakmile hrála hudba ( mnou připravená hláška ) vyťukal jsem DTMF 111 a došlo k přepojení na číslo 800 123 456. Nyní to tedy funguje a zřejmě bez té hlášky to nebude fungovat a je to taková podmínka aby mne ten hovor dál přesměroval na jiné číslo. :idea:

Dobry den,
chybu s nutnosti mit nastavenou hlasku, kdyz ocekavate DTMF, jsem opravil, prehraje se tam pouze pipnuti.

Nemohu najit chybu, kde se cte chybne kredit. Nemate cislo hovoru, popripade jde to zopakovat?
Dekuji
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 399
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod helmut.niederman » pon 02. led 2017 23:15:46

kovik píše:
helmut.niederman píše:
xsouku04 píše:Když kliknete na http://mujweb.cz/defcon/Odorik.php je vidět, že php skript nefunguje. Zobrazí se php zdrojový kód a ne to co měl skript vygenerovat.

Podporuje vůbec mujweb.cz php?


Už je to tedy vyřešené ! PHP soubor jsem přes FTP Commander přesunul na jeden přes 10 let starý účet na Webzdarma.cz a ten podporuje PHP. A skutečně pak stačí ten soubor mít pojmenovaný jako index.php a vložit ho přes FTP rozhranni do "rootu". Když jsem pak to nastavoval v účtu Odorik, tak jsem zjistil, že mi to nebude fungovat pokud tam nedám patřičnou hlášku. Bez té hlášky se mi to zase utne po 1.sekundě a není tam pak prostor pro zadávání DTMF. Tak jsem tam tedy dal některou ze starších hlášek / podkresová hudba/ a během přehrávání jsem to otestoval ty DTMF a zadal jsem 0 a byl mi přečten kredit. Ovšem ne ten co mám v účtu Odorik ale byl přečten jiný kredit z jiného účtu a to v částce 3313,- Kč. :shock: Takový kredit samozřejmě není v mém účtu Odorik, ale spíše je záporný takže je tam nějaký šotek :P Pak jsem znovu vytočil nomandické číslo a jakmile hrála hudba ( mnou připravená hláška ) vyťukal jsem DTMF 111 a došlo k přepojení na číslo 800 123 456. Nyní to tedy funguje a zřejmě bez té hlášky to nebude fungovat a je to taková podmínka aby mne ten hovor dál přesměroval na jiné číslo. :idea:

Dobry den,
chybu s nutnosti mit nastavenou hlasku,kdyz ocekavate DTMF jsem opravil,prwhraje se tam pouze pipnuti.

Nemohu najit chybu kde se cte chybne kredit nemate cislo hovoru popripade jde to zopakovat?
Dekuji


Jde to zopakovat na jakémkoliv účtu odorik. Vyzkoušejte.
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 824
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod michaels » pon 02. led 2017 23:46:18

Díky, vyzkouším, jen by mne zajímal ten poslední řádek echo "dial:".$_GET["to"]; nemělo by tam být telefonní číslo nebo to tak má být záměrně ? nebo ten výraz $_GET["to"] mám smazat na tom posledním řádku a za slovem dial mám doplnit telefonní číslo ? Potřebuji poradit, díky.


Prosím, použij trochu hlavu a logiku .... já myslím, že tento skript je dost jasný a jednoduchý na to abys to sám dokázal ...
Uživatelský avatar
michaels
 
Příspěvky: 79
Registrován: sob 18. led 2014 14:41:32

Re: Řízení příchozích hovorů z webové stránky

Příspěvekod kovik » úte 03. led 2017 10:18:09

Mne to kredit cte dobre.
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 399
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

PředchozíDalší

Zpět na Novinky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků