Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod tomas_f1 » ned 02. zář 2012 21:43:30

HTC EVO 3D - funguje. Doteď jsem užíval CSipSimple, ale tohle taky vypadá dobře. Mohlo by to mít ještě zapínací a vypínací widget, jako CSipSimple. Ale je to OK. Integruje se to s telefonem.
tomas_f1
 

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod xsouku04 » pon 03. zář 2012 14:09:17

alf159 píše:Na mobil se přez IAX dovolám, na 802.cz mi to napíše "No route to destination".
Dá se nějak řešit?
Edit: Teď už nevolá ani na mobil?
Edit2: Takže je to jinak, volané číslo musím zadat ve tvaru 603 ... ..., bez +420, bylo by možné toto nějak ošetřit?

Opraveno, můžete nyní vytáčet i s +420
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6920
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod alf159 » pon 03. zář 2012 16:28:41

Díky, je to funkční :-)
Ještě jsem zvědavý, jestli mi to pomůže v práci, kde se mi nedaří SIP protlačit.
alf159
 
Příspěvky: 12
Registrován: sob 11. srp 2012 10:25:10
Bydliště: Zlín

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod xsouku04 » pon 03. zář 2012 17:44:42

alf159 píše:Díky, je to funkční :-)
Ještě jsem zvědavý, jestli mi to pomůže v práci, kde se mi nedaří SIP protlačit.

Kdyby ne, tak to jisté volání ze skypu http://www.odorik.cz/w/skype
Jsme sice schopní udělat, aby iax naslouchal na portu, který se běžně neblokuje jako 80 nebo 443, nicméně musí to být UDP.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6920
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod alf159 » pon 03. zář 2012 18:06:03

Jasně, skype funguje všude, ale vytáčení čísel nelze jednoduše skombinovat s kontakty v andoidu, takže vytočit číslo je docela porod:
zapnout wifi-spustit kontakty-najít číslo-dát edit-skopírovat číslo-zapnout skype-kontakty-chat odorik9-vložit číslo-odeslat
Uf, zapotil jsem se i přitom psaní :-)
alf159
 
Příspěvky: 12
Registrován: sob 11. srp 2012 10:25:10
Bydliště: Zlín

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod kovik » stř 05. zář 2012 14:21:59

alf159 píše:Díky, je to funkční :-)
Ještě jsem zvědavý, jestli mi to pomůže v práci, kde se mi nedaří SIP protlačit.


Zdravim,
iax.odorik.cz nyni posloucha na portech 443 a standartnim 4569 oboje udp.
Do kolonky host je potreba zadat iax.odorik.cz:443.

Jestli bude nekdo potrebovat dalsi port, necht da vedet.
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 461
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod k.hrdina » čtv 06. zář 2012 11:52:22

Vypíše mi to - registering (EKTS facility rejected network)

Co mám špatně?
k.hrdina
 
Příspěvky: 34
Registrován: čtv 06. zář 2012 11:45:58
Bydliště: Klatovy

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod kovik » čtv 06. zář 2012 14:13:40

k.hrdina píše:Vypíše mi to - registering (EKTS facility rejected network)

Co mám špatně?


Tak EKTS facility rejected network znamena spatne heslo :o
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 461
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod štír » pát 05. říj 2012 6:48:31

sim píše:Nastavení v Zoipru je složité chtělo by to polopatický návod pro lamy. Dík zatim jsem to nedal:(((


Taky jsem to nedal, nafocená obrazovka je super ,ale jak se k ní proklikat ?? ;) Až jsem to vše našel a nastavil , dle obrazovek , nenašel jsem ćestu na přihlášení- kam zadat heslo . Sorry :? video jako u CsipSimple by pomohlo.
štír
 

Re: Zoiper - IAX telefon pro Android i Iphone

Příspěvekod xsouku04 » pát 05. říj 2012 9:36:27

štír píše:
sim píše:Nastavení v Zoipru je složité chtělo by to polopatický návod pro lamy. Dík zatim jsem to nedal:(((


Taky jsem to nedal, nafocená obrazovka je super ,ale jak se k ní proklikat ?? ;) Až jsem to vše našel a nastavil , dle obrazovek , nenašel jsem ćestu na přihlášení- kam zadat heslo . Sorry :? video jako u CsipSimple by pomohlo.


A co přesně jste udělal špatně, že jste to nemohl najít? Nestačila by ještě jedna nebo dvě obrazovky?
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6920
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Novinky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků