O2, VoIP, starý telefon a Odorik

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.

O2, VoIP, starý telefon a Odorik

Příspěvekod alterEgo » stř 03. úno 2016 12:09:26

Dobrý den,
mám připojení k internetu přes O2 (internet start plus), telefon a modem (Huawei EchoLife HG622u) jsou připojeny přes rozbočovač ADSL/ISDN. Chtěl bych si zrušit pevnou linku u O2 a zřídit si VoIP od Odoriku.
Starý telefon bych si zřejmě ponechal. Jaký je další postup?
Zřídit si účet u Odoriku (https://www.odorik.cz/registrace/), zřízení telefonního čísla u odoriku, nákup telefonního adaptéru (Grandstream HandyTone 701), zapojení adaptéru jako std. síťové zařízení do modemu a připojení do něj starého telefonu přes telefonní kabel + nastavení adaptéru pro odorik síť podle návodu?
Zapomněl jsem na něco co je potřeba? Něco nebude v dané kombinaci fungovat? Mám si na něco dát pozor? Nebo něco chápu špatně?

Předem děkuji.
alterEgo
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 03. úno 2016 11:33:43

Re: O2, VoIP, starý telefon a Odorik

Příspěvekod Kabek » stř 03. úno 2016 12:34:36

ANO, je to vše!

Zvažte, zda místo VoIP brány Grandstream HandyTone 701 nepořídit rovnou bezdrátový VoIP telefon. Občas se dá na bazos.cz nebo sbazar.cz, popř. aukro.cz pořídit do 1000 Kč např. Panasonic KX-TGP500, většinou to je verze B61 od O2, u které se jen přehraje FW. Pak je z toho vlastně verze B01 až na pár zcela nepodstatných drobností (např. pouze jazyk anglický nebo český).
Kabek
 
Příspěvky: 519
Registrován: čtv 03. led 2013 20:44:30

Re: O2, VoIP, starý telefon a Odorik

Příspěvekod xtonda » stř 03. úno 2016 13:19:15

Tak on se za třináct stovek dá koupit nový Siemens DECT Gigaset A510 IP a je to bezdráťák s telefonním seznamem, podsvícením a identifikací volajícího, což IMO za to pětikilo navíc s přehledem stojí.
xtonda
 
Příspěvky: 729
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: O2, VoIP, starý telefon a Odorik

Příspěvekod vlk » stř 03. úno 2016 14:52:09

xtonda píše:Tak on se za třináct stovek dá koupit nový Siemens DECT Gigaset A510 IP a je to bezdráťák s telefonním seznamem, podsvícením a identifikací volajícího, což IMO za to pětikilo navíc s přehledem stojí.

Což nákup tohoto řešení bude mít výhdou, že budete moci jistou dobu provozovat oba účty paralelně - např. kvůli retenční nabídce, výpovědní době atp.
vlk
 
Příspěvky: 119
Registrován: ned 29. pro 2013 20:04:40

Re: O2, VoIP, starý telefon a Odorik

Příspěvekod euron » pát 04. lis 2016 20:51:50

Máte prosím zkušenosti, jestli mi pojede VoIP Odorik na mobilním internetu LTE od O2?
Přestěhoval jsem se a VoIP účet jiného SIP (dříve fungující na kabelovém internetu) mi zde na nové adrese, na O2 LTE, nejede, neregistruje se a SIP to neumí zprovoznit. Někde jsem četl, že Odorik umí rozchodit i nemožné, mám své číslo portovat k Odorik? Děkuji za názor.
euron
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 04. lis 2016 20:34:04

Re: O2, VoIP, starý telefon a Odorik

Příspěvekod Largon » stř 09. lis 2016 14:34:31

euron píše:Máte prosím zkušenosti, jestli mi pojede VoIP Odorik na mobilním internetu LTE od O2?
Přestěhoval jsem se a VoIP účet jiného SIP (dříve fungující na kabelovém internetu) mi zde na nové adrese, na O2 LTE, nejede, neregistruje se a SIP to neumí zprovoznit. Někde jsem četl, že Odorik umí rozchodit i nemožné, mám své číslo portovat k Odorik? Děkuji za názor.

Můžete si to vyzkoušet dříve, než budete cokoliv portovat. Založte si účet a ověřte, že se k lince přihlásíte, k tomu žádné veřejné číslo není potřeba.
Uživatelský avatar
Largon
 
Příspěvky: 432
Registrován: pon 07. lis 2011 11:14:09

Re: O2, VoIP, starý telefon a Odorik

Příspěvekod xtonda » stř 09. lis 2016 14:49:31

Mám datovou SIM od O2 Family a Odorik SIP s aplikací Zoiper používám na Androidu, pokud je signál plných pět čárek je kvalita naprosto bezproblémová. Funguje jak standardní port 5060, tak Odorik specifický port 6688.

Aplikace Netmetr hlásí ztrátu UDP paketů poslaných na port 5060. Na TCP je to OK, zkuste zkontrolovat jak se u současného SIP providera registrujete a případně to přepněte na TCP nebo použijte k registraci jiný port, pokud to SIP provider podporuje.
xtonda
 
Příspěvky: 729
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19


Zpět na VoIP Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník