CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.

CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod djbuldog » pát 27. led 2017 1:17:16

Spojil jsem analogový adaptér Grandstream HT701 s analogovým bezdrátovým telefonem Siemens Gigaset C450. Telefonní číslo volajícího se mi na displeji po chvíli zobrazí, ale nad ním je nápis "Unavailable"/"Neznáme". Díval jsem se do uživatelské příručky k telefonu a tam se píše: "Nezname - nevyžádal-li si volající službu přenosu telefonního čísla.". Ve zmeškaných hovorech pak mám akorát "Neznámé" a žádné číslo. Číslo se během zvonění na displeji sice ukáže, ale nedoplní se k němu jméno volajícího, přestože je uloženo v telefonním seznamu. Nechápu proč se to chová tak divně.

V nastavení adaptéru jsem zkoušel měnit "Caller ID Scheme", ale maximálně jsem dosáhl toho, že se mi nezobrazilo číslo ani na displeji.

Setkal se s tímto problémem někdo?
Je to chyba telefonu? (používá někdo tento adaptér s bezdrátovým telefonem, který normálně zobrazí jméno volajícího a zobrazí zmeškaný hovor s číslem? Jaký telefon?)
Je to chyba adaptéru? (dělá to někomu i na jiném telefonu?)
djbuldog
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 27. led 2017 0:56:34

Re: CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod xsouku04 » pát 27. led 2017 9:31:32

Nevím, jen hádám. Podle mne analogové linky žádné jméno nepřenáší, to se přiřazuje až na základě telefonního seznamu ve sluchátku. Jméno přenáší jen VoIP.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6712
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod djbuldog » pát 27. led 2017 9:53:47

Myslel jsem jméno z telefonního seznamu ve sluchátku.
Prostě... telefon začne zvonit, po sekundě se zobrazí číslo volajícího, ale nezobrazí se jméno ze seznamu.
Když se pak podívám v telefonu do zmeškaných hovorů, není tam číslo volajícího, ale pouze "neznáme". Nejde tedy zjistit, kdo volal.

Zajímá mě, jestli to chování je normální nebo jestli mám adaptér/telefon vyměnit za jiný.
Mám ještě IP telefony Gigaset A580 a tam to funguje normálně. Analogovou bránu ale zkouším prvně (kvůli TLS/SRTP)
djbuldog
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 27. led 2017 0:56:34

Re: CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod xsouku04 » pát 27. led 2017 12:00:14

A nemůže to být prostě tím, že čísla máte ve sluchátku uloženy v mezinárodním fomátu, ale naše ústředna je posílá v národním či obráceně, a proto se nemačnou?
U nastavení linky lze nastavit, v jakém formátu máme čísla posílat. Jestli 00420 +420 nebo česká čísla jen v národním formátu.
Defaultní je česká čísla v národním formátu, protože na malý displej se číslo v mezinárodním formátu nevleze.

Připadá mi to spíše jako chyba toho sluchátka/základny. Když se to číslo k němu dostane, není důvod, aby si jej nespojil s uloženým kontaktem.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6712
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod djbuldog » pát 27. led 2017 12:44:44

číslo mám v seznamu uloženo tak, jak se zobrazuje na displeji (bez mezinárodního prefixu)

zkoušel jsem měnit formát u SIP účtu, ale na displeji se zobrazovalo pořád stejně.. bez prefixu.
nevím jak rychle se ta změna u SIP účtu projeví. Možná jsem měl počkat delší dobu.

Každopádně je divné, že to číslo není ve zmeškaných hovorech. Vypadá to, jako by to číslo fakt nevěděl, i když ho zobrazuje. Nebo jestli ho zjistí až moc pozdě?
djbuldog
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 27. led 2017 0:56:34

Re: CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod xsouku04 » pát 27. led 2017 13:20:02

djbuldog píše:číslo mám v seznamu uloženo tak, jak se zobrazuje na displeji (bez mezinárodního prefixu)

zkoušel jsem měnit formát u SIP účtu, ale na displeji se zobrazovalo pořád stejně.. bez prefixu.
nevím jak rychle se ta změna u SIP účtu projeví. Možná jsem měl počkat delší dobu.

Každopádně je divné, že to číslo není ve zmeškaných hovorech. Vypadá to, jako by to číslo fakt nevěděl, i když ho zobrazuje. Nebo jestli ho zjistí až moc pozdě?


Asi bych Gigaset vyzkoušel s jiným adaptérem nebo nejlépe na pevné lince, nebo alespoň pseudo pevné lince ala UPC, pokud bude to stejné dělat i na pevné lince můžeme VoIP i HT701 vyloučit.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6712
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod djbuldog » pát 27. led 2017 14:01:37

Ano, to bych si moc přál :) Aktuálně ale nemám k dispozici žádný jiný analogový telefon, adaptér ani linku.
Napadlo mě se tu zeptat na zkušenosti s tímto adaptérem a jiným DECT telefonem nebo tímto telefonem a jiným adaptérem...
djbuldog
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 27. led 2017 0:56:34

Re: CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod djbuldog » ned 29. led 2017 10:02:39

Zkoušel jsem připojit HT701 jako "analogovou linku" do A580 IP a situace byla stejná. Ve zmeškaných hovorech číslo volajícího nebylo zobrazeno, jméno kontaktu z adresáře ve sluchátku se nezobrazilo. Asi se tak chovají všechny gigasety.

Funguje někomu zobrazení volajícího přes HT701 správně? S jakým telefonem?
djbuldog
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 27. led 2017 0:56:34

Re: CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod xtonda » pon 30. led 2017 10:46:22

Mě u Gigasetu A510 IP funguje správně zobrazení jména z adresáře u UPC telefonní linky (a u SIPu samozřejmě taky).
xtonda
 
Příspěvky: 730
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: CLIP na Gigaset C450 přes Adaptér HT701

Příspěvekod djbuldog » pon 30. led 2017 11:33:05

dík za info... dá se z toho usoudit, že alespoň jeden gigaset na pseudo analogové lince funguje včetně CLIP
takže teoreticky by to mohlo být tím adapterem HT701 nebo jeho konfigurací... zkusím sehnat jiný
djbuldog
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát 27. led 2017 0:56:34

Další

Zpět na VoIP Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků