SPA962+SPA932 BLF

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.

SPA962+SPA932 BLF

Příspěvekod JardaP » pát 27. dub 2018 16:58:47

Ahoj,
potýkám se s následujícím problémem:

Mám telefon SPA962 s rozšířením SPA932 , na mem domacim Asterisku BLF fungovali k plne spokojenosti.

Před par dny jsem Asterisk zrušil a telefon zaregistroval přímo na Odorik, od te doby BLF tlačítka svití oranžově.

Zkoušel jsem všechna možná i nemožná nastavení a pořád stejné. Jediná změna byla, když jsem smazal hvězdičku před čislem linky, to začalo tlačítko oranžově blikat.

Netuší někdo prosím čím by to mohlo být? :(

Telefon je zaregistrován na normálně se z něj telefonuje.
JardaP
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon 06. dub 2015 8:31:23

Re: SPA962+SPA932 BLF

Příspěvekod xsouku04 » ned 29. dub 2018 10:42:52

Viděl jste náš návod? http://www.odorik.cz/w/blf:blf#cisco_li ... kach_linek
Pokud nějaký telefon BLF umí, vždy to s odorikem funguje. Čísla se zadávají bez hvězdiček na začátku.
Některé modely Grandstreamu byly dříve problémové, občas se BLF dostalo po určité náhodně době do "kousnutého" stavu a pro nahození byl nutný restart. Technická podpora Grandstreamu to nebyla schopna ani pořádně pochopit, natož opravit. Ale myslím že už to po mnoha letech konečně odladili.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6711
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: SPA962+SPA932 BLF

Příspěvekod JardaP » ned 29. dub 2018 13:25:43

Dobrý den,
ano návod jsem viděl a použil ho. Skeny konfigurace jsem včera zaslal na email.

Pokud použiji návod a dám čísla bez * , tak BLF tlačítka blikají oranžově. Pokud dám s *, tak pouze oranžově svítí a fungují spíše jako speed dial.

Protože s v oblasti VOIP už pár let pohybuji, marně si lámu hlavu , proč to zlobí.

Telefon je zaregistrován na lince 698351.

Zkoušel jsem i druhy stejny telefon na jine lince a chová se naprosto stejně.
JardaP
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon 06. dub 2015 8:31:23

Re: SPA962+SPA932 BLF

Příspěvekod xsouku04 » pon 30. dub 2018 10:13:02

Ještě mne napadá. Odebírat lze standardně jen linky ze stejného účtu. Pokud chcete odebírat stav linek z jiného účtu, majitel to musí povolit.
Nemůže být chyba v tomto? Vše se zadává bez hvězdiček.

Jinak asi nezbude, aby se kolega podíval, co konkrétně ten telefon posílá a co mu vracíme.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6711
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: SPA962+SPA932 BLF

Příspěvekod JardaP » pon 30. dub 2018 12:40:43

Dobrý den,

všechny linky jsou pod jedním účtem.

Přiznám se, že by mne také zajímalo co telefon posílá, když s Asteriskem v1.8 to fungovalo bez problemu.

Podle toho, co jsem dohledal na internetu, tak telefon by se mělo jednat o chybu z řady 4xx . Bohužel se mi nepovedlo
dohledat přesnější info.
JardaP
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon 06. dub 2015 8:31:23

Re: SPA962+SPA932 BLF

Příspěvekod xsouku04 » čtv 03. kvě 2018 15:01:11

Tak to kolega detailně sledoval, porovnával, jaký je rozdíl ve zprávičkách, když si to posílá Asterisk a když naše SIP proxy. Všechno vypadá a funguje úplně stejně. Jediný rozdíl je, že s Asteriskem to prý bliká správně, ale s naší proxy ne. Tedy telefon prý odpoví a tváří se ok, jen přitom špatně bliká. Vypadá to tedy na nějaký bug těchto starších telefonů, který už nikdo nikdy neopraví.
Každopádně je to první takový případ a pravděpodobnost, že by se to opakovalo u nového nebo zánovního modelu je velmi nízká.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6711
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno


Zpět na VoIP Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků