Stránka 2 z 2

Re: Praskání

PříspěvekNapsal: ned 30. pro 2018 23:08:55
od j i r u n a
xsouku04 píše:
Chtěl jsem vyzkoušet obejít ústřednu, ale po vytočení **74312x slyším jen melodii, jako když linka neexistuje? Při vytočení 74312x linka zvoní. S hvězdičkami linka neexistuje.

To by mohlo být dialplánem nebo tím, že oba telefony mají nastavené navzájem nekomapatibilní kodeky?



Upravil jsem Dial Plan v Cisco telefonu tak aby šlo vytočit telefonní číslo v síti **74312x

U Odorik nastavení kodeků jsou povoleny u obou linek jen G722 a G711A.
Po vytočení se zařízení vzájemně spojí po G722 bez prskání.

Jaký závěr by se dal vyvodit z této situace?

Re: Praskání

PříspěvekNapsal: ned 30. pro 2018 23:18:35
od j i r u n a
xsouku04 píše:
Chtěl jsem vyzkoušet obejít ústřednu, ale po vytočení **74312x slyším jen melodii, jako když linka neexistuje? Při vytočení 74312x linka zvoní. S hvězdičkami linka neexistuje.

To by mohlo být dialplánem nebo tím, že oba telefony mají nastavené navzájem nekomapatibilní kodeky?


Upravil jsem Dial Plan v Cisco telefonu tak, aby šlo vytočit telefonní číslo v síti **74312x

a) U Odorik nastavení kodeků jsou povoleny u obou linek jen G722 a G711A.
Po vytočení **74312x se zařízení vzájemně spojilo po G722 bez prskání.

b) U Odorik nastavení kodeků jsou povoleny u obou linek jen G722 a G711A.
Po vytočení 22822757x se zařízení vzájemně spojilo po G722 bez prskání.

Tak teď zrovna nic neprskalo, no, tak to už bývá. Jaký další postup pro testování by bylo vhodné zvolit? Děkuji.

Re: Praskání

PříspěvekNapsal: stř 02. led 2019 13:33:25
od j i r u n a
j i r u n a píše:
xsouku04 píše:
Chtěl jsem vyzkoušet obejít ústřednu, ale po vytočení **74312x slyším jen melodii, jako když linka neexistuje? Při vytočení 74312x linka zvoní. S hvězdičkami linka neexistuje.

To by mohlo být dialplánem nebo tím, že oba telefony mají nastavené navzájem nekomapatibilní kodeky?


Upravil jsem Dial Plan v Cisco telefonu tak, aby šlo vytočit telefonní číslo v síti **74312x

a) U Odorik nastavení kodeků jsou povoleny u obou linek jen G722 a G711A.
Po vytočení **74312x se zařízení vzájemně spojilo po G722 bez prskání.

b) U Odorik nastavení kodeků jsou povoleny u obou linek jen G722 a G711A.
Po vytočení 22822757x se zařízení vzájemně spojilo po G722 bez prskání.

Tak teď zrovna nic neprskalo, no, tak to už bývá. Jaký další postup pro testování by bylo vhodné zvolit? Děkuji.


Po delším testování jsem dospěl k pocitu, že to opravdu bude vadnou implementací kodeku G722 v telefonu SPA525G2. Děkuji všem za pomoc a trpělivost.