Bohužel, s dialery na Androidech bojuji a zatím je to boj s větrnými mlýny – čím vyšší verze Androidu, tím to spíše nefunguje. Například Telefon Honor 7A s androidem 8 už CSipSimple nepodporuje (velké bugy) a CSipSimple je/byl asi jediný klient, který umožňoval po kliku z dialeru mobilu vybrat, zda volat přes SIP účet (a jaký) nebo GSM. Zkoušel jsem mnoho aplikací (včetně nejznámějšího Zoiperu) a žádného výběru při kliku volání v kontaktech se už nic nezobrazí. Dokonce ani nejde vybrat Zoiper jako výchozí volání. Díky tomu už běžného uživatele s tímto mobilem nedonutím volat přes SIP, protože aby uživatel musel přemýšlet, zda v dané situaci chce volat přes SIP a podle toho zvolil nejprve aplikaci, ve které bude kontakt hledat a ještě si zvykl na jiné ovládání kontaktů, je neproveditelné.
Prosím, kdybyste někdo měl zkušenosti s nějakým funkčním SIP klientem, který se integruje do dialeru mobilu s novějším Androidem a umožní při kliku na volání z běžných kontaktů vybrat, zda volat přes SIP nebo GSM, dejte mi vědět. Díky.
Citace staršího vyjádření vývoje Zoiper:
As our team has already explained on your Play Store review, we had to remove dialer integration due to new Google requirements. Unfortunately this feature is no longer available.
Já jsem však našel, že by to snad měl Google umožňovat jiným způsobem (nějaké novější API), tak asi jen jde o to, aby měli vývojáři zájem to naimplementovat.