já (Luboš Doležel) a Michal Kubeček jsme portovali Twinkle na Qt4/Qt5, takže už se dá zkompilovat na současných linuxových distribucích. Navíc ho postupně vylepšujeme

Takže nejlepší linuxový SIP klient byl vzkříšen z mrtvých

Luboš
No já tomu zase tolik nerozumím a jsem rád, že se mi to podařilo zkompilovat:) Nyní podle mého návodu by to už mohl zvládnout i průměrný uživatel Linuxu. Prosadit balíček do debianu není jen tak. Zkušenost s tím nemám, ale vím, že řada projektů raději volí i vlastní repozitář.Georgius píše:A nechtěli byste se někdo (xsoukup ?) ujmout i zabalení do .deb ? Osobně s tím nemám zkušenosti (buď beru hotový balíček nebo kompiluju ze zdrojáků přímo) - a kdyby v changelogu pak byl maintainer @odorik.cz byla by to IMHO velmi elegantní reklama
.
Když vám s pulse funguje špatně, není možné pulse prostě pro twinkle nepoužít? Tedy pro vše ostatní kldině ano, ale nechť Twinkle přistupuje na přímo k alse?kapetr píše:To je skvělé, že se konečně Twinkl-u ujal nějaký programátor.
Máte pravdu, že s audiem jsou velké problémy - já ho na Ubuntu (pulse) kvůli tomu přestal (ač nerad) používat.
Čtu, že také bude umět nahrávání hovorů - bezva - nicméně tuto věc lze řešit skripty volanými z Twinklu. Ale nativní podpora bude samozřejmě lepší.
Díky a hodně štěstí - ať se daří!
Super zprávy. Jinak připomínám, že za sníženou kvalitu často může i hardware integrované zvukové karty, případně kombinace hardware/software. Dobrým řešením může být USB zvuková karta za pár drobných. Chcete-li, mohu poslat na testování nějaké zdarma. http://www.odorik.cz/obchod/kategorie/d ... kova-kartaLubosD píše:Podporu přímo pro PulseAudio asi dělat nebudu, jen předělám stávající podporu ALSA/OSS.
Mám to zatím v branchi a experimentálně moje změny fungují (konkrétně s PA přes ALSA), takže vím, že to řeším dobře. Problém je v tom, že se do nově napsaného kódu musí zpátky nacpat podpora konferenčních hovorů a PLC pro kodeky, co PLC samy o sobě nemají. Jakmile to bude hotové, tak bude navíc velmi snadné implementovat nahrávání hovorů.