Stránka 2 z 2

Re: Podpora Skype

PříspěvekNapsal: sob 14. zář 2019 22:18:16
od pali
XMPP podporuje aj audio/video hovory cez RTP, signalizácia ide cez XMPP. Avšak skoro každý audio/video XMPP klient má vlastný dialekt a väčšinou sa dva rôzni klienti medzi sebou nedohodnú. Plus ešte existuje "oficiálny" XEP (rozširenie pre XMPP), ktorý sa líši od súčastných implementácii. Z týchto dôvodov sa XMPP fakt na audio/video nehodí, od toho je tu SIP s SDP. Prechádzať zo SIP na XMPP kvôli audio/video je nezmysel -- nefunguje to.

Re: Podpora Skype

PříspěvekNapsal: ned 15. zář 2019 11:10:34
od xsouku04
pali píše:XMPP podporuje aj audio/video hovory cez RTP, signalizácia ide cez XMPP. Avšak skoro každý audio/video XMPP klient má vlastný dialekt a väčšinou sa dva rôzni klienti medzi sebou nedohodnú. Plus ešte existuje "oficiálny" XEP (rozširenie pre XMPP), ktorý sa líši od súčastných implementácii. Z týchto dôvodov sa XMPP fakt na audio/video nehodí, od toho je tu SIP s SDP. Prechádzať zo SIP na XMPP kvôli audio/video je nezmysel -- nefunguje to.


Ono spíše šlo o to udělat, aby bylo možné např. z pomocí z viber a podobných aplikací volat zdarma na odoričí čísla nebo kamkoli jinak podobně, jak to bylo nebo ještě stále je možné volat ze skypu.
Tedy převodník na SIP.

Re: Podpora Skype

PříspěvekNapsal: čtv 03. říj 2019 6:17:44
od utx
Asi nejotevřenější k tomu bude Signal. Je plně Open Source a k dispozici je oficiální knihovna jejich protokolu. Zvuk jde přes jejich šifrovací knihovnu, WebRTC a Opus kodek.

Re: Podpora Skype

PříspěvekNapsal: pát 10. dub 2020 14:43:37
od pali
xsouku04 píše:Místo PINu lze zadat i číslo linky v síti, takže může volat i ten, co nemá vlastní PIN/registraci.


Mňa by práve zaujímalo, či je možné aby sa niekto bez odorik účtu dovolal cez skype na moju odorik linku. Tak som to skúsil ale nefunguje to.

Klávesnica v Skype sa normálne zobrazuje. Po zmačknutí vydáva DTMF zvuk. Po zavolaní na skype kontakt odorik.cz sa ozve automatat na zadanie PINu. Skúsil som zadať číslo linky bez hviezdičky a aj s hviezdičkou ale automat iba povedal, že PIN nebol správny. Skúsil som zadať aj verejné číslo linky bez predvoľby +420 a aj s predvoľbou +420 ale stále bola odpoveď, že PIN bol nesprávne zadaný.

Robím niečo zle alebo to už naozaj nefunguje?