Nokia 6303 classic nefunguje internet

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz

Nokia 6303 classic nefunguje internet

Příspěvekod xsouku04 » pon 13. led 2014 17:01:03

Měl jsem nyní možnost zkoumat jeden starší nokia telefon, kde zákazník nebyl schopen zprovoznit internetové připojení. Zkoušel to hlavně se zabudovaným nokia prohlížečem.

Obrázek

Postup podle návodu zde
http://www.t-mobile.cz/web/cz/katalog-s ... i-telefonu

Konkrétně zde, nezabíral.
http://www.t-mobile.cz/downloadcenter/d ... lassic.pdf

(odkaz lze nalézt v našem eshopu https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... a-odorikcz )
Po napsání internetové adresy se sice objevilo E jako edge a poté se i zarámovalo, po asi minutě to ale napsalo hlášku, že služba není k dipozici.

Jednalo se o telefon z edice "Vodafone", proto jsem se pokusil nahrát obecný firmware (bez vodafoních ikonek a nesmyslů jako live). Změnit product code se nedařilo. Pomocí změny product code, lze změnit variantu firmware, tak aby poté fungoval automatický update firmware. Nezbývalo tedy nahrát obecný firmware pomocí aplikace Phoenix, bez možnosti pozdější automatické aktualizace. Postup, který jsem provedl je popsán zde.
http://forum.dailymobile.net/index.php?topic=10055.0

Důležité je poté zmáčknout tlačítku "Refurbish".
Nahrál se mi firmware bez vodafone ikonek, nicméně připojení k internetu pro zabudovaný prohlížeč se stále nedařilo. Internet ale funguje javovým aplikacím jako třeba odorik java callback aplikaci. Pro internet jsem nainstaloval aplikaci Opera mini 7.1 - http://www.opera.com/mobile/download/versions/, která se zdá být i lepší než ta původní od Nokie.
Tedy sice ne úplně elegantně, ale přecijen vyřešeno.

Je pravděpodobné, že by email při dobré nastavení fungoval i z vodafoním firmwarem, tedy vodafoní firmware nebyl příčinou potíží.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6936
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nokia 6303 classic nefunguje internet

Příspěvekod Pitomec » pon 13. led 2014 18:32:34

Není tam náhodou chyba v zapnutém proxy, podobně jako tomu je u Nokie 208? Už na to v diskuzi někdo upozorňoval...
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2020
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Nokia 6303 classic nefunguje internet

Příspěvekod xsouku04 » pon 13. led 2014 19:18:57

Pitomec píše:Není tam náhodou chyba v zapnutém proxy, podobně jako tomu je u Nokie 208? Už na to v diskuzi někdo upozorňoval...

Příspěvek, který máte asi na mysli, je tento viewtopic.php?f=17&t=2084&start=0
Ano, je to tím. Je třeba proxy zakázat. Díky.
Přílohy
Nastaveni_Nokia_6303_Classic_chyba_Tmobile.png
Příklad chybného návodu v barvách T-mobile
Nastaveni_Nokia_6303_Classic_chyba_Tmobile.png (39.63 KiB) Zobrazeno 4128 krát
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6936
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nokia 6303 classic nefunguje internet

Příspěvekod Pitomec » pon 13. led 2014 20:49:05

Úplně prvně to bylo zmíněno zde: viewtopic.php?f=17&t=2025 , já to potom jenom odzkoušel na té Nokii 208 a dopsal do příspěvku.
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 2020
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Nokia 6303 classic nefunguje internet

Příspěvekod Firuz » úte 14. led 2014 12:42:59

Popřípadně můžu doporučit Operu mini. Mám právě Nokii 6303 classic a Opera funguje pěkně.
Firuz
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 13. led 2014 21:45:54


Zpět na Odorik virtuální mobilní operátor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník