Přesměrování hovoru

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod helmut.niederman » sob 15. bře 2014 19:40:50

No já nevím, ale já měl vždy dojem, že přesměrování se provádí s jednou hvězdičkou. Pamatuji ještě u dob Oskara jsem si přesměroval číslo nepodmíněně na jiné. Možná mne to trochu mate s pevnou linkou, v dobách kdy jsem používal hojně ISDN tak jsem si u každého MSN čísla nastavil přesměrování a tam byla jedna hvězdička. ;)
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 931
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod xtonda » pon 17. bře 2014 0:49:20

Správně je obojí, každé znamená něco trochu jiného. Viz https://en.wikipedia.org/wiki/Call_forwarding
xtonda
 
Příspěvky: 737
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod incof » sob 19. dub 2014 11:18:22

Měl bych dotaz, funguje u mobilních SIM Odorika podmíněné přesměrování při obsazeném čísle?
incof
 
Příspěvky: 26
Registrován: stř 13. bře 2013 22:34:55

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod xsouku04 » sob 19. dub 2014 16:52:18

incof píše:Měl bych dotaz, funguje u mobilních SIM Odorika podmíněné přesměrování při obsazeném čísle?

Ano, ale pozor na použití při roamingu. Může být naúčtován jak hovor do oné země tak na číslo, kam je přesměrováno. Viz návody T-mobile. http://www.t-mobile.cz/web/cz/podpora/n ... ani-hovoru
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7316
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod urbik81 » úte 03. čer 2014 12:40:24

Dobrý den, nedaří se mi nikde najít informaci, zda je nutné nepodmíněné přesměrování zadávat ještě před odjezdem z ČR a nebo je možné zadat až v zahraničí? Netuší někdo, jak zda to lze provést až v roamingu a zda to není případně zpoplatněné?

Plánuji přesměrování v síti Odorik z mobilu na pevnou a z pevné na zahraniční mobil - jenže zahraniční SIM si pořídím až v cizině a před odjezdem zahraniční číslo samozřejmě ještě neznám. Jde o to, abych nemusel mobil přesměrovat ještě před opuštěním ČR a zároveň tak nepřišel o všechny příchozí hovory do doby, než si přesměruji pevnou na ten zahraniční mobil až v okamžiku, kdy si jej koupím...

Předem děkuji za odpověď.
urbik81
 
Příspěvky: 37
Registrován: stř 13. úno 2013 8:01:15

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod xsouku04 » úte 03. čer 2014 14:06:08

urbik81 píše:Dobrý den, nedaří se mi nikde najít informaci, zda je nutné nepodmíněné přesměrování zadávat ještě před odjezdem z ČR a nebo je možné zadat až v zahraničí? Netuší někdo, jak zda to lze provést až v roamingu a zda to není případně zpoplatněné?

Nepodmíněné přesměrování, pokud jej nastavíte v roamingu, zpoplatněné není. Používat podmíněné přesměrování v roamingu ale může být nebezpečné.
Jestli jde vždy a za všech okolností nastavit nepodmíněné přesměrování v roamingu, bohužel nevím. Netestovali jsme to ve všech zemích a případech, ale vím alespoň o jednom případu, kdy to šlo.

Plánuji přesměrování v síti Odorik z mobilu na pevnou a z pevné na zahraniční mobil - jenže zahraniční SIM si pořídím až v cizině a před odjezdem zahraniční číslo samozřejmě ještě neznám. Jde o to, abych nemusel mobil přesměrovat ještě před opuštěním ČR a zároveň tak nepřišel o všechny příchozí hovory do doby, než si přesměruji pevnou na ten zahraniční mobil až v okamžiku, kdy si jej koupím...
Předem děkuji za odpověď.


Možnost je si přesměrování nastavit ještě před výjezdem a to pomocí paralelního zvonění na nějaké dočasné číslo. A teprve v zahraničí tam přidat i to zahraniční.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7316
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod alfi » úte 03. čer 2014 19:54:12

nepodmíněné přesměrování by na síti, ze které se nastaví, nemělo záviset. česká ústředna příchozí hovor přesměruje vždy bez ohledu na stav přihlášení mobilu, tedy by neměl roamingovou síť vůbec využít. na druhou stranu, u roamingu asi nikdo předem neví, jak se to v tom konkrétním případě zachová, třeba taky vůbec nemusí jít to nastavení z roamingu změnit.
alfi
 
Příspěvky: 498
Registrován: čtv 03. led 2013 16:31:10

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod johnny » pon 27. říj 2014 18:07:42

Dobrý den,
zkouším provést to nepodmíněné přesměrování vytočením **21*+420xxxxxxxxx*11# v Číně.
Nedaří se mi to, telefon mi píše hlášku Přesměrování hovorů. Chyba přip. nebo kódu MMI.

Zkouším to na simce, kterou jsem si přivezl do Číny, kde si ji poprvé registruji a rovnou snažím přesměrovat na své odoričí nomadické číslo.
Nevíte, zda můj problém je způsoben Čínou, anebo tím, že simku registruji v roamingu, anebo kombinací obojího?

Děkuji,
johnny
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 27. říj 2014 17:53:47

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod xsouku04 » úte 28. říj 2014 13:11:15

johnny píše:Dobrý den,
zkouším provést to nepodmíněné přesměrování vytočením **21*+420xxxxxxxxx*11# v Číně.
Nedaří se mi to, telefon mi píše hlášku Přesměrování hovorů. Chyba přip. nebo kódu MMI.

Zkouším to na simce, kterou jsem si přivezl do Číny, kde si ji poprvé registruji a rovnou snažím přesměrovat na své odoričí nomadické číslo.
Nevíte, zda můj problém je způsoben Čínou, anebo tím, že simku registruji v roamingu, anebo kombinací obojího?

Děkuji,


Zkuste jen: **21*cislo_na_ktere_chci_presmerovat#

Číslo, na které chcete přesměrovat, může být (a doporučuji to) jen v národním českém formátu.
K přesměrování totiž má dojít už v ČR. Nechcete totiž platiti hovor do Číny a zpět.
To by u nepodmíněného přesměrování hrozit nemělo - ale pojistíte tím národním formátem.
U podmíněného přesměrování by k tomu dojít mohlo a je to velmi nebezpečné.

To 11# je asi jen zbytečná komplikace.

Běžně to v roamingu nastavit jde. (pravda nevím, jestli dotyčný použil jen číslo v českém nebo mezinárodním tvaru - tedy můžete zkusit i ten mezinárodní).

Také můžete zkusit jiného roamingového operátora v Číně, jestli to pak půjde.
Jít by to mělo.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7316
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Přesměrování hovoru

Příspěvekod johnny » stř 29. říj 2014 14:07:45

Bohužel nic nefunguje. A to jsem zkoušel vše: změnit roamingového operátora, zadat číslo v národním i mezinárodním formátu.

Dle vašich zkušeností, je možné požádat přímo T-mobile?
johnny
 
Příspěvky: 3
Registrován: pon 27. říj 2014 17:53:47

PředchozíDalší

Zpět na Odorik virtuální mobilní operátor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků