Aktivace LTE

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod Pitomec » pon 01. úno 2016 20:19:48

Tak dneska bez balíčku (pouze s limitem 500MB měsíčně) už je rychlost větší:

Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1797
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod xtonda » pon 01. úno 2016 21:32:20

Nuda, tohle kdysi Vodafone :-)
Obrázek
xtonda
 
Příspěvky: 721
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod xsouku04 » pon 01. úno 2016 21:43:31

Pitomec píše:Teď jsem si to datové připojení nasdílel do notebooku a kromě lepší hodnoty u ping je to stále stejné. Bohužel jiné zařízení s LTE momentálně nemám.

Obrázek


Vypadá to, že tedy balíček 100 MB má omezení rychlosti na 3 Mbit. Sice takové omezení vypadá ošklivě.
Ale kdyby zde žádné omezení nebylo, mohlo by se vám stát, že 100 MByte při plné rychlosti 100 Mbit/s spotřebujete za pouhých 8 vteřin.Tedy 8 vteřin stahování a je po balíčku. Než stihnete zrušit stahování velkého souboru, máte půl balíčku pryč.
Je tohle žádoucí? Osobně si myslím, že nikoli. Osobně si rád na vyčerpání celého balíčku několik minut počkám.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6073
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod Pitomec » pon 01. úno 2016 22:51:16

Pokud budu něco stahovat, tak těch 100MB spotřebuju tak jako tak (při omezení to bude akorát déle trvat) a u běžné činnosti není důvod, abych ten objem vyčerpal dřív jenom proto, že to rychlost umožňuje. Navíc operátor by měl být rád, protože čím dřív mně zmizí koupený balíček, tím je větší pravděpodobnost, že si předplatím další, ne? 8-) V příloze jenom pro zajímavost, kolik ten test "sežral" dat.
Přílohy
test.jpg
test.jpg (14.77 KiB) Zobrazeno 880 krát
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1797
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod Pitomec » pát 12. úno 2016 18:38:01

Mně to omezení rychlosti prostě nedá spát, takže se ptám - kdo ty rychlosti takto nastavil? U TM nic takového nemají, takže buď to vnutí virtuálům (což je špatně a mohlo by to být na stížnost) nebo je to iniciativa Odoriku (což je samozřejmě špatně též).
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1797
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod xsouku04 » pát 12. úno 2016 22:35:32

Pitomec píše:Mně to omezení rychlosti prostě nedá spát, takže se ptám - kdo ty rychlosti takto nastavil? U TM nic takového nemají, takže buď to vnutí virtuálům (což je špatně a mohlo by to být na stížnost) nebo je to iniciativa Odoriku (což je samozřejmě špatně též).

Co se omezování rychlosti týče, u těchto balíčků to dělá opravdu T-mobile, vypnout to nelze. Nemyslím, že je to naschvál, spíše obava, aby stihli zavčas aplikovat FUP po vyčerpání balíčku v době, kdy to spravovala ještě GTS. Občas, zdá se, se jim pustit FUP korektně nezdaří a s balíčkem 100 MB se podaří natočit i 500 MB.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6073
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod mobilemanic » pon 15. úno 2016 10:36:06

xsouku04 píše:
Pitomec píše:Mně to omezení rychlosti prostě nedá spát, takže se ptám - kdo ty rychlosti takto nastavil? U TM nic takového nemají, takže buď to vnutí virtuálům (což je špatně a mohlo by to být na stížnost) nebo je to iniciativa Odoriku (což je samozřejmě špatně též).

Co se omezování rychlosti týče u těchto balíčků to dělá opravdu T-mobile, vypnout to nelze. Nemyslím že je to naschvál, spíše obova aby stihli zavčas aplikovat FUP po vyčerpání balíčku v době, kdy to spravovala ještě GTS. Občas se zdá se jim pustit FUP korektně nezdaří a s balíčkem 100 MB se podaří natočit i 500 MB.


Ono je těch 400MB navíc, se kterými nemají téměř žádné zvýšené náklady, je jistojistě zrujnuje :-P
mobilemanic
 
Příspěvky: 411
Registrován: čtv 10. říj 2013 10:20:15

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod evian » úte 18. dub 2017 21:05:25

Obrázek

Zajímavé, že T-Mobile u virtuálního operátora v ČR nepovolí LTE+, takže aby zákazník mohl službu využít musí do zahraničí, kde to najednou funguje.
Vím o co se jedná a že rychlost v řádech stovek mbit je reálně k ničemu.. ale jen pro zajímavost ;)

Podobné jako sms, kdy se "vyplatí" odesílat zprávy z okolního státu eu než z domova.. :roll:
evian
 
Příspěvky: 12
Registrován: pon 30. bře 2015 19:30:30

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod helmut.niederman » pát 21. dub 2017 19:20:40

Pokud vím, tak čistokrevné LTE u Odorika nefunguje, protože Odorik blokuje rychlost, takže je to zrychlené 3G ++
Ale Odorik v tom není sám, spousta virtuálů blokuje LTE. Například taková otázka, jak mohu využít timeslot na BTS, která mi umožní surfovat až 150 Mbps když nějaký virtuál mi to blokne do 10 Mbps. :evil: Co to pak může být za LTE. Bohužel nedivme se pak,že síťoví operátoři poskytují pak informace, že virtuálové nemohou nabídnout čistokrevné LTE. Ale to není vina sítová operátora, ale virtuála, který tu rychlost blokuje. Nebudu jmenovat a konkretizovat, jeden virtuál údajně nabízí LTE, vyzkoušel jsem jeho SIMku a maximální rychlost byla 6 Mbps down a 2 Mbps up. Po přeladění SIM karty do 3G módu byla rychlost 4,5 Mbps down a 1 Mpbs up. A taková perlička na závěr, maximální porci 5GB dat prodává za 800,- Kč. Což je dražší než u předplacenky O2 s tarifem NaDlouho :evil:
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 799
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: Aktivace LTE

Příspěvekod xsouku04 » pát 21. dub 2017 20:04:58

helmut.niederman píše:Pokud vím, tak čistokrevné LTE u Odorika nefunguje, protože Odorik blokuje rychlost, takže je to zrychlené 3G ++
Ale Odorik v tom není sám, spousta virtuálů blokuje LTE. Například taková otázka, jak mohu využít timeslot na BTS, která mi umožní surfovat až 150 Mbps když nějaký virtuál mi to blokne do 10 Mbps. :evil: Co to pak může být za LTE. Bohužel nedivme se pak,že síťoví operátoři poskytují pak informace, že virtuálové nemohou nabídnout čistokrevné LTE. Ale to není vina sítová operátora, ale virtuála, který tu rychlost blokuje. Nebudu jmenovat a konkretizovat, jeden virtuál údajně nabízí LTE, vyzkoušel jsem jeho SIMku a maximální rychlost byla 6 Mbps down a 2 Mbps up. Po přeladění SIM karty do 3G módu byla rychlost 4,5 Mbps down a 1 Mpbs up. A taková perlička na závěr, maximální porci 5GB dat prodává za 800,- Kč. Což je dražší než u předplacenky O2 s tarifem NaDlouho :evil:


Hlavní rozdíl v 3G a LTE je v pokrytí. LTE má dnes v ČR mnohem lepší pokrytí než 3G. Rychlosti 3G síťě dnes nebývá limitem, spíše kvalita (latence) a dosah signálu. A rychlost není vše, LTE nabízí lepší latenci a kvalitu spojení. Což je často podstatnější než surová rychlost.
Při dnešních cenách dat a velikostí datových balíčků nedává moc smysl mít vyšší rychlost než 10 Mbit. Při rychlosti 150 Mbps byste totiž mohl životnost Vašeho balíčku počítat na vteřiny...
Jo a ona teoretická rychlost 150 Mbit, předpokládám, platí, jen když bude BTS zrovna nezatížená a připojena na optiku. Většina BTS na optice není a data přenáší pomocí další BTS někam dál, kde optika konečně je!
LTE + využívá více frekvencí pro přenos, i když se chlubí hlavně vyšší rychlostí, což nás ale při našich cenách opět moc nezajímá. Použití více frekvencí ale může zvýšit stabilitu, což může být pro většinu lidí podstatnější benefit, než mít pár vteřin opravdu rychlý internet.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6073
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Odorik virtuální mobilní operátor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník