Kromě toho hlavního mě zaujalo, že údajně je sítí LTE pokryto 99,8% obyvatelstva a 96,3% území.
Já musím mít asi hodně velké štěstí, že dost často navštěvuji ta zbylá 0,2% obyvatelstva a dost často se vyskytuju na těch 3,7% území, kde to LTE není.
Ono ono kolikrát i zavolat si je problém, a i když jde ještě volat, často nejdou data vůbec. MMS odesílám i hodinu ...
Dnes jsem byl na cca 15 km dlouhé procházce údolím. A celou cestu - celé dopoledne bez signálu - ani jeden mobilní operátor po celou cestu neměl signál ani na hovor. (na dvou místech na SMS).
Jedná se v podstatě o celé nepokryté údolí s cca čtyřmi železničními zastávkami/nádražími, některé mají stálý personál a více kolejí. Je tam spousta chat, rekreačních zařízení, chatových táborů, bobové centrum a vesnice Hrubá Voda úplně bez signálu. Jezdí tam vlak každou hodinu z Olomouce, ale mobilní signál tam ještě nemají. Netušil jsem, že taková místa stále existují a jsou tak moc obydlená a rozsáhlá (20 km dlouhá oblast?). V Hrubé Vodě mají na nádraží telefonní budku, kterou jsem byl nucen využít.
Podle wiki je v hrubé vodě cca 300 stálých obyvatel + v sezóně počítám několik set chatařů.