kejikl píše:Já měl léta problém v Kauflandu v Boskovicích. Signál tam prostě nebyl. Měl jsem Nokii E52 a ta neuměla LTE, jen 3G.
Po koupi nového dotykáče problém zmizel. Kaufland byl totiž pokrytý jen LTE.
Nemůže být u Vás tedy problém v povolení volání přes LTE?
LTE je u naprosté většiny telefonů jen pro data. Pokud se LTE použije i pro volání, jmenuje se to VoLTE a umí to jen vybrané drahé telefony a je to jen v testovacím provozu, který se, myslím, musí speciálně aktivovat.
Tedy běžně se to stále nepoužívá.
Kde je LTE měla by být i 2G síť, protože LTE má dnes velmi podobné pokrytí s 2G.
Co mne napadá, tak by mohl problém být v tom, jestli všechny telefony podporují všechny používané frekvence. Případně by mohly mít jednu frekvenci "polámanou" a tím na některých místech horší signál.
Že by nebyla pokryta věší část obchodního centra, se mi zdá podezřelé. Místa, kde se vyskytuje více lidí, se snaží mobilní operátoři pokrýt.
Pravda, existují v ČR stále místa a vesnice bez jakéhokoli signálu, např. ski areál Hrubá Voda s 300 stálými obyvateli, nádražím a vlakem, co jede každou hodinu, nemá vůbec žádný signál. Oblast bez signálu je 15 kilometrů dlouhá. Ale to je spíše kuriozita.