Nedostupný signál v některých obchodních centrech v Praze?

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz

Nedostupný signál v některých obchodních centrech v Praze?

Příspěvekod megacruiser » úte 23. led 2018 14:34:49

Dobrý den,
zákazník nám nahlásil nedostupnost mobilního signálu na naší SIM uvnitř pražských obchodních center Harfa, Šestka, Chodov. Nemůže bohužel ověřit, zda s jinou naší SIM, případně jinou SIM pod T-Mobilem je signál v pořádku.
Můžete prosím někdo toto potvrdit/vyvrátit, abychom případnou závadu mohli nahlásit T-Mobilu?
Uživatelský avatar
megacruiser
Administrátor
 
Příspěvky: 229
Registrován: stř 13. říj 2010 15:09:09
Bydliště: Brno

Re: Nedostupný signál v některých obchodních centrech v Praz

Příspěvekod aplet » úte 23. led 2018 23:29:11

Dobrý den,
Jelikož mám T. MOBIL a navštěvují tyhle obchodní centra můžu jenom potvrdit že je tam problém signálem. Ovšem tohle je problém všech operátorů. V každém obchodním centru jsou hluchá místa kde není signál. Na Moje telefonické dotazy mi bylo ve všech OC řečeno že na 100% není signál jelikož to může být z různých faktorů.
aplet
 
Příspěvky: 279
Registrován: úte 08. led 2013 0:31:17

Re: Nedostupný signál v některých obchodních centrech v Praz

Příspěvekod lifdo69 » stř 24. led 2018 7:26:14

Je to zajímavé, v Kyjově v Kauflandu taky není signál na žádného operátora, mobil se sice někdy tváří že je, ale je bez signálu, hovor nespoji. Je zajímavé že ve vedlejších obchodech je vše ok. Záměr či náhoda.. Toť otázka.
lifdo69
 
Příspěvky: 148
Registrován: úte 28. kvě 2013 11:55:12
Bydliště: Jižní Morava

Re: Nedostupný signál v některých obchodních centrech v Praz

Příspěvekod Kristovec » stř 24. led 2018 12:36:21

V Sokolově v Kauflandu OPové jsou , vždyť tam má O2 i svou prodejnu,totéž Vodafone v Tesco , taky Sokolov.
Kristovec
 
Příspěvky: 1253
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Re: Nedostupný signál v některých obchodních centrech v Praz

Příspěvekod LubosD » stř 24. led 2018 23:51:32

Na Šestce občas bývám (ale naposledy tak v listopadu) a minimálně v průběhu minulého roku (kdy jsem byl nejdřív u Odorika, pak u T-Mobilu) nebyl problém. Dokonce i v úplných začátcích českého LTE jsem tam chytil signál z BTS na letišti.

Je pravda, že v obchoďácích signál bývá zhoršený. Pak už je jen na telefonu, jak dobrou má anténu.

Před rokem a půl jsem byl v odlehlejších místech Rumunska, můj Samsung Note 3 neměl signál a vedle mě stál člověk s dumbphonem a vesele telefonoval... :D
LubosD
 
Příspěvky: 168
Registrován: pát 06. úno 2015 11:41:27

Re: Nedostupný signál v některých obchodních centrech v Praz

Příspěvekod kejikl » stř 31. led 2018 22:28:37

Já měl léta problém v Kauflandu v Boskovicích. Signál tam prostě nebyl. Měl jsem Nokii E52 a ta neuměla LTE, jen 3G.
Po koupi nového dotykáče problém zmizel. Kaufland byl totiž pokrytý jen LTE.
Nemůže být u Vás tedy problém v povolení volání přes LTE?
kejikl
 
Příspěvky: 18
Registrován: pon 16. zář 2013 19:59:36

Re: Nedostupný signál v některých obchodních centrech v Praz

Příspěvekod xsouku04 » čtv 01. úno 2018 14:35:20

kejikl píše:Já měl léta problém v Kauflandu v Boskovicích. Signál tam prostě nebyl. Měl jsem Nokii E52 a ta neuměla LTE, jen 3G.
Po koupi nového dotykáče problém zmizel. Kaufland byl totiž pokrytý jen LTE.
Nemůže být u Vás tedy problém v povolení volání přes LTE?


LTE je u naprosté většiny telefonů jen pro data. Pokud se LTE použije i pro volání, jmenuje se to VoLTE a umí to jen vybrané drahé telefony a je to jen v testovacím provozu, který se, myslím, musí speciálně aktivovat.
Tedy běžně se to stále nepoužívá.
Kde je LTE měla by být i 2G síť, protože LTE má dnes velmi podobné pokrytí s 2G.

Co mne napadá, tak by mohl problém být v tom, jestli všechny telefony podporují všechny používané frekvence. Případně by mohly mít jednu frekvenci "polámanou" a tím na některých místech horší signál.

Že by nebyla pokryta věší část obchodního centra, se mi zdá podezřelé. Místa, kde se vyskytuje více lidí, se snaží mobilní operátoři pokrýt.

Pravda, existují v ČR stále místa a vesnice bez jakéhokoli signálu, např. ski areál Hrubá Voda s 300 stálými obyvateli, nádražím a vlakem, co jede každou hodinu, nemá vůbec žádný signál. Oblast bez signálu je 15 kilometrů dlouhá. Ale to je spíše kuriozita.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6651
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno


Zpět na Odorik virtuální mobilní operátor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník