Stránka 1 z 2

Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2020 15:59:32
od ondrej.nemecek
Dobrý den,

mám klasický mobil a pak z důvodu slabého signálu v místě bydliště také https://www.alza.cz/maxcom-mm-28d-d5816341.htm (plánuji provozovat s externí anténou).

Mohu si nechat vystavit duplikát SIM karty, abych měl totožnou SIM v obou zařízeních? Předpokládám, že zapnutý by byl vždy pouze jeden přístroj.

Děkuji za informaci.

Srdečně
Ondřej Němeček.

Re: Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2020 16:11:33
od Pitomec
To už snad umí akorát VF, sám jednu takovou duplikátní SIM u něho mám. U virtuála jsem to neviděl nikdy.

Na špatný signál je snad lepší pořídit nějaký GSM opakovač: https://www.aliexpress.com/item/32915109187.html

Re: Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2020 19:49:18
od ondrej.nemecek
Myslel jsem, že při ztrátě SIM není problém vystavit duplikát...? Prosím o vyjádření pana Soukupa.

GSM repeater je také možnost, ale má i nějaké nevýhody:

  • potenciálně problematická funkčnost (interference, kolize s repeatery v okolí, nepoměr in/out signálu)
  • provoz na hranici legality (teoreticky lze provozovat jen uvnitř budov a ještě by o tom měl vědět poskytovatel)
  • zaruší mi dům smogem (a zesílený signál klidně nedosáhne na druhou stranu domu)
Takže mi přijde jako technicky čistší řešení si dát na střechu YAGInu a signál si přivést přímo do zařízení :)

A v případě, že se to neosvědčí, mohu stále ten repeater připojit.

Re: Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2020 20:01:54
od Pitomec
Při ztrátě se udělá výměna za novou SIM s tím, že původní SIM přestane fungovat (číslo zůstane pochopitelně zachováno). Sice nejsem pan Soukup, ale takto to prostě je :-)

GSM repeater je skutečně na hraně legálnosti, někdy je dokonce podmíněn souhlasem operátora pro využívání. Je pak otázkou, jestli není lepší provozovat VoIP a příchozí hovory na něho přesměrovat (odchozí mohou být s identifikací čísla mobilního).

Re: Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: čtv 10. zář 2020 21:51:42
od xsouku04
Bohužel to není možné.

Re: Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: pát 11. zář 2020 14:32:24
od evid
U Vodafonu to pořád jde.

Co je DvojSIMka, jak ji mám používat a jak ji objednám?
Umožňuje vám, abyste měli stejné telefonní číslo na dvou různých SIM kartách. DvojSIMku vám vystavíme zdarma.
Hodí se v situacích, kdy často měníte přístroje, odpadá vám tak nutnost neustále přehazovat SIM kartu.
Vždy je však nutné mít zapnutou pouze jednu ze SIM karet. Pokud byste měli najednou zapnuté obě SIM, vaše číslo by nefungovalo správně a ostatní se vám pak nemusejí vůbec dovolat nebo dopsat.
Obě SIM karty fungují totožně, mají přiřazené stejné telefonní číslo i nastavení služeb. Ve Vyúčtování uvidíte účtované služby společně pro jedno telefonní číslo.

Re: Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: sob 12. zář 2020 14:19:52
od ondrej.nemecek
xsouku04 píše:Bohužel to není možné.


Děkuji za odpověď. Ale dříve to šlo, ne?? Jaký je důvod?

Re: Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: ned 13. zář 2020 9:42:30
od Pitomec
Dříve to umožňoval přímo T-Mobile tuším za 99 Kč měsíčně, ale virtuálové nikdy.

Re: Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: pon 14. zář 2020 13:42:15
od ondrej.nemecek
Tak nevím, nepomohli by mi tedy v t-mobile.cz?
Viz https://www.t-mobile.cz/twin-sim-karta případně https://www.t-mobile.cz/sim-karta-vymena

Re: Duplikát SIM

PříspěvekNapsal: pon 14. zář 2020 13:49:20
od ondrej.nemecek
Pitomec píše:Je pak otázkou, jestli není lepší provozovat VoIP a příchozí hovory na něho přesměrovat (odchozí mohou být s identifikací čísla mobilního).


VoIP mám přes bránu Welltech ATA172 a funguje poměrně dobře. Ale to přesměrování prostě nefunguje. Opakovaně jsem nastavoval zda na odorik.cz ale funguje to vždy jen dočasně a pak to přestane fungovat. Problém je prý na straně T-mobile, řešil jsem to tady ve fóru až jsem rezignoval.

Jde ale také o SMS - potvrzení z bankovnictví a SMS od známých apod.
Řešení na SMS v místě bez signálu jsem nanašel...