Stránka 1 z 1

SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: stř 17. črc 2013 15:00:01
od allstar
Dobrý den,
trochu jsem si zaprogramoval v C a vytvořil jednoduchou konzolovou aplikaci na odesilani SMS přes odorik z terminálu. Napadlo mi, že by bylo dobré to jsem dát, aby se s tím někdo nepsal znova.

https://github.com/slechta/odoriksms

Kompilace: nutno stáhnout libcurl-dev (sudo apt-get install libcurl-dev) a poté sestavit s "make"

Odesilani SMS lze pak provádět z terminálu takto: ./sendsms <api_username> <api_password> <sender#> <recipient#> <text of SMS>

Dík.
PS: Snad to někdo využije.

Re: SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: čtv 18. črc 2013 2:16:00
od tree
Na konzoli vetsinou uplne bohate postaci jednoradkovej shell script :-)

https://gist.github.com/burningtree/6025694

Re: SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: čtv 18. črc 2013 11:05:54
od allstar
tree píše:Na konzoli vetsinou uplne bohate postaci jednoradkovej shell script :-)

https://gist.github.com/burningtree/6025694


Dík za feedback. Pravda, na konzoli to stačí.
Asi bych měl upřesnit, že to používám přímo v C jako mini knihovnu u EZS, ta konzolová aplikace je takovej "bonus":

Kód: Vybrat vše
int odorik_send_sms(char *szUsername, char *szPassword, char *szSender, char *szRecipient, char *szMessage);
const char *odorik_sms_translate_error(int smsErrorCode);

Re: SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: čtv 18. črc 2013 12:09:15
od martin1
Hlavně, jestli je možné bránu takto "roboticky" používat, když je to určeno pro interaktivní přístup.
Kdyby Odorik chtěl nechat skriptovat bránu, asi by poskytoval API (webovou službu RESTful).
1. jakou má brána propustnost ?
2. jak bude reagovat Odorik na masové používání ?

Re: SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: čtv 18. črc 2013 12:11:34
od GeBu
martin1 píše:Kdyby Odorik chtěl nechat skriptovat bránu, asi by poskytoval API (webovou službu RESTful).

Ale Odorik přece API poskytuje.

Re: SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: čtv 18. črc 2013 19:06:16
od MaT
Taky jsem si nejdřív, když jsem toto viděl, říkal, k čemu mi to je, když si curl můžu klidně pouštět i z příkazové řádky, nebo třeba z Bashe nebo skriptu v nějakém jiném jazyce, ve kterém se mi píše lépe (Python, Perl). Ale fakt je, že jako knihovna do nějakého jiného software, který bude celý v C, to asi smysl má... Ale je na tom zdrojáku krásně vidět, jak se v těch vyšších jazycích člověk může vyjádřit daleko stručněji. :-)

Jinak dotaz uživatele martin1 také nechápu. Ten céčkový program právě využívá Odorikem zveřejněné API, které je právě pro to, aby se k němu někdo připojoval z nějakých dalších programů, určeno. No a další věc je, že ty SMSky nejsou zadarmo - jsou teď za jednu Kč, to nikdo zase nějak přehnaně masivně využívat nebude...

Re: SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: pát 19. črc 2013 20:40:23
od GeBu
Ale jo, využití by se našlo, ale muselo by to doručení být spolehlivé.
MaT píše:...to nikdo zase nějak přehnaně masivně využívat nebude...

Re: SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: úte 13. srp 2013 23:30:09
od butrus
Fajn, ještě by někdo mohl dopsat modul do Asterisku, aby se mohly SMS posílat i z HW telefonů, které "SMSky" umožnují (např. Yealink/Well SIP T2x)... :-)

Re: SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: stř 14. srp 2013 11:33:31
od martin1
butrus píše:Fajn, ještě by někdo mohl dopsat modul do Asterisku, aby se mohly SMS posílat i z HW telefonů, které "SMSky" umožnují (např. Yealink/Well SIP T2x)... :-)

Že to nemají v Odoriku, neznamená, že to neexistuje.
http://the-asterisk-book.com/1.6/applikationen-sms.html
https://wiki.asterisk.org/wiki/display/ ... cation_SMS

Re: SMS API - Linux - implementace v C

PříspěvekNapsal: pon 29. zář 2014 17:00:33
od butrus
Kód: Vybrat vše
Že to nemají v Odoriku, neznamená, že to neexistuje.
http://the-asterisk-book.com/1.6/applikationen-sms.html
https://wiki.asterisk.org/wiki/display/ ... cation_SMS


Ale já vím, že asterisk SIP MESSAGE podporuje, ale teď jde o to, to propojit s Odorikem (když už na to má API)...