OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze seznamu

Jak ovládat Odorik a používat služby pomocí speciálních programů a aplikací.

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod helmut.niederman » pát 14. úno 2014 15:37:33

Largon píše:Píše se to hned v prvním řádku té výjimky. Nemáte v adresáři toho programu soubor rychle_kontakty.csv, i když aplikace asi počítá s tím, že tam ten soubor vždy bude.


Dobrá tak tedy přihlásím se přes web na Odorik, dám exportovat kontakty do souboru rychle_kontakty.csv, dále to uložím do adresáře, kde je Odorik Dialer a při spuštění programu zase na mne prská jiný BUG. :roll: :evil:
Odorik_BUG.jpg
Odorik_BUG.jpg (26.64 KiB) Zobrazeno 8084 krát


EDIT : Tak jsem zjistil, že tento BUG se vyskytuje pouze v případě, pokud máte v rychlých kontaktech uvedeno jméno s českou diakritikou. Pokud máte v rychlých kontaktech pouze vyplněné sloupce Číslo zkrácené volby, Telefonní číslo, a nic víc tak se program načte, když ale máte ten kontakt pojmenovaný, tak se to kousne. :roll: 8-)
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 966
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod Forrrest » pát 14. úno 2014 16:49:49

helmut.niederman píše:EDIT : Tak jsem zjistil, že tento BUG se vyskytuje pouze v případě, pokud máte v rychlých kontaktech uvedeno jméno s českou diakritikou. Pokud máte v rychlých kontaktech pouze vyplněné sloupce Číslo zkrácené volby, Telefonní číslo, a nic víc tak se program načte, když ale máte ten kontakt pojmenovaný, tak se to kousne. :roll: 8-)

Napadá mě, že by to mohlo být čárkami ve jménech (diakritika nevadí). Protože program to CSV převádí do tabulky právě podle čárek (jsou jimi odděleny sloupce), on prostě nemá jak poznat, že za čárkou následuje zbytek jména - očekává další číslo zkrácené volby :)
Mimochodem, s API pro vyvolávání hovorů jsou od včerejška problémy, funguje jen zjišťování kreditu a výpisy :( Řeším to s p. Karasem. Snad se to brzy spraví (migrovali nějaký server nebo co).
Forrrest
 
Příspěvky: 98
Registrován: ned 17. úno 2013 10:41:42

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod Forrrest » pát 14. úno 2014 16:54:45

Špatně jsem to popsal - pozná, že se ještě nejedná o další řádek (č. zkrác. volby), ale najednou má na řádku víc hodnot, než počet sloupců - nemá je kam uložit :idea:
Forrrest
 
Příspěvky: 98
Registrován: ned 17. úno 2013 10:41:42

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod Largon » pát 14. úno 2014 17:17:08

Forrrest píše:Napadá mě, že by to mohlo být čárkami ve jménech (diakritika nevadí). Protože program to CSV převádí do tabulky právě podle čárek (jsou jimi odděleny sloupce), on prostě nemá jak poznat, že za čárkou následuje zbytek jména - očekává další číslo zkrácené volby :)

Pokud je ve jméně rychlého kontaktu obsažena čárka, tak je (podle zvyklostí CSV formátu) celý řetězec uzavřen v uvozovkách.
Uživatelský avatar
Largon
 
Příspěvky: 446
Registrován: pon 07. lis 2011 11:14:09

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod Largon » pát 14. úno 2014 17:22:09

Co se týče obav z aplikací třetích stran, tak jsou samozřejmě na místě. Nikdy nemůžete vědět, co jaká aplikace udělá s přihlašovacími údaji, které ji svěříte.

Nicméně OdorikDialer jsem prověřoval a s žádnými jinými servery než s naším API nekomunikuje.
Uživatelský avatar
Largon
 
Příspěvky: 446
Registrován: pon 07. lis 2011 11:14:09

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod helmut.niederman » pát 14. úno 2014 17:51:15

Largon píše:
Forrrest píše:Napadá mě, že by to mohlo být čárkami ve jménech (diakritika nevadí). Protože program to CSV převádí do tabulky právě podle čárek (jsou jimi odděleny sloupce), on prostě nemá jak poznat, že za čárkou následuje zbytek jména - očekává další číslo zkrácené volby :)

Pokud je ve jméně rychlého kontaktu obsažena čárka, tak je (podle zvyklostí CSV formátu) celý řetězec uzavřen v uvozovkách.
Co se týče obav z aplikací třetích stran, tak jsou samozřejmě na místě. Nikdy nemůžete vědět, co jaká aplikace udělá s přihlašovacími údaji, které ji svěříte.

Nicméně OdorikDialer jsem prověřoval a s žádnými jinými servery než s naším API nekomunikuje.


Prosím vás o jaké čárce se tu bavíme, je myšleno čárkou nad samohláskou například písmena á, é, í, nebo máte na mysli čárku za slovem například : jméno,ale

Jinak jste mne uklidnil, že se jedná o bezpečný Dialer, který nekomunikuje s jinými servery, málem už skončila tato aplikace v koši. Děkuji, spadl mi kámen ze srdce :)
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 966
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod mobilemanic » pát 14. úno 2014 17:54:28

helmut.niederman píše:Sorry, ale nemám důvěru k tzv. Executable files *.exe, které mají kapacitu desítky kilobajtů. Nemám důvěru pokud program se neinstaluje standartním způsobem setup.exe a šíří se se jen s dynamickou knihovnou v ZIPu. Proto u platí heslo důvěřuj ale prověřuj. Mažu tento Dialer. 8-)


Ono upřímně, takto distribuované aplikace, pokud jsou udělané správně, jsou daleko důvěryhodnější a daleko menší zlo než leckterý setup, který Vám pak instaluje milion věcí všude možně. :-)
mobilemanic
 
Příspěvky: 486
Registrován: čtv 10. říj 2013 10:20:15

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod helmut.niederman » pát 14. úno 2014 17:55:29

Forrrest píše:Mimochodem, s API pro vyvolávání hovorů jsou od včerejška problémy, funguje jen zjišťování kreditu a výpisy :( Řeším to s p. Karasem. Snad se to brzy spraví (migrovali nějaký server nebo co).


No to jsem si taky všiml, chtěl jsem si spojit hovor z mobilního telefonu do zahraničí a účtováno na geografickou linku. A program se kousnul a nic. Pak po pěti minutách mi zvonil mobil a jako caller ID se zobrazilo geografické číslo a to mne pak spojilo se zahraničním číslem. Pak jsem hovor ukončil a opět znova tentýž hovor na potřetí už to nevolalo. Jinak aplikace sama terminovala, když jsem v programu vedle Kreditu klikl na tlačítko Status, program se sám ukončil - terminoval a i ve správci úloh nebyl program spuštěný. Jinak má to hodně bugů. Ale možná to souvisí s tou chybou o kterém píšete. :roll:

Jinak mi tam chybí komplexní nápověda. Nerozumím výrazu Prozvonit. :?
Uživatelský avatar
helmut.niederman
 
Příspěvky: 966
Registrován: stř 10. črc 2013 21:40:28

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod Forrrest » pát 14. úno 2014 19:17:34

Upřímně, nechtěl tu aplikaci jsem nechtěl vypouštět ještě tak brzy a s neošetřenými chybami... ale (z jistých osobních důvodů) jsem to prostě potřeboval :P Kdo na to nemáte nervy, počkejte si na další verze, zatím je to spíš pro dobrodružnější typy, a hlavně ty, kteří ČTOU MÁ UPOZORNĚNÍ :twisted: Chyby samozřejmě v nejbližší době opravím. Hlavně mě teď trochu mrzí ty změny v API - jak říkám, ještě včera jsem vytáčel naprosto bez problémů :(
Helmute, na všechny problémy (a vlastnosti), kterým se tak strašně divíš, jsem upozorňoval :!: Cituji:
"Prozatím si (před spuštěním) MUSÍTE ručně stáhnout rychlé kontakty přes web. rozhraní a uložit je (s původním názvem) do adresáře programu, odkud se po spuštění automaticky načtou." (viz tato diskuze)

"Jinak aplikace sama terminovala, když jsem v programu vedle Kreditu klikl na tlačítko Status, program se sám ukončil - terminoval a i ve správci úloh nebyl program spuštěný." - viz program - Možnosti - Nápověda, tipy:
Ukončení programu:
- 'Možnosti' - 'Ukončit'
- pravým na system tray ikonu - 'Ukončit'
- levým na 'Status' :D

"Prosím vás o jaké čárce se tu bavíme, je myšleno čárkou nad samohláskou například písmena á, é, í, nebo máte na mysli čárku za slovem například : jméno,ale" - Vždyť píšu: "diakritika nevadí"!! :O

"Pak po pěti minutách mi zvonil mobil a jako caller ID se zobrazilo geografické číslo a to mne pak spojilo se zahraničním číslem. Pak jsem hovor ukončil a opět znova tentýž hovor na potřetí už to nevolalo." - Ano, tyto problémy mám od včerejška i já sám, nedomnívám se, že mou vinou :(

"Jinak mi tam chybí komplexní nápověda. Nerozumím výrazu Prozvonit." - Klasické prozvonění. Program vytočí číslo a po pár sekundách hovor sám ukončí.

"Nicméně OdorikDialer jsem prověřoval a s žádnými jinými servery než s naším API nekomunikuje." - Díky za otestování! :ugeek:

"Ono upřímně, takto distribuované aplikace, pokud jsou udělané správně, jsou daleko důvěryhodnější a daleko menší zlo než leckterý setup, který Vám pak instaluje milion věcí všude možně." - Přesně tak! Protože setupy vyžadují administrátorská práva, kvůli toho, že zapisují do systémových složek. Osobně nesnáším takovéto zbytečné zaneřáďování registrů, pokud můžu, používám portable verze programů.

"Jinak má to hodně bugů." - Vím, ale na většinu z nich jsem předem upozornil. Já ten program prostě, až na menší problémy s výpisy, normálně používám. A ty chyby budu postupně opravovat v příštích dnech. Akorát mě brzdí ty problémy s API pro CB - nemůžu to testovat :(
Forrrest
 
Příspěvky: 98
Registrován: ned 17. úno 2013 10:41:42

Re: OdorikDialer - Win aplikace (C#): vytáčení tel.č. ze sez

Příspěvekod xsouku04 » pát 14. úno 2014 19:58:52

To je v pořádku. Pokud je něco opravdu dobré, málokdy je to na první pokus. Spíše je to dobré, protože si někdo dal práci to vyladit.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 7674
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

PředchozíDalší

Zpět na Odorik API

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník