Stránka 1 z 1

Nokia 311-nelze uskutečnit internetový hovor z Kontaktů

PříspěvekNapsal: pát 24. led 2014 19:21:29
od zerberus
U Nokia Asha 311 mám nastavení "Preference internetových hovorů". Při volání zadáním čísla z číselníku nebo výběrem kontaktu z Protokolu je vše OK a je uskutečněn internetový hovor. Při volání kteréhokoliv čísla z Kontaktů je ale hovor uskutečněn přes mobilní síť. Prošel jsem všechna nastavení a nenašel jsem nic, čím by se to dalo změnit. Žádná aktualizace firmware není k dispozici. Neví někdo, v čem by mohl být problém?

Re: Nokia 311-nelze uskutečnit internetový hovor z Kontaktů

PříspěvekNapsal: sob 25. led 2014 12:03:03
od Kristovec
Mám ji taky,a mám rezim POUZE HNTERNETOVÉ HOVORY,pri pokusu o vytocení
kontaktu se objeví - NELZE VOLAT V REZIMU POUZE INTERNETOVY HOVOR.
Takze asi to tak vyrobce nastavil,nebo zapomnel nastavit jinak.

Re: Nokia 311-nelze uskutečnit internetový hovor z Kontaktů

PříspěvekNapsal: sob 25. led 2014 12:18:31
od xsouku04
U kontaktu je třeba vybrat internetový hovor, nikoli jen volat. Je to tak trochu blbé.

Re: Nokia 311-nelze uskutečnit internetový hovor z Kontaktů

PříspěvekNapsal: sob 25. led 2014 14:05:25
od zerberus
V mém případě tedy nejde ani vybrat internetový hovor pro konkrétní kontakt.Např.: U konkrétního kontaktu mám nastaveny tři čísla - mobil,pevná a internetový telefon. Pokud tento kontakt vyberu, následně už mohu jenom ťuknout na tlačítko volat a tady je zajímavé, že se z těch tří možností nabídnou jenom dvě - mobil a pevná. Takže ani tudy cesta nevede. Pokud tedy nechci číslo vyťukávat z číselníku a v protokolu ho nemám, dá se použít metoda dvojího volání.Číslo zavolat z "Kontaktů", hned típnout a následně volat z protokolu, kde je posledně volané číslo hned nahoře. Je to pakárna, ale zatím nic jiného nezbude.Snad to bude při další aktualizaci firmware opraveno.Je ale otázka, kdy to bude, když vlastně Nokia už není Nokia.

Re: Nokia 311-nelze uskutečnit internetový hovor z Kontaktů

PříspěvekNapsal: stř 05. úno 2014 17:46:20
od xsouku04
zerberus píše:V mém případě tedy nejde ani vybrat internetový hovor pro konkrétní kontakt.Např.: U konkrétního kontaktu mám nastaveny tři čísla - mobil,pevná a internetový telefon. Pokud tento kontakt vyberu, následně už mohu jenom ťuknout na tlačítko volat a tady je zajímavé, že se z těch tří možností nabídnou jenom dvě - mobil a pevná. Takže ani tudy cesta nevede. Pokud tedy nechci číslo vyťukávat z číselníku a v protokolu ho nemám, dá se použít metoda dvojího volání.Číslo zavolat z "Kontaktů", hned típnout a následně volat z protokolu, kde je posledně volané číslo hned nahoře. Je to pakárna, ale zatím nic jiného nezbude.Snad to bude při další aktualizaci firmware opraveno.Je ale otázka, kdy to bude, když vlastně Nokia už není Nokia.


Myslím, že to firmware nebude. To jestli si číslo uložíte jako mobilní, pevné nebo VoIP nemá vliv na to, jakým způsobem nakonec voláte. Přece můžete na VoIP číslo volat jak z mobilu tak z VoIP. Zkuste se podívat na návod zde. http://www.odorik.cz/w/nokia_asha_311