Stránka 1 z 1

Odorik.jar - JAVA ME midlet - emulátor

PříspěvekNapsal: úte 29. črc 2014 18:45:31
od kapetr
Zdravím.

Hledal jsem bezbolestný způsob vyzkoušení si tohoto midletu z http://www.odorik.cz/m/

Našel jsem tento JAVA ME emulátor naprogramovaný v JAVA:
https://code.google.com/p/microemu/down ... p&can=2&q=

Lze spustit: java -jar microemulator.jar a nabídne emulátor telefonu s JAVA ME MIDP.

Nicméně Odorik.jar sice spustí, jde procházet menu a jde i zadávat text to textových políček (např. text SMS), ale bohužel nejde zadávat čísla do "číselných" políček. Tudíž to nefunguje. Zkusil jsem přitom stáhnout nějaký kalkulátor - a tam zadávat čísla klávesnicí mobilu jde.

Může to někdo také vyzkoušet ?
Případně poradit ?
Případně - neví někdo o jiné alternativě emulátoru ? Instalovat Java ME SDK, kde také emulátor je, se mi moc nechce - kvůli pouhému vyzkoušení.

P.S.: Ubuntu 12.04 64b

Re: Odorik.jar - JAVA ME midlet - emulátor

PříspěvekNapsal: úte 29. črc 2014 22:52:32
od Pub.lbc
kapetr píše:Může to někdo také vyzkoušet ?
Případně poradit ?
Případně - neví někdo o jiné alternativě emulátoru ? Instalovat Java ME SDK, kde také emulátor je, se mi moc nechce - kvůli pouhému vyzkoušení.


Emulátor z uvedeného zdroje jsem vyzkoušel s aplikací odorik.
1) Nevím z jakého důvodu, čísla jdou vkládat pouze z textové části klávesnice, nelze tedy zadávat myší v emulátoru nebo numerickou klávesnicí
2) Odeslání požadavku na Callback funguje

Zkusil jsem ještě vlastní JAVA aplikaci z vlákna http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?t=1996, tu však nelze spustit.
Při načítání aplikace chybějící knihovna
Kód: Vybrat vše
org.microemu.app.classloader.MIDletClassLoader$LoadClassByParentException: javax.wireless.messaging.MessageConnection

Pravděpodobně je důvodem implementace možnosti inicializace callbacku pomocí SMS z aplikace.

Re: Odorik.jar - JAVA ME midlet - emulátor

PříspěvekNapsal: pát 01. srp 2014 17:54:31
od kapetr
Díky.

ad 1) - nějak se mi to stále nedaří - i nenumerickou klávesnicí se číslice někdy vloží, někdy ne. A už vůbec nejdou vložit 2 stejné číslice za sebou. Nějak mi to zkrátka blbne - nějaký šotek asi :-)