VoIP přes EDGE a GPRS?

Můžete využít jen část a nebo všechny služby co Odorik.cz nabízí přímo z Vašeho telefonu ?

VoIP přes EDGE a GPRS?

Příspěvekod xsouku04 » ned 08. kvě 2016 14:29:46

Optima Dialer je VoIP klient, který podobně jako fring, prý dovede volat i s rychlostí internetu 6kbits.
Používá nějak optimalizovaný kodek g729. Hovor prochází přes jejich servery, které se též registrují (jsou v Evropě). Tedy je možné že kromě nižšího IP overheadu mají i svoji implementaci jitter bufferu.
Když jsem ale měřil datovou náročnost, nenaměřil jsem 6kbits ale 13-15kbits a to bez ohledu na to, jestli byl režim 6kbits zapnut či ne.

Prý je těch 6 kbits průměr pro upload a počítá se s tím, že obě strany nehovoří současně.

Kód operátora Odorik je 67379, jinak se vyplňuje jen číslo linky a heslo. To jejich "Get social" je jen pro Saudskou Arábii a jejich cenzuru. Tvrdí, že jejich hovor by měl projít i přes přípojení EDGE nebo GPRS. A možná projde i po aplikaci FUP na Odorik, která je 16 kbit. Určitě je ale dobré pozabíjet všechny datově žravé aplikace jako Whatsup, Viber a podobně, i když se na první pohled tváří, že vůbec neběží. Běží a žerou data a baterku.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6709
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: VoIP přes EDGE a GPRS?

Příspěvekod Kristovec » ned 08. kvě 2016 15:08:12

Je to jako ze studny,ale dá se to snést.S EDGE je provoz dost nespolehlivý,ale s touto sítí zlobí i radia,nebo asi spíš můj mobil,už 2 roky starý Samsung Grand2.
Při poFUPkovém Tescomobile,200/200 kbps je to znatelně lepší,a to by mi stačilo.Takže EriM 500/250 kbps asi bohatě postačí.
Fring asi stále podmiňuje přístup k SIP nabitím 5 €,že?
Takže tohle by mohla být slušná nouzovka.
Kristovec
 
Příspěvky: 1259
Registrován: ned 07. srp 2011 18:03:28

Re: VoIP přes EDGE a GPRS?

Příspěvekod swejzi » stř 27. črc 2016 12:15:15

Chtěl jsem to vyzkoušet, ale nějak se mi to nechce spojit se serverem. Vše vyplněno správně, ale SIP účet se nezaregistruje, stále jen píše "Connecting with Server..."
Používal to někdo v poslední době, jestli to stále skutečně funguje?
swejzi
 
Příspěvky: 55
Registrován: ned 08. čer 2014 16:54:12

Re: VoIP přes EDGE a GPRS?

Příspěvekod xsouku04 » stř 27. črc 2016 12:40:50

swejzi píše:Chtěl jsem to vyzkoušet, ale nějak se mi to nechce spojit se serverem. Vše vyplněno správně, ale SIP účet se nezaregistruje, stále jen píše "Connecting with Server..."
Používal to někdo v poslední době, jestli to stále skutečně funguje?


Je možné, že to nefunguje. Chtěli za to platit, navíc měli tam opět ten bug, že občas nebyl slyšet zvuk během vyzvánění. Použijte něco jiného.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6709
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: VoIP přes EDGE a GPRS?

Příspěvekod swejzi » sob 30. črc 2016 22:58:12

Zkoušel jsem ještě nějaké další voip dialery z Google Play, které slibují volání ve 2G a u všech se místo SIP proxy sip.odorik.cz vyplňuje jakýsi kód operátora. Ten zde pan Soukup uvedl jako 67379, ale ani jedné aplikaci se nepodařilo zaregistrovat, jedna mi dokonce zahlásila, že kód operátora je neplatný. A co jsem tak hledal, tak toto vlákno je jediný zdroj, kde se dá nějaký kód operátora Odorik dohledat, jinak nikde žádné info. Každopádně zde uvedený kód operátora se jeví jako nefunkční.
swejzi
 
Příspěvky: 55
Registrován: ned 08. čer 2014 16:54:12

Re: VoIP přes EDGE a GPRS?

Příspěvekod odorik_brno » čtv 15. zář 2016 14:29:43

Podpora aplikace optima Dialer bohužel skončila. Cena aplikace neodpovídá její kvalitě.
odorik_brno
 
Příspěvky: 44
Registrován: ned 20. led 2013 19:11:03


Zpět na Mobilní telefony

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník