2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Je libo vlastní telefonní číslo? Co to obnáší a jaké jsou možnosti.

2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod odorik@likeit.eu » úte 06. úno 2018 18:06:31

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda je možné na jeden přístroj používat 2 telefonní čísla. Zda na to musí být nějaký typ ip telefonu, případně jak si můžu vybrat z jakého čísla budu volat. Jde o to, že s manželkou pracujeme z domova a potřebujeme být dostupní na jiných číslech a zároveň z různých čísel volat, ale zároveň nechceme mít 2 přístroje.

Děkuji
odorik@likeit.eu
 
Příspěvky: 1
Registrován: úte 06. úno 2018 18:02:26

Re: 2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod misa » úte 06. úno 2018 18:30:15

Dobrý den,
pro přijímání hovorů z více telefonních čísel by Vám stačil jakýkoliv IP telefon, jelikož jde u nás nasměrovat více veřejných čísel na jedno interní číslo linky. Pokud ale potřebujete z různých čísel hovory i uskutečňovat, je pohodlnější si pořídit IP telefon, který má alespoň dvě linky (s jednolinkovým to sice u nás jde taky, ale už to není tak pohodlné). Např. bezdrátový Gigaset A540IP má linek 6 - https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... set-a540ip U odchozího hovoru si potom vybíráte, přes jakou linku ho chcete uskutečnit (pokud déle podržíte volací tlačítko).
Uživatelský avatar
misa
 
Příspěvky: 151
Registrován: sob 06. říj 2012 19:48:12
Bydliště: Brno

Re: 2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod Pitomec » úte 06. úno 2018 20:00:22

Nebo stolní VoIP telefon Grandstream GXP 1620, kde jsou přímo dvě tlačítka, z nichž každé aktivuje jinou linku.
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1946
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: 2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod konrad » stř 07. úno 2018 2:30:21

Me na to staci mobil. V SIP VOIP mam 5 uctu, cili 5 cisel na ktere mohu prijimat i z nich volat. Plus cislo SIM karty. Mam sice dual sim, ale druha sim je datova, jinak bych mel dalsi cislo.
Uživatelský avatar
konrad
 
Příspěvky: 102
Registrován: ned 29. led 2012 2:41:25
Bydliště: Praha 1

Re: 2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod 5uch » stř 07. úno 2018 13:49:22

konrad píše: Me na to staci mobil. V SIP VOIP mam 5 uctu, cili 5 cisel na ktere mohu prijimat i z nich volat.


Jaký software pro VoIP na mobilu používáte?
Já zkouším CSipSimple, ale má své mouchy:
- protistrana si často stěžuje na nekvalitní zvuk hovoru - přerušování, silné echo atd. (obtížně reprodukovatelné). Na mé straně kvalita super.
- příchozí hovor občas na mobil nedojde (uspání nebo vyhození aplikace běžící na mobilu z paměti)?

Možná se výše uvedené dá napravit nějakým jednoduchým nastavením, ale po pravdě - mizerně přeložené UI v nastavení aplikace mne totálně děsí a odrazuje od jakýchkoli experimentů.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 247
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: 2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod konrad » stř 07. úno 2018 14:09:31

Dobrý den,

dřív jsem používal CsipSimple, jak říkáte, má své mouchy. Zkoušel jsem i jiné, ale zatím nejlepší zkušenosti mám se Zoiper viz viewtopic.php?f=7&t=4386
Audio kodeky mám aktivované jen aLaw a GSM, ale na jiném telefonu to nemusí být optimální, chce to vyzkoušet. Stejné nastavení je dobré mít i v Uživatelských nastaveních / Průvodce nastavením / Pro linku xxx / Volání z internetu / Nastavení linky - kodeky
Uživatelský avatar
konrad
 
Příspěvky: 102
Registrován: ned 29. led 2012 2:41:25
Bydliště: Praha 1

Re: 2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod mytonda » stř 07. úno 2018 18:29:26

Pro Voip nyní používám
Grandstream Wave. Má několik účtů,jednoduchá instalace,Funguje bez problémů.Dlouhodobě vyzkoušeno na Odorik a 802.cz. Doporučuji všem. https://www.callcentric.com/support/dev ... tream/wave
mytonda
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 22. čer 2016 18:51:27

Re: 2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod konrad » stř 07. úno 2018 18:59:02

Jaké kodeky používáte na Grandstream Wave? Doporučovaný PCMU je asi dobrý pro USA, nebo i u nás?
Lastly, scroll/ locate the menu option Preferred Vocoder and select Wifi. Within the Audio Settings interface, please ensure that only PCMU is selected and no other codecs are checked. Tap on the check mark on the top right hand corner of the screen to save your settings. You may also perform the same changes within the 2G/3G/4G section of the Preferred Vocoder interface.
Uživatelský avatar
konrad
 
Příspěvky: 102
Registrován: ned 29. led 2012 2:41:25
Bydliště: Praha 1

Re: 2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod mytonda » stř 07. úno 2018 19:13:26

Kodek je tam jenom jeden . Je v tom nastavení. https://www.callcentric.com/support/dev ... tream/wave
mytonda
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 22. čer 2016 18:51:27

Re: 2 telefonní čísla na jeden tel. přístroj

Příspěvekod mytonda » stř 07. úno 2018 20:04:29

Mám označený pouze PMCU kodek. Funguje to i u nás v ČR. Je třeba zkoušet echo na *081 nebo *0811. Hodně záleží na kvalitě netu.
mytonda
 
Příspěvky: 5
Registrován: stř 22. čer 2016 18:51:27


Zpět na Geografická a nomadická čísla a CLIP

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník