blokování CLIP

Je libo vlastní telefonní číslo? Co to obnáší a jaké jsou možnosti.

blokování CLIP

Příspěvekod achil » ned 11. led 2015 15:46:47

Mám geografické číslo a přiřadil jsem si k němu CLIP mobilní linky, abych volal zákazníkům z domova a oni mi pak případně volali na mobil. Tady je vše v pořádku. Ale když volají děti z domova mámě, tak si ona myslí, že jí volám já. Dalším z rodiny už taky nemám sílu to stále vysvětlovat. Potřeboval bych u pár volaných čísel bloknout CLIP. Mám Gigaset A580IP a ještě jeden v PAP2T. Nešlo by to nějakou změnou v dial plánu nebo v předvolbách? Je sice i nějaká možnost s hvězdičkou přímo při volbě čísla, ale nerad bych na to furt myslel. Neporadil by jste někdo, jak na to?
achil
 
Příspěvky: 27
Registrován: ned 11. led 2015 15:28:05

Re: blokování CLIP

Příspěvekod v.kopp » ned 11. led 2015 20:21:15

Jakým způsobem vaše děti volají vaší manželce?
Možnosti jsou myslím tři:
1) ručně naklepají celé číslo
2) vyberou předvolené číslo na bráně
3) použijí rychlé volby u Odorika

U způsobu ad1) by se opravdu muselo ručně zadávat na konci čísla ještě číslo linky, například *2 (to je nepraktické - často se zapomene).
U způsobů ad3) jde *2 přidat na konec předdefinovaného čísla a funguje to přesně tak jak potřebujete (chodí to, teď jsem vyzkoušel). U způsobu ad2) by to snad mělo jít také (to jsem nezkoušel).

My doma pro volání z pevné linky lidem z rodiny používáme způsob ad3) .
Prostě na švagra vytočím 10, na jeho ženu 11 atd. Při logickém nastavení přiřazených čísel rychlých voleb jde číslo snadno zapamatovat. Případně vytisknout a nalepit na základnu bezdrátového telefonu apod.
v.kopp
 
Příspěvky: 66
Registrován: ned 28. črc 2013 16:29:17

Re: blokování CLIP

Příspěvekod achil » ned 11. led 2015 21:16:56

Rychlá volba se mi líbí. A jak nastavím vypnutí CLIP pro přednastavená čísla v rychlé volbě? Mě číslo s *2 či bez ní nemá efekt. V obou případech je identifikováno mobilní číslo.
achil
 
Příspěvky: 27
Registrován: ned 11. led 2015 15:28:05

Re: blokování CLIP

Příspěvekod GeBu » ned 11. led 2015 22:45:57

Super, tak to je novinka, protože ještě nedávno to nešlo viz: viewtopic.php?p=19651#p19651

v.kopp píše:3) použijí rychlé volby u Odorika

U způsobů ad3) jde *2 přidat na konec předdefinovaného čísla a funguje to přesně tak jak potřebujete (chodí to, teď jsem vyzkoušel). U způsobu ad2) by to snad mělo jít také (to jsem nezkoušel).
GeBu
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 13. úno 2011 0:14:28

Re: blokování CLIP

Příspěvekod xsouku04 » ned 11. led 2015 22:54:14

Já myslím, že to pořád nejde, ale je to dobrý nápad na zlepšení.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6654
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: blokování CLIP

Příspěvekod GeBu » ned 11. led 2015 23:18:27

Mě to funguje (uložit číslo ve tvaru číslo*linka a zavolá to správně) a určitě nefungovalo (číslo v tomto tvaru nebylo možné ani uložit).
Viz můj nářek 4. července 2014 v minulém odkazu (to jsem to testoval naposledy). Možná se to vyřešilo ve chvíli, kdy rozšiřoval počet těch čísel.
xsouku04 píše:Já myslím, že to pořád nejde, ale je to dobrý nápad na zlepšení.
Naposledy upravil GeBu dne ned 11. led 2015 23:20:25, celkově upraveno 1
GeBu
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 13. úno 2011 0:14:28

Re: blokování CLIP

Příspěvekod Pitomec » ned 11. led 2015 23:20:12

Já to řeším tak, že u pevné linky mám CLIP takový jaký je (tj. pevné číslo), a když volám zákazníkům, tak za volaným číslem dám *6 (což je číslo linky, kde mám mobilní telefon). V rodině pak nemusím nikomu nic vysvětlovat :)
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1943
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: blokování CLIP

Příspěvekod achil » ned 11. led 2015 23:28:27

Aha takže zatím to nejde. Vím, že by to šlo i další linkou, ale tu PAP2T mám již obsazenou. Ten řetězec přidanej do rychlé volby, který by jednorázově vypnul CLIP a nahradil ho původním by se mi hodil. Je úplně fuk jestli to bude před číslem či za ním, s hvězdičkou či mřížkou.
achil
 
Příspěvky: 27
Registrován: ned 11. led 2015 15:28:05

Re: blokování CLIP

Příspěvekod GeBu » ned 11. led 2015 23:30:56

Ono to záleží na tom, kolik kdo volá a jaký je typ. Více času tráví doma manželka a tak je tam její clip, aby ji lidi poznali. Určitě by nic na konci nepřidávala. Já jsem si na to zvykl - chybku udělám jenom občas. A hodilo by se mi to na pár čísel, které volám jenom já. Ale nic kritického.
Jinak nyní jsme v rámcovce a s většinou známých si voláme zdarma a na ostatní čísla máme volání jen o trochu dražší callback a tak známým a když jsme mimo domov voláme z mobilu. Odorik pro volání z domu a zahraničí. Nejdůležitější pro mne CLIP byl, když jsme dělali na baráku a bylo potřeba volat řemeslníkům, kteří to většinou nevzali a volali zpátky. To mi Odorik hodně pomohl a tuhle funkci bych býval tenkrát hodně ocenil, protože řemeslníkům jsem volal vždy já.
GeBu
 
Příspěvky: 500
Registrován: ned 13. úno 2011 0:14:28

Re: blokování CLIP

Příspěvekod Pitomec » ned 11. led 2015 23:32:31

Ta linka přece nemusí být nikde přihlášená. Prostě zřídíš novou linku, šoupneš k ní nomadočíslo, dáš tam CLIP mobilu a hotovo. Pak při každém volání zákazníkům jenom na konec doplníš tu * a číslo oné linky.
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1943
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Další

Zpět na Geografická a nomadická čísla a CLIP

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník