blokování CLIP

Je libo vlastní telefonní číslo? Co to obnáší a jaké jsou možnosti.

Re: blokování CLIP

Příspěvekod v.kopp » ned 11. led 2015 23:45:11

xsouku04 píše:Já myslím, že to pořád nejde, ale je to dobrý nápad na zlepšení.


Do rychlých voleb dát na konec *3 opravdu správně funguje - zkoušel jsem to.
Třetí linka u mne má CLIP na mobil kdežto aktuální linka má svoje veřejné číslo bez předefinování.

Problém vidím ale jinde. Kdyby uživatel chtěl aby se jen několik hovorů chovalo jako volání z jeho mobilu a všechny ostatní jako volání z pevné linky tak je jasné jak to udělat.
Ale on to potřebujete obráceně. Skoro všechny hovory mají vypadat jako z jeho mobilu a jen několik hovorů má vypadat jako hovory z čísla které je k aktuální lince přiřazené.

A k tomu by bylo potřeba nastavit CLIP od druhé linky téhož uživatele tak, aby to vypadalo jako by volal z čísla které je přiřazené první lince.
První linka pak má CLIP na číslo mobilu (to už uživatel má) a druhá linka CLIP na veřejné číslo od linky první (jde toto udělat??).
v.kopp
 
Příspěvky: 66
Registrován: ned 28. črc 2013 16:29:17

Re: blokování CLIP

Příspěvekod Pitomec » ned 11. led 2015 23:47:22

v.kopp píše:
xsouku04 píše:Já myslím, že to pořád nejde, ale je to dobrý nápad na zlepšení.


Do rychlých voleb dát na konec *3 opravdu správně funguje - zkoušel jsem to.
Třetí linka u mne má CLIP na mobil kdežto aktuální linka má svoje veřejné číslo bez předefinování.

Problém vidím ale jinde. Kdyby uživatel chtěl aby se jen několik hovorů chovalo jako volání z jeho mobilu a všechny ostatní jako volání z pevné linky tak je jasné jak to udělat.
Ale on to potřebujete obráceně. Skoro všechny hovory mají vypadat jako z jeho mobilu a jen několik hovorů má vypadat jako hovory z čísla které je k aktuální lince přiřazené.

A k tomu by bylo potřeba nastavit CLIP od druhé linky téhož uživatele tak, aby to vypadalo jako by volal z čísla které je přiřazené první lince.
První linka pak má CLIP na číslo mobilu (to už uživatel má) a druhá linka CLIP na veřejné číslo od linky první (jde toto udělat??).

Jenomže to jsou pouze hovory jeho zákazníkům, tj. obslouží si je dotyčný výhradně sám. Navíc Gigaset A580IP je 6-ti linkový, takže tam to jde udělat úplně v pohodě i připojením další linky přímo.
Obrázek
Uživatelský avatar
Pitomec
 
Příspěvky: 1926
Registrován: ned 27. lis 2011 22:26:33
Bydliště: Brno

Re: blokování CLIP

Příspěvekod v.kopp » ned 11. led 2015 23:51:17

Pokud je to tak pak jediný problém je jak zrušit CLIP (který je přenastavený na mobil) a vrátit původní originální číslo pevné linky. To jde udělat?
v.kopp
 
Příspěvky: 66
Registrován: ned 28. črc 2013 16:29:17

Re: blokování CLIP

Příspěvekod xsouku04 » pon 12. led 2015 0:26:42

v.kopp píše:Pokud je to tak pak jediný problém je jak zrušit CLIP (který je přenastavený na mobil) a vrátit původní originální číslo pevné linky. To jde udělat?

Mluvili jsme o tom minulý týden, zrušit clip by moho jít přidáním suffixu *0. Myslím ale, že to ještě není, podrobnosti ví kolega Kovik.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6603
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: blokování CLIP

Příspěvekod xtonda » pon 12. led 2015 10:42:05

Pořiď si u Odorik další linku, přiřaď jí nomadické číslo a nastav na ní CLIP mobilu a na původní lince ho zruš. V Gigasetu si nastav jako další tuto linku a nastav ji jako výchozí. V dialplanech si nastav pro která čísla/prefixy se nemá použít tato výchozí linka, ale ta původní s geografickým číslem.

Výhoda: z telefonu lze volat normálně bez jakéhokoliv dekorování čísel. Nevýhoda: volání na čísla nezadaná v dial planu se stále bude tváři jako z tvého mobilu i když to nemusí být žádoucí.
xtonda
 
Příspěvky: 729
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: blokování CLIP

Příspěvekod kovik » pon 12. led 2015 14:12:07

Dobry den,
XXXXXXXXX*0 pro zruseni CLIPu na zakaznicke proxy sip.odorik.cz je pripravene.
Funkce zacne fungovat po nocnim restartu.
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 432
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Re: blokování CLIP

Příspěvekod achil » úte 13. led 2015 3:23:09

xtonda píše:Pořiď si u Odorik další linku, přiřaď jí nomadické číslo a nastav na ní CLIP mobilu a na původní lince ho zruš. V Gigasetu si nastav jako další tuto linku a nastav ji jako výchozí. V dialplanech si nastav pro která čísla/prefixy se nemá použít tato výchozí linka, ale ta původní s geografickým číslem.

Výhoda: z telefonu lze volat normálně bez jakéhokoliv dekorování čísel. Nevýhoda: volání na čísla nezadaná v dial planu se stále bude tváři jako z tvého mobilu i když to nemusí být žádoucí.
Díky, tohle je co se týče A580IP a to bych uměl, ale co s tou PAP2T ? (Mám na ní k dispozici jen jednu linku)
kovik píše:Dobry den,
XXXXXXXXX*0 pro zruseni CLIPu na zakaznicke proxy sip.odorik.cz je pripravene.
Funkce zacne fungovat po nocnim restartu.

Už se těším. Díky
achil
 
Příspěvky: 27
Registrován: ned 11. led 2015 15:28:05

Re: blokování CLIP

Příspěvekod xtonda » úte 13. led 2015 10:41:09

PAP2T bohužel neznám.
xtonda
 
Příspěvky: 729
Registrován: čtv 08. zář 2011 14:38:19

Re: blokování CLIP

Příspěvekod xsouku04 » stř 14. led 2015 0:27:40

XXXXXXXXX*0 pro zruseni CLIPu by už mělo fungovat.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6603
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: blokování CLIP

Příspěvekod achil » stř 14. led 2015 3:24:29

Hurá. Díky. Při vytukání na klávesnici A580IP XXXXXXXXX*0 tu funguje. Zkrácená volba v odoričím účtu to neumí. Tam se automaticky doplní před číslo 00420. Z telefonu v PAP2T to nešlo, tak jsem doplnil do dial plánu xxxxxxxxx*x a také již funguje.
achil
 
Příspěvky: 27
Registrován: ned 11. led 2015 15:28:05

PředchozíDalší

Zpět na Geografická a nomadická čísla a CLIP

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník