blokování CLIP

Je libo vlastní telefonní číslo? Co to obnáší a jaké jsou možnosti.

Re: blokování CLIP

Příspěvekod kovik » stř 14. led 2015 13:50:27

Dobry den,
opravil jsem funkcnost i ze zkracenych voleb.
Diky @achil za nahlaseni.
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 425
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Re: blokování CLIP

Příspěvekod achil » čtv 15. led 2015 18:34:30

Děkuji už to funguje všude.
achil
 
Příspěvky: 26
Registrován: ned 11. led 2015 15:28:05

Re: blokování CLIP

Příspěvekod 5uch » čtv 23. dub 2015 15:24:17

Zajímavé info. Přepínání CLIPu přiu vytáčení by se mi někdy hodilo. Ale asi dělám něco blbě... nejde mi to.

Situace:
- na své "pevné" Odoričí lince mám nastaven mobilní CLIP - když volám na mobil, zobrazí se mi na něm jako číslo volaného 777 123 456.
- pevné Odoričí lince vytáčím mobilní číslo ve formátu 777 654 321*0 - na mobuilu se stále objevuje jako volající 777 123 456.
- dial plan mám nastaven podle doporučení Odoriku na (*x.|**x.|[2-9]xxxxxxxxS0|xx.|xx.*x.).
Nepomohlo ani rozšíření na (*x.|**x.|[2-9]xxxxxxxxS0|xx.|xx.*x.| xxxxxxxxx*x)
Dělám něco chybně?
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 243
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: blokování CLIP

Příspěvekod Dollphinka » čtv 23. dub 2015 16:23:30

Vypínání CLIP *0 funguje. Pokud Vám předtím upravený dial plan fungoval, měl by i teď. Občas může pomoci vypnutí a zapnutí SIP protokolu přímo u dané linky v už.rozhraní, aby se všechna nastavení správně promítla i na Odoriku.
Na jakém zařízení dial plan upravujete? Jestli se třeba jedná o Grandstream, tak tam funguje vypnutí CLIP při vytáčení na číslo linky v síti *x+*x , ale při vytáčení 9-ti místného čísla se CLIP nevypne, i když v dial planu máte | x+*x| xxxxxxxxx*x. Vyzkoušeno na Grandstream GXP 2160.
Uživatelský avatar
Dollphinka
 
Příspěvky: 42
Registrován: pon 24. úno 2014 15:23:31

Re: blokování CLIP

Příspěvekod 5uch » čtv 23. dub 2015 20:34:18

Dollphinka píše:Na jakém zařízení dial plan upravujete?


PAP2T...
Nevytáčím interní číslo linky (s těmi jsem si nějak nezvykl pracovat). Vytáčím číslo mobilu, tedy devítimístné.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 243
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: blokování CLIP

Příspěvekod xsouku04 » pát 24. dub 2015 10:00:49

Potřeboval bych id nějakého hovoru, kde to nefunguje, jak si představujete. Mohu se pak podívat, co k nám přesně přišlo.
Obrázek
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6505
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: blokování CLIP

Příspěvekod 5uch » pát 24. dub 2015 13:01:34

xsouku04 píše:Potřeboval bych id nějakého hovoru, kde to nefunguje


Díky moc.

Např. volání z Odoričí VoIP na mobil s ID 119032018.
Vytáčeno číslo ve formátu 777123456*0
Na VoIP lince nastaven mobilní CLIP (identifikace číslem shodným s vytáčeným číslem - nemůže být problém v tom?)
Mobil zobrazil číslo volajícího podle mobilního klipu, tj. 777123456

Dial plan na PAP2T:
(*x.|**x.|[2-9]xxxxxxxxS0|xx.|xx.*x.| xxxxxxxxx*x.)
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
5uch
 
Příspěvky: 243
Registrován: stř 21. lis 2012 5:01:18

Re: blokování CLIP

Příspěvekod xsouku04 » sob 25. dub 2015 9:51:06

hah v invitu toho hovou jsem ale našel jen tohle:

INVITE sip:776756XXX@sip.odorik.cz:6688 SIP/2.0
Via: SIP/2.0/UDP 192.168.1.2:5061;branch=z9hG4bK-d54754a0

Tedy po *0 žádná stopa. Jestli to ale neodstranila před uložením naše proxy. Je to dotaz na pana Kovika.
O možnostech, co se stane, když se za číslem pošle *0, osobně ani nevím. Je to někde zdokumentováno?
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6505
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: blokování CLIP

Příspěvekod kovik » sob 25. dub 2015 11:19:45

Mne to funguje dobre, ted jsem to zkousel ze zoipera.
To vypada , ze *0 neco sezere.

Puvodne byla *0 pridana jako neoficialni a nejjednodusi zpusob vyvolani callbacku z nasich sim karet.

Pred casem vznikla potreba nejak vypnout clip a vymysleli jsme, ze ze sim karet *0 bude callback a z voipu zruseni clipu.
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 425
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Re: blokování CLIP

Příspěvekod Dollphinka » pon 27. dub 2015 15:45:52

kovik píše:Mne to funguje dobre, ted jsem to zkousel ze zoipera.
To vypada , ze *0 neco sezere.

Puvodne byla *0 pridana jako neoficialni a nejjednodusi zpusob vyvolani callbacku z nasich sim karet.

Pred casem vznikla potreba nejak vypnout clip a vymysleli jsme, ze ze sim karet *0 bude callback a z voipu zruseni clipu.


Ze Zoiperu to funguje pořád, i když se vytáčí veřejné číslo 9-ti místné. Ale některé VoIP telefony to prostě neumí ani přesto, že se jim upraví dial plan. Na GXP2160 to funguje jen při vytáčení čísla vnitřní linky Odorik, ne veřejného čísla.
Uživatelský avatar
Dollphinka
 
Příspěvky: 42
Registrován: pon 24. úno 2014 15:23:31

PředchozíDalší

Zpět na Geografická a nomadická čísla a CLIP

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník