Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Je libo vlastní telefonní číslo? Co to obnáší a jaké jsou možnosti.

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod kapetr » pát 20. bře 2015 17:01:08

utx píše:
kapetr píše:Neškodil by prefix, kterým by člověk mohl explicitně určit, zda se má použít CLIP (typicky mobil), nebo se má ponechat číslo VoIP pevné, nebo být anonymní.
Také už mne to napadlo. Jenže prefix nejde, a běžné sufixy jsou již obsazené (*0 pro callback, *1 a více pro přebírání identifikace).


? - a proč by to nešlo řešit prefixem ? Vždyť v GSM síti se to tak dělá.
? - o sufixech vůbec nevím - můžete mi prosím dát odkaz na informaci o nich ? Díky.

P.S.: ani po 15 minutách znovuzapnutí CLIPu stále nejde ?!
kapetr
 
Příspěvky: 224
Registrován: stř 12. říj 2011 7:14:21

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod v.kopp » pát 20. bře 2015 17:06:54

Předposlední příspěvek stránky 2 následujícího odkazu uvádí že by to mělo chodit:
viewtopic.php?f=27&t=2999&start=10
v.kopp
 
Příspěvky: 66
Registrován: ned 28. črc 2013 16:29:17

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod v.kopp » pát 20. bře 2015 17:10:07

Máte vůbec povolené vytáčet "*" na konci čísla v DIALPLAN?
v.kopp
 
Příspěvky: 66
Registrován: ned 28. črc 2013 16:29:17

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod mobilemanic » pát 20. bře 2015 17:11:43

kapetr píše:Tak jsem to chtěl zkusit - nejprve jsem tedy znovuzapnul CLIP. Ale i po několika minutách to ještě nejede - stále se zobrazuje číslo pevné VoIP linky.
Asi to bude chvíli trvat, než se změna configu projeví - takže o nějakém 10x za minutu nelze hovořit.

To je divné, já žiju v domnění, že se mi to vždy projevovalo okamžitě. A použil jste Deaktivovat a nebo Smazat?
mobilemanic
 
Příspěvky: 474
Registrován: čtv 10. říj 2013 10:20:15

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod mobilemanic » pát 20. bře 2015 17:21:35

kapetr píše:? - o sufixech vůbec nevím - můžete mi prosím dát odkaz na informaci o nich ? Díky.

http://www.odorik.cz/w/volani_pres_jinou_linku

Tohle se týká hlavně VoIPu, na mobilech to funguje taky, ale omezeněji, pouze zkráceným kódem *1,*2 atd. (snad omezení délky suffixu co T-Mobile přenese). Navíc o této možnosti v mobilní síti se radši moc nemluví, protože to není garantované a TM to může při úpravách své ústředny kdykoliv zrušit/omezit/rozbít.

Zvláštní je pak *0, která na VoIP vypíná CLIP a na mobilu spouští callback (trochu nekonzistentní, co? :) ).

Odkazy k tomu někde snad byly, ale tady něco najít to by člověk dřív umřel, takže na to kašlu (zkoušel jsem to 10 minut a nic) :-///
mobilemanic
 
Příspěvky: 474
Registrován: čtv 10. říj 2013 10:20:15

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod kapetr » pát 20. bře 2015 17:32:30

mobilemanic píše:
kapetr píše:Tak jsem to chtěl zkusit - nejprve jsem tedy znovuzapnul CLIP. Ale i po několika minutách to ještě nejede - stále se zobrazuje číslo pevné VoIP linky.
Asi to bude chvíli trvat, než se změna configu projeví - takže o nějakém 10x za minutu nelze hovořit.

To je divné, já žiju v domnění, že se mi to vždy projevovalo okamžitě. A použil jste Deaktivovat a nebo Smazat?


Jen deaktivovat - a teď (před 20 min) jsem to znovu aktivival - a stránka tvrdí, že je to OK (že je CLIP nastaven na můj mobil). A přitom když si z VoIP softwaru zavolám, tak mám pořád příchozí hovor z toho VoIP čísla.

Pozn.: několikrát jsem zkusil i ukončit program (vynutiti přeregistraci) a zkusil jsem i volat na jiný mobil. Stále vidím 910...... !
Nějak se to tím vypnutím a znovuzapnutím po....!-/
kapetr
 
Příspěvky: 224
Registrován: stř 12. říj 2011 7:14:21

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod kapetr » pát 20. bře 2015 17:35:53

v.kopp píše:Předposlední příspěvek stránky 2 následujícího odkazu uvádí že by to mělo chodit:
viewtopic.php?f=27&t=2999&start=10


Tak až mi CLIP (snad někdy zase) začne fungovat, tak to zkusím. Díky.
kapetr
 
Příspěvky: 224
Registrován: stř 12. říj 2011 7:14:21

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod MaT » pát 20. bře 2015 17:39:44

Jen takový blbý nápad - u některých SIP klientů (a mám pocit, že jsem to viděl i u SIPURy) byla myslím možnost zadat nějaký string jako "identifikace volajícího" - no a když se pak někam z takového klienta volalo, on nějak tenhle string posílal tomu cílovému telefonua ten to pak zobrazoval na displeji jako že kdo volá. No a tak mě napadlo, že kdyby si člověk nastavil tohle dřív v onom SIP klientovi (třeba jako nějaké to nomadické číslo), pak si někde u Odorika změnil CLIP - tak že když by pak z toho SIPu volal, tak aby třeba tohle nastavení přímo v zařízení nějaký CLIP nepřebilo...
MaT
 
Příspěvky: 357
Registrován: pát 29. bře 2013 15:35:14

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod kapetr » pát 20. bře 2015 17:47:10

Ne - v mém případě určitě. Jednak tam nic takového k nastavení není a hlavně jsem to před vypnutím zkusil - a viděl jsem pak na mobilu příchozí hovor od sebe sama (CLIP). Po vypnutí pak VoIP číslo a po znovuzapnutí žel stále vidím VoIP číslo.
kapetr
 
Příspěvky: 224
Registrován: stř 12. říj 2011 7:14:21

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

Příspěvekod kapetr » pát 20. bře 2015 18:52:58

Tak jsem zaslal dotaz přes web - a už mi to opravili :-) Takže CLIP zase funguje.
Kód: Vybrat vše
Pokud by se někomu stalo totéž, tak mi poradili, že pomůže vypnutí a znovuzapnutí SIP u té linky.


Tak jsem hned zkusil ten sufix "*0".

- při volání z VoIP klienta (SW) to funguje: volám-li číslo XXXXXXXXX*0, tak se mu zobrazí jako volající VoIP číslo, jinak (bez *0) číslo mobilu, ale
- při callbacku to bohužel nefunguje :-(. Ať se sufixem či bez něj, stejně se ukazuje CLIP mobilu.

Please Odorik - nešlo by to zprovoznit i pro callback ?
kapetr
 
Příspěvky: 224
Registrován: stř 12. říj 2011 7:14:21

PředchozíDalší

Zpět na Geografická a nomadická čísla a CLIP

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník