Stránka 1 z 5

Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 16:32:05
od zbudky
Chtela bych se zeptat, jestli lze nekde nastavit, aby volany videl moje cislo mobilu misto cisla ustredny Odoriku (nebo co se to ukazuje). Nekteri mi hovory pres Odorik odmitaji prijimat, protoze vidi "divne cislo".
Snazila jsem se odpoved najit zde na foru, ale nepodarilo se mi to, respektive jsem nasla, ze to jen tak nejde a musim si poridit nejdriv nejake cislo u Odoriku a pak si nastavit, ze misto nej chci svoje mobilni nebo tak nejak. Je to tak?
Cast pribuzenstva pouziva call back u konkurence a kdyz mi volaji, vidim jejich cislo a snad pry jen nekde vyplnili sve cislo a to stacilo. Tady na foru se zda, ze to tak jednoduse nelze, ale treba se mylim.
Muj Odorik ucet je s mym mobilem zrejme jiz nejak sprazen, jelikoz mi pred casem prisla SMS o zmene cisel na prozvaneni a kdyz pouzivam call back tak to po mne chce jen volane cislo a nevyzaduje cislo Odorici dobijeci karty.

Shrnuto v dotaz: Jake mam moznosti kdyz chci aby pri callbacku videl volany moje mobilni cislo?

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 18:22:21
od Dollphinka
Aby volaný viděl Vaše mobilní číslo a ne číslo Odorik ústředny, nastavte si tzv. CLIP. Postup najdete zde:
http://www.odorik.cz/w/casto-pokladane-dotazy?s=clip#chci_si_registrovat_clip_co_k_tomu_potrebuji
Není to nic složitého, vše nastavíte v už.rozhraní, akorát si musíte koupit jedno veřejné číslo (např.nomadické za jednorázový poplatek 10,-Kč).

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 18:41:02
od vce
Aby volaný viděl Vaše mobilní číslo, a ne číslo Odorik ústředny, nastavte si tzv. CLIP.

Přesně tuto možnost už řadu měsíců využívám a funguje to spolehlivě. Mohu doporučit.

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 21:51:31
od Pavel
Takže když toto dle navodu nastavím a budu volat z mobilu přes call back tak volany bude videt moje cislo mobilu a ne cislo Odoriku?

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 22:09:29
od 5uch
Pavel píše:Takže když toto dle navodu nastavím a budu volat z mobilu přes call back tak volany bude videt moje cislo mobilu a ne cislo Odoriku?


Ano, přesně tak. Nastavit mobilní číslo na zpětné volání dává smysl např. u lidí, kteří volají jen přes callback z onoho mobilu. Nastavil jsem to tak člověku, který nemá vůbec internet a tudíž ani "pevnou" VOIP linku od Odoriku - a spokojenost. Když se nedovolá, volaný se ozve nazpátek na mobil.

U lidí, kteří kombinují volání z VOIP pevné a zpětné z mobilu, je to trochu schíza. Osobně mám natrvalo na pevné nastaven CLIP mobilu. Když mi pak volá na mobil někdo, o kom vím, že by mi mohl zavolat levněji na "pevnou", tak nezbývá než mu to povědět.

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 22:34:12
od Pavel
Takže když to nastavím je videt moje cislo mobilu i když budu volat z VOIP pevné?

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 22:48:46
od zbudky
Dollphinka píše:Aby volaný viděl Vaše mobilní číslo a ne číslo Odorik ústředny, nastavte si tzv. CLIP. Postup najdete zde:
http://www.odorik.cz/w/casto-pokladane-dotazy?s=clip#chci_si_registrovat_clip_co_k_tomu_potrebuji
Není to nic složitého, vše nastavíte v už.rozhraní akorát si musíte koupit jedno veřejné číslo (např.nomadické za jednorázový poplatek 10,-Kč).

Děkuji, jen mi z toho není jasné, jestli to zvolené číslo může být od jiného operátora než od Odorika.
Tady http://www.odorik.cz/w/geograficka_a_nomadicka_telefonni_cisla se píše: "nomadické číslo - internetové mobilní číslo (jednorázový poplatek 10,- Kč)" a "Nomadická čísla se nevážou ke kraji, podobají se tak číslům mobilních telefonů. Tato čísla přidělujeme z rozsahu +420910110000 - +420910119999." Nebo dostanu Ododrik číslo a pak si zvolím, že místo něj chci zobrazovat své "reálné"?

Ještě jsem zjistila, že pak zřejmě budu platit 4,- Kč za měsíc, pokud ani jednou nezavolám:
[url]http://www.odorik.cz/w/cenik_doplnkovych_sluzeb?s[]=mobiln%C3%AD#sluzby_virtualniho_mobilniho_operatora[/url] - "Poplatky za neaktivní účet"
a že "* k funkčnosti každého veřejného čísla bez vlastní pobočkové ústředny je nutná linka v síti Odorik." - Linku si zařídím kde?

A lze potom taky ten CLIP vypnout, aby se opět zobrazovalo číslo ústředny?

Děkuji za rady.

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 23:12:44
od mobilemanic
zbudky:
- CLIP lze použít jakéhokoliv mob. čísla v ČR bez ohledu na operátora (nebo dokonce i jakéhokoliv jiného čísla, třeba pevné linky, pokud Vám Odorik uvěří, že je opravdu Vaše)
- měsíční poplatek za neaktivitu se účtuje až po několika letech neaktivity, není třeba to vůbec řešit
- CLIP na lince lze zapínat a vypínat operativně, třeba 10x za minutu :-)

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 23:24:28
od zbudky
mobilemanic: Díky :-)

Tak jsem se v tom trochu vrtala a pochopila jsem, že pro získání "internetového čísla" musím zadat svou adresu kvůli IZS. To mi trochu nedává smysl, z mobilu budu přece záchranku volat rovnou a ne přes Odorik a navíc v místě bydliště použiju spíš pevnou linku a mobil použiju když budu mimo bydliště, ale jestli to jinak nejde...

Poplatek za číslo se mi strhne z odoričího kreditu nebo se to musí někde složitě platit?

Pak jsem zjistila, že postup je takový, že si nejdřív zařídím to internetové číslo a pak někam zadám své číslo, které chci zobrazovat, na to mi přijde SMS s kódem, někam zadám kód a tím to bude nastaveno.

Nerada bych, aby se mi změnily přihlašovací údaje z 10 na 13místné číslo. Předpokládám správně, že CLIP je něco jiného než "číslo mobilního telefonu" v "uživatelských údajích" - protože "Změnou telefonního čísla dojde zároveň i ke změně PINu!"?

Děkuji.

Re: Call back z mobilu - cislo, ktere vidi volany

PříspěvekNapsal: pon 16. bře 2015 23:56:20
od 5uch
Pavel píše:Takže když to nastavím je videt moje cislo mobilu i když budu volat z VOIP pevné?


Ano.
Lze to operativně přepínat (jak bylo řečeno výše), ale já to nedělám...