geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Je libo vlastní pobočkovou ústřednu ?

geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » čtv 28. črc 2011 9:56:09

Opat zdravim team odorik ;)

Vcera som zakupil geograficke cislo, priradil ho k svojej linke. Pri odchodzich volaniach sa toto cislo spravne zobrazuje ako callerID, avsak ked sa na dane cislo pokusim zavolat zvonku, dostavam hlasku ze volane cislo neexistuje (na pozadi zvucka z Knight Ridera, fakt cool :D ). Vo vypisoch hovorov na odorik.cz sa mi kazdy takyto pokus objavi...

Mam znova nejaku botu v konfiguracii asterisku, alebo len treba nejaku dobu pockat, kym geograficke cislo zacne fungovat?

Za odpoved vopred dakujem.

M.
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod xsouku04 » čtv 28. črc 2011 16:22:20

Není třeba čekat. A pokud je vidět ve výpise hovor se dostal až k nám.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6800
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » čtv 28. črc 2011 16:40:49

Takze to vas knight ridee ma presviedca,ze moje cislo neexistuje? Kde je potom chyba? Na moju ustrednu sa ten hovor nedoklepe...
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod xsouku04 » čtv 28. črc 2011 17:46:39

To se takto obecně poradit nedá. Potřeboval bych nejlíp konfiguráky sip.conf a extension.conf ale samozřejmě bez hesel.
Taky by se hodilo to číslo.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6800
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » čtv 28. črc 2011 20:24:34

obe moje cisla (geograficke aj vase interne) vycitate z extensions.conf

extensions.conf
Kód: Vybrat vše
[anonym]
exten => _1XX,1,dial(SIP/${EXTEN})

[internal]
exten => _1X.,1,dial(SIP/${EXTEN}@409625)
exten => _[23456789]XXXXXXXX,1,dial(SIP/${EXTEN}@409625)
exten => _00XX.,1,dial(SIP/${EXTEN}@409625)
exten => _+XX.,1,dial(SIP/00${EXTEN:1}@409625)

exten => _1XX,1,dial(SIP/${EXTEN}) ;klapky
exten => 200,1,dial(SIP/myso)

exten => 999,1,Answer()
exten => 999,2,Playback(demo-echotest)
exten => 999,3,Echo()
exten => 999,4,Hangup()

[incoming]
exten =>420211221631,1,Dial(SIP/100)
exten =>409625,1,Dial(SIP/myso)
exten => _X.,1,dial(SIP/100)
exten => _*X.,1,dial(SIP/100)


Kód: Vybrat vše
[general]
localnet = 10.0.0.0/255.0.0.0
qualify=yes
allowguests=no
register => 409625:XXXXXXXX@sip.odorik.cz
sendrpid=yes
alwaysauthreject=yes
context=anonym
canreinvite=no
videosupport=yes

[authentication]

[409625]
type=friend
username=409625
fromuser=409625
secret=XXXXXXX
host=sip.odorik.cz
nat=yes
disallow=all
allow=alaw
allow=g729
canrenvite=no
context=incoming

[100]
type=friend
username=XXXXXX
secret=XXXXXX
callerid=XXXXXX <100>
host=dynamic
context=internal

[101]
type=friend
username=XXXXXX
secret=XXXXXX
callerid=XXXXXX <101>
host=dynamic
context=internal

[myso]
type=friend
username=XXXXXX
secret=XXXXXXX
callerid=XXXXXX <200>
host=dynamic
context=internal


Ten Knight Rider je od O2, teraz som to skusal z T-mobile a tam je iny automat, ale hlaska rovnaka, volane cislo neexistuje.
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod xsouku04 » úte 02. srp 2011 9:39:30

Je třeba hovor neposlat na sip:@409625 nikoli na *409625. Je to tak proto, aby zůstalo zachováno to gografické číslo na které se to směruje, asi jsem to měl více zvýraznit. Takhle ten hovor tam přišel na číslo *409625 ale extensions.conf s tím vůbec nepočítá.


http://wiki.4smart.cz/doku.php?id=odori ... -_asterisk

cituji:

Na Asterisk pak pošlete hovor tak, že pro dané číslo nastavíte směrování sip:@408806. Číslo 408806 je číslo linky pod kterou je Asterisk registrován. Je to tedy obdoba volání na URI jen s tím rozdílem, že adresa a port se mění v čase, podle toho odkud je Váš asterisk zaregistrován.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6800
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » čtv 04. srp 2011 14:51:27

Asi som vemeno, ale stale to nefunguje. Smerovanie aj asteriska mam nastaveneho podla vami dodanych dokumentacii.
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod xsouku04 » úte 09. srp 2011 16:26:04

Jaký máte server id? Můžu Vám tam vlést abych se podíval proč ty hovory tam nepřijdou? Ve výpise hovorů se to zdá být správné, jen je tam failed.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6800
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » stř 24. srp 2011 14:44:35

No velmi rad by som to rozchodil, ale co konkretne myslite pod pojmom server id?
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod xsouku04 » pát 26. srp 2011 7:14:45

Server id je id serveru na 4smart a jde zjistit na webovém rozhraní. Je bezpečnější uvádět na fóru tohle ID a ne veřejnou IP adresu.
Jde mi hlavně o povolení se na to podívat ze vnitř.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6800
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Další

Zpět na Asterisk a SIP trunk

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník