geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Je libo vlastní pobočkovou ústřednu ?

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » pát 26. srp 2011 7:26:52

ja mam ale vlastny fyzicky server...
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod xsouku04 » pát 02. zář 2011 20:05:31

Aha, tak to navrhuji tohle.
Vytvořte si na 4smart vlastní asterisk ze šablony, nahrajte tam Vaši konfiguraci a zkuste problém zopakovat.

Poté mi můžete napsat server id, a já se na to podívám.
Pokud bude server zapnut jen po dobu zkoušení, tak jsou to haléřové položky. (navíc 10 kč zdarma)

Já bych to jinak musel dělat také.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6710
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » stř 22. kvě 2013 9:40:10

Dobry den, vraciam sa k tomuto problemu, doteraz nebol cas :oops:

ani po roku a pol mi verejne cislo stale nefunguje, na mojom asterisku sa ziadna aktivita neobjavuje... Chcel som si teda spustit virtualny server podla Vasej rady, odradilo ma vsak minimum pre prevod kreditu - 50kc. hlavne ak ma testovanie zabrat halierove polozky...

Prosim o dalsiu radu ako sprovoznit vyzvananie verejneho cisla na mojej ustredni, rad by som v blizkej buducnosti objednal dalsiu linku s vlastnym verejnym cislom.
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » stř 22. kvě 2013 10:37:29

Takze, kde nepomoze podpora musi si clovek pomoct sam, narazil som na parameter insecure (http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+sip+insecure), ktory treba v tejto forme pridat do specifikacie odorik uctu:
Kód: Vybrat vše
insecure=invite


A uz to konecne funguje.
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod xsouku04 » stř 22. kvě 2013 23:15:48

myso píše:Takze, kde nepomoze podpora musi si clovek pomoct sam, narazil som na parameter insecure (http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+sip+insecure), ktory treba v tejto forme pridat do specifikacie odorik uctu:
Kód: Vybrat vše
insecure=invite


A uz to konecne funguje.

Díky za uvedení čím to bylo. Nicméně v návodu tento parametr uveden je, včetně popisku proč je nutný.
http://wiki.4smart.cz/doku.php/odorik_s ... rejenou_ip

Viz. ona sekce [odorik_trunk]
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6710
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » úte 28. kvě 2013 11:16:05

Popisek, proc je nutny ste do wiki uviedli az 20.2.2012 a ja som to tu riesil od 28.7.2011 :( .

Mozno by som ten popisok navrhoval vylepsit o dodatok, ze asterisk nebude bez tohoto parametru schopny prijat hovory z vasej ustredne, aby to bolo jasne aj zaciatocnikom ;)
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » ned 05. led 2014 14:27:42

Dobry den, chcel by som sa opytat ci doslo k nejakej zmene - mne uz to zase nefunguje. Pri volani zvonku na linku to 2x zazvoni a koniec, na mojej ustredni sa znova nic z tychto hovorov neobjavuje, parameter insecure=invite samozrejme v konfiguracii mam.
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod xsouku04 » ned 05. led 2014 16:57:54

myso píše:Dobry den, chcel by som sa opytat ci doslo k nejakej zmene - mne uz to zase nefunguje. Pri volani zvonku na linku to 2x zazvoni a koniec, na mojej ustredni sa znova nic z tychto hovorov neobjavuje, parameter insecure=invite samozrejme v konfiguracii mam.

Můžete poslat callid toho hovoru? Podívám se, co se přesně od nás poslalo a co na to případně Váš asterisk odpověděl, pokud tedy něco odpověděl.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6710
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: geograficke cislo - volane cislo neexistuje

Příspěvekod myso » ned 05. led 2014 17:54:45

Dobry den,

neviem, kde presne by som callid zistil, prikladam vsak skrateny vypis hovorov:

Kód: Vybrat vše
Datum                     Odkud           Kam         Destinace     Status   Délka hovoru(s)   Délka vyzv.(s)
11.12.2013 13:49:47   00421903766964   321123846     Česko v síti   ANSWERED      30                  11   
05.01.2014 12:43:40   730677913        321123846     Česko v síti   NO ANSWER      0                  6   

Este 11.12.2013 hovor zvonku presiel, druhy zobrazeny hovor je dnesny testovaci.

18.12.2013 som updatoval system, pricom sa zmenila verzia asterisku z 1.8.23.1 na 1.8.25.0. Je teda pravdepodobne, ze to spolu nejak suvisi...

Dakujem za kazdu indiciu pri rieseni tohoto problemu.
myso
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 23. čer 2011 15:31:02

Předchozí

Zpět na Asterisk a SIP trunk

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník