TLS a Asterisk

Je libo vlastní pobočkovou ústřednu ?

TLS a Asterisk

Příspěvekod butrus » pon 26. srp 2013 9:41:13

Dobrý den!

Snažím se nastavit Asterisk tak, aby se k Odoriku připojil přes TLS, ale nefunguje.
V sip.con mám něco jako:

Kód: Vybrat vše
tlsenable=yes
tlscafile=/etc/asterisk/ssl/odorik_ca.pem
tlsdontverifyserver=yes

register => tls://xxxxx:yyyyyyyy@sip.odorik.cz:6689


Zkoušel jsem oba porty - 5061 i 6689, skoušel jsem s tlsdontverifyserver i bez, ale spojení pokaždé vytimeoutuje (Registration for 'yyyyyy@sip.odorik.cz' timed out, trying again). Na webu odoriku není žádný pokus o spojení evidován. Co dělám špatně?
butrus
 
Příspěvky: 61
Registrován: sob 18. kvě 2013 18:25:32

Re: TLS a Asterisk

Příspěvekod Kabek » pon 26. srp 2013 10:37:37

Mně to chodí.
Naposledy upravil Kabek dne úte 27. srp 2013 9:59:50, celkově upraveno 1
Kabek
 
Příspěvky: 532
Registrován: čtv 03. led 2013 20:44:30

Re: TLS a Asterisk

Příspěvekod butrus » pon 26. srp 2013 10:53:41

Kabek píše:Odorik jde jen na portech: 5060, 6688 a 443! Vy máte 6689, tam to nemůže jít....


Někde na fóru jsem našel, že TLS jede u Odoriku na portech 5061 a 6689. Pro jistotu jsem pochopitelně zkoušel i 5060, 443 a 6688, ale výsledek dle očekávání negativní...
butrus
 
Příspěvky: 61
Registrován: sob 18. kvě 2013 18:25:32

Re: TLS a Asterisk

Příspěvekod Kabek » pon 26. srp 2013 12:59:31

Naposledy upravil Kabek dne úte 27. srp 2013 10:00:46, celkově upraveno 1
Kabek
 
Příspěvky: 532
Registrován: čtv 03. led 2013 20:44:30

Re: TLS a Asterisk

Příspěvekod butrus » pon 26. srp 2013 13:36:24

Kabek píše:A je vůbec TLS Odorikem podporované?! (http://cs.wikipedia.org/wiki/Transport_Layer_Security)

Prosímvás, nechtěl byste odpovídat pouze, pokud o problému něco víte?
butrus
 
Příspěvky: 61
Registrován: sob 18. kvě 2013 18:25:32

Re: TLS a Asterisk

Příspěvekod Hooonza » pon 26. srp 2013 14:01:39

Kabek píše:A je vůbec TLS Odorikem podporované?! (http://cs.wikipedia.org/wiki/Transport_Layer_Security)

Google ...
Hooonza
 
Příspěvky: 255
Registrován: úte 03. led 2012 19:09:05

Re: TLS a Asterisk

Příspěvekod xsouku04 » pon 26. srp 2013 14:12:02

Co já vím, tak fungovat by to mělo. Porty předpokládám máte v pořádku. Nikdy jsem si ale takto asteriskem nepřihlašoval.
Kolega, co toto dělal, má tento týden dovolenou.

Procházel jste tohle?

viewtopic.php?f=14&t=892

http://www.odorik.cz/w/srtp
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6800
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: TLS a Asterisk

Příspěvekod butrus » čtv 05. zář 2013 14:01:56

xsouku04 píše:Co já vím, tak fungovat by to mělo. Porty předpokládám máte v pořádku. Nikdy jsem si ale takto asteriskem nepřihlašoval.
Kolega, co toto dělal, má tento týden dovolenou.

Procházel jste tohle?

viewtopic.php?f=14&t=892

http://www.odorik.cz/w/srtp


Dobrý den, má kolega ještě dovolenou? Jinak výše uvedené dotazy jsem pochopitelně procházel, dokonce poslední příspěvek v tom fóru je můj dotaz :?
butrus
 
Příspěvky: 61
Registrován: sob 18. kvě 2013 18:25:32

Re: TLS a Asterisk

Příspěvekod kovik » čtv 05. zář 2013 14:13:55

Dobry den,
uz nemam dovolenou,
napiste mi na kovarik_Z_odorik.cz, presne jak se snazite pripojit z Asterisku, a jeste z jake verejne IP se pripojujte, podivam se na to...
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 446
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Re: TLS a Asterisk

Příspěvekod kovik » čtv 05. zář 2013 14:53:18

Zdravim,
me se s vasi konfiguraci podarilo bezproblemu prihlasit z lokalniho Asterisku.

defaultni konfigurace +

tlsenable=yes ; Enable server for incoming TLS (secure) connections (default is no)
tlsbindaddr=0.0.0.0 ; IP address for TLS server to bind to (0.0.0.0) binds to all interfaces)
tlsdontverifyserver=yes

register => tls://405277:heslo@sip.odorik.cz:5061
register => tls://405277:heslo@sip.odorik.cz:6689

------------------------------------------------------------
sip show registry
Host dnsmgr Username Refresh State Reg.Time
sip.odorik.cz:6689 N 405277 105 Registered Thu, 05 Sep 2013 14:46:58
sip.odorik.cz:5061 N 405277 105 Registered Thu, 05 Sep 2013 14:46:58
2 SIP registrations.

------------------------------------------------------------

Zapnete si sip set debug, jestli nase proxy s Asteriskem komunikuje.
Popripade otestujte firewall.
Uživatelský avatar
kovik
 
Příspěvky: 446
Registrován: stř 16. lis 2011 12:07:52

Další

Zpět na Asterisk a SIP trunk

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník