Analog na Voip

Chcete probrat nezařaditelné téma ?

Analog na Voip

Příspěvekod harf » čtv 09. črc 2015 15:40:16

Dobrý den, potřeboval bych převodník do kterého budu moci připojit analogovou linku a rozjet na ní VIOP telefon můžete mi s tím někdo poradit ?
Konkrétně se jedná o Yealink CP860 který mám a potřebuji s něj telefonovat pomocí analogové linky která jde přes ústřednu.
Za každou radu či pomoc budu velmi vděčný.
Zatím mam jen možnost vrátit telefon a koupit analog
A nebo zaplatit 25tisíc za voip převod do ústředny
Potřebuji trochu levnější a svižnější řešení
díky všem předem za jakoukoliv pomoc.
harf
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 09. črc 2015 15:32:17

Re: Analog na Voip

Příspěvekod xsouku04 » čtv 09. črc 2015 16:02:22

Stačit by měl adaptér s FXO portem. Takový adaptér by mělo být možné pořídit za do 1500 Kč. Zkušenost ale nemám.

Pokud máte na ústředně jeden volný vstup pro pevnou linku "od O2", mohl by stačit i obyčejný FXS adaptér.
http://www.odorik.cz/obchod/kategorie/t ... dytone-701
To bych asi prověřil jako první, protože ten má i jiné použití. Nevýhoda je v tom, že je obtížné nastavit, kam by to mělo vlastně spojovat. To by šlo ale udělat zjevně na tvrdo na nějaký analogový telefon, kde byste hovor přepojil dále dle libosti.

No a úplně nejednodušší možnost je připojit Yealink na odorika, zavolat na nějaký analogový telefon u vás ve firmě (na pevnou linku), a poté hovor přepojit, kam je třeba. Nevýhoda - poplatek za hovor na pevnou linku.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6800
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Analog na Voip

Příspěvekod Kabek » čtv 09. črc 2015 19:59:03

Telefon vraťte a kupte si analog. Za ušetřené peníze budete hodně dlouho volat zdarma.....
Kabek
 
Příspěvky: 532
Registrován: čtv 03. led 2013 20:44:30

Re: Analog na Voip

Příspěvekod xsouku04 » čtv 09. črc 2015 20:07:36

Kabek píše:Telefon vraťte a kupte si analog. Za ušetřené peníze budete hodně dlouho volat zdarma.....

Kolik stojí takový analogový?

Nejedná se o obyčejný telefon ale konferenční. http://www.yealink.com/product_info.asp ... ateID=1271
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6800
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Analog na Voip

Příspěvekod alfi » čtv 09. črc 2015 20:14:02

K čemu přesně je potřeba ta ústředna? Nestačí připojit Yealink na internet a volat na ústřednu přes něj? Např. pokud je ústředna menší a analog, dává smysl i její "uplink" či dva připojit třeba na Odorik přes nějakou ATA, a volat mezi sebou stále zdarma a navíc využít výhod hostované IP ústředny :-) S ISDN ústřednou to jde taky, jen ten převodník stojí víc..
alfi
 
Příspěvky: 411
Registrován: čtv 03. led 2013 16:31:10

Re: Analog na Voip

Příspěvekod Kabek » čtv 09. črc 2015 20:44:47

xsouku04 píše:
Kabek píše:Telefon vraťte a kupte si analog. Za ušetřené peníze budete hodně dlouho volat zdarma.....

Kolik stojí takový analogový ?

Nejedná se o obyčejný telefon ale konferenční. http://www.yealink.com/product_info.asp ... ateID=1271


Právě proto! Když takový telefon připojíte (jakkoliv) na jednu analogovou linku, pak většinu toho, co umí, nelze využít. Pročítal jsem popis (http://www.joyce.cz/voip-produkty-audio ... 0a798.html) a například

"Optima HD Voice" nedosáhnete, neboť analogová linka z ústředny má frekvenční rozsah 300 - 3400 Hz.....
"Yealink CP860 podporuje až 5strannou konferenci" - jak ji na jedné analogové lince vytvoří??? Pouze pomocí dalšího "bodu", tj. třeba ústředny, pak ale zcela odlišnou manipulací (pomocí nakonfigurovaných prefixů - kódů na ústředně).
Co "echo"? To bude záležet, co za zařízení provede převod na analog a na jeho kvalitě.....

Analogová linka je v podstatě hlasový kanál s velice jednoduchou signalizací. To se s datovým tokem, byť v protokolu SIP, nedá vůbec srovnat.

Použiji možná dost blbé srovnání: Koupím si jakýkoliv osobní automobil a budu chtět do něj zapřáhnout pár koní. Ty mne také někam dovezou..... (Prosím, neberte si to nikdo osobně, není to výsměch!!!)

Myslím, že ten telefon by se měl především připojit tak, jak to výrobce chce, aby se plnohodnotně využily jeho opravdu vyjímečné vlastnosti! Proč třeba (neznám podmínky dotyčného) má ještě nějakou analogovou ústřednu? Proč to už dávno nepřevedl na VoIP (SIP)? Vždyť dobré VoIP telefony už dneska nejsou až tak drahé... Těžko radit, když neznáme podrobnosti.
Kabek
 
Příspěvky: 532
Registrován: čtv 03. led 2013 20:44:30

Re: Analog na Voip

Příspěvekod alfi » čtv 09. črc 2015 21:34:03

Kabek píše:Právě proto! Když takový telefon připojíte (jakkoliv) na jednu analogovou linku, pak většinu toho, co umí, nelze využít.
...

Já bych to zase tak nehanil - dneska má kdejaké sofistikované zařízení (počínaje VoIP, přes mobily, PC, set-top-boxy či chytré televize apod.) stovky různých funkcí, a "většinu toho, co umí" nikdy žádný běžný uživatel stejně nevyužije. Takže pokud někomu stačí hlasitý odposlech v kvalitě 300-3000 a nepotřebuje sestavovat konferenci, proč ne? Zrovna konferenci bych dneska stejně svolával na nějakém konferenčním čísle (klidně odoriku) a ne vytáčením z telefonu :-)
alfi
 
Příspěvky: 411
Registrován: čtv 03. led 2013 16:31:10

Re: Analog na Voip

Příspěvekod doktor » pon 13. črc 2015 1:13:10

harf píše:... zaplatit 25tisíc za voip převod do ústředny


Před analogové vstupy do ústředny lze posadit Grandstream (vychází na 900 Kč za dvě linky).
https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... i-adaptery

Pokud nahradit IDSN2, tak základní dva BRI porty přijdou od Pattona asi na 8000 Kč a existují i levnější značky.

Tedy na nahrazení ISDN30 mi přijde těch 25tisíc málo, na něco menšího zbytečně moc.
doktor
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte 23. dub 2013 23:58:20


Zpět na Co se jinam nehodí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník