JInými slovy, postupuje stejně jako Facebook - pokud tedy nebudu souhlasit, příjdu o účet. Má na to právo ? Co si o tom myslíte ? Proč bych se měl podřizovat diktátu GDPR ?

Dneska proběhla velká aktualizace operačního systému Windows 10 a při té příležitosti jak se aktualizace nainstalovaly, Microsoft než mne přihlásil do "desktopu - nabídka start, plocha atd " mi vyhodil pár oken, které jsem musel nastavit, buď základní nebo úplné v souvislosti GDPR, takže Microsoft teď nyní v souvislosti s aktualizací systému vyžaduje souhlas s GDPR a to tak, že se musím rozhodnout, jestli mám povolit Microsoftu plné sdílení obsahu PC tedy jaké webové stránky používám, jaké aplikace používám... no snažil jsem se mu tu nastavit na nutné minimum -tedy minimum špiclování. Uvidíme jak to bude dál. Je zvláštní, že třeba České dráhy nic po mne nechtějí abych odsouhlasoval GDPRxsouku04 píše:GDPR je plné nejednoznačných frází. Souhlas se zpracováním osobních údajů nesmí být vynucen, pokud zpracování není nezbytně nutné. Pokud je zpracování nezbytně nutné, není ale žádný souhlas potřeba a změnu podmínek stačí vzít na vědomí. Ale záleží na tom jak je to celé postaveno. Motá se v tom nyní kde kdo, včetně větších firem.
Ano, přesně tak to je. Problém ale je, že všechny ty fráze, kterými se GDPR ohání, jsou příliš vágní. A určit, co facebook opravdu sbírat musí, aby to byl pořád facebook, a co už nemusí, protože to dělá jen hlavně proto, aby si zvýšil zisky o několik procent, není snadné. Samozřejmě, že velkou část věcí, které sbírá, sbírat nemusí. Ale určit, kde přesně je ta hranice, není jen tak.mobilemanic píše:No ale není to tak, že žádná služba nemůže souhlas vyžadovat? Vždy musí informovat o všem co sbírá, protože to sbírat musí. A to co sbírat nemusí, jen na to pak má vyžadovat souhlas - a pokud ho nedám, tak nesbírat... Chápu to tak správně?
Tak to není. Ukládat osobní údaje lze jen tehdy, máme-li k tomu legitimní důvod. A ten legitimní důvod může být buď odvolatelný souhlas, oprávněný zájem, plnění smlouvy, nebo jiné zákonné důvody.rattkin píše:firma si může sbírat a zpracovávat jaké údaje chce, ale nově s GDPR musí zveřejnit co přesně sbírá a k čemu to používá.