SSH pristup nefunguje

Poradna při řešení nejrůznějších problémů spojených s provozem virtuálních serverů.

SSH pristup nefunguje

Příspěvekod palica » ned 17. srp 2014 22:13:16

Dobry den,

SSH na neveřejnou adresu nefunguje, nefunguje ani IPv6, pres verejnou se prihlasit da.
VPS ID 367 na n7

Prosim muzete zjistit, v cem je problem? Stroj jsem vypnul, je mozne ho zapnout vramci zjistovani chyby.

Dekuji
palica
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned 17. srp 2014 22:05:42

Re: SSH pristup nefunguje

Příspěvekod admin » pon 18. srp 2014 8:50:39

Dobrý den,

šablona ArchLinux ze které byl vytvořen Váš virtuální server je problémová.
Více informací o ní najdete v tomto vlákně:
viewtopic.php?f=6&t=1678

Dále potom se Váš VPS 367 nachází ve stavu, kdy se do něj nebudete moci vzdáleně přihlásit. Běží v něm pouze proces init.
Není zde žádný další proces. Síťová konfigurace tohoto VPS ukazuje, že VPS nemá přidělenu žádnou IP adresu. Důvodem může být například update prostředí virtuálního serveru a
z toho plynoucí vzniklá nekompatibilita s openvz prostředím HW uzlu (příslušné scripty).

Pro vyřešení této situace můžete použít funkci pro obnovu virtuálního serveru ze zálohy (s pomocí webového administračního rozhraní 4smart.cz), pokud takovou zálohu máte.
Doporučuji však spíše sáhnout po jiné šabloně, například s OS Debian, kde takové a ani jiné problémy nejsou.
Šablonu ArchLinuxu spíše nedoporučuji.

J.M.
admin
Administrátor
 
Příspěvky: 1371
Registrován: úte 12. říj 2010 9:16:11

Re: SSH pristup nefunguje

Příspěvekod mobilemanic » pon 18. srp 2014 15:10:24

Dobrý den,

pane Marák, nebylo by možná vhodné rozdělit šablony na stabilní a experimentální? Sám jsem si jako uživatel jen minimálního množství těchto distribucí při seznamování se se službou užil nespolehlivých serverů až až... Myslím, že je to dost odrazující a mělo by to býti zmíněno..

Jediné opravdu použitelné šablony, které přežijí i update jsou stejnak jen ty Debiany:-)
mobilemanic
 
Příspěvky: 466
Registrován: čtv 10. říj 2013 10:20:15

Re: SSH pristup nefunguje

Příspěvekod admin » pon 18. srp 2014 16:11:42

Pokud jste si pečlivě přečetl popis k šabloně ArchLinuxu (ve webovém adm. rozhraní 4smart.cz), tak jste si jistě všiml, že na možné problémy s touto šablonou upozorňujeme.
Toto upozornění zde je od posledního updatu zmíněné šablony a nebylo přidáno až dnes. Pokud se týká jiných šablon, neeviduji žádné další problémy. A pokud nějaké existují, máte pravdu, že v případě Debianu budou asi minimální, protože jde o konzervativní distribuci.
admin
Administrátor
 
Příspěvky: 1371
Registrován: úte 12. říj 2010 9:16:11

Re: SSH pristup nefunguje

Příspěvekod palica » pon 18. srp 2014 19:05:56

Dekuji za odpoved. Bylo by tedy mozne pridat tyto Funtoo OpenVZ obrazy?

http://ftp.heanet.ie/mirrors/funtoo/fun ... nt/openvz/

pure64/
x86-64bit/

Dalsi informace:
http://www.funtoo.org/Download
http://www.funtoo.org/OpenVZ

Dekuji mnohokrat

Palica
palica
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned 17. srp 2014 22:05:42

Re: SSH pristup nefunguje

Příspěvekod mobilemanic » pon 18. srp 2014 21:33:03

Ne, o Arch mi nešlo, mě šlo o Turnkeye, které nebyly použitelné snad ani jeden... U každého byl jiný problém a to rozhodně jako nestabilní označeny nebyly :-)
mobilemanic
 
Příspěvky: 466
Registrován: čtv 10. říj 2013 10:20:15

Re: SSH pristup nefunguje

Příspěvekod admin » pon 18. srp 2014 21:57:02

Ano, s Turnkey šablonami tu problém byl. Ovšem tyto šablony nejsou našim dílem, ale převzali jsme je. Po upozornění na problém byla většina nedostatků odstraněna a tedy jejich použitelnosti nyní nebrání nic.
Starší verze Turnkey šablon neobsahovaly chyby, které jsou přítomny v nových verzích šablon. Také jsme tu měli problém se šablonou CentOS. Zde docházelo k nefunkčnosti po updatu z CentOS 5 na verzi 6.
Tento problém jsme také vyřešili. A aktuálně si nejsem vědom, že by některá z nabízených šablon obsahovala nějaký zásadní bug. Tedy až na ArchLinux, který v repertoáru šablon držíme kvůli několika uživatelům, jenž
si na tomto distru zakládají a v minulosti projevili zájem i přes přetrvávající problémy.

J.M.
admin
Administrátor
 
Příspěvky: 1371
Registrován: úte 12. říj 2010 9:16:11

Re: SSH pristup nefunguje

Příspěvekod palica » úte 19. srp 2014 11:30:44

Bylo by tedy mozne pridat tyto Funtoo OpenVZ obrazy?

Dekuji
palica
 
Příspěvky: 3
Registrován: ned 17. srp 2014 22:05:42

Re: SSH pristup nefunguje

Příspěvekod admin » úte 19. srp 2014 12:01:22

palica píše:Bylo by tedy mozne pridat tyto Funtoo OpenVZ obrazy?


Dobrý den,

podívám se na to jakmile dokončím aktuálně rozdělané úkoly.

J.M.
admin
Administrátor
 
Příspěvky: 1371
Registrován: úte 12. říj 2010 9:16:11


Zpět na Řešení problémů

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků