Šablony TurnKey Linux

Šablony, konfigurace - návrhy, připomínky a diskuze.

Šablony TurnKey Linux

Příspěvekod orgoj » stř 22. úno 2012 19:38:27

Bylo by možné přidat šablony z http://www.turnkeylinux.org/, alespoň TurnKey Core http://www.turnkeylinux.org/core ?
Je tam formát přímo i pro OpenVZ.

Děkuji.
--mh
orgoj
 
Příspěvky: 13
Registrován: stř 20. dub 2011 22:33:35

Re: Šablony TurnKey Linux

Příspěvekod xsouku04 » stř 22. úno 2012 20:17:52

Vypadá to zajímavě. Co jsem z toho pochopil je, že Turnkey je nádstavba nad Ubuntu 10.04.1 s podporou do 2015.
Jellikož ubuntu je blízký příbuzný debianu (lze se na něj dívat též jako za speciální verzi debian testing :)), neměl by to být až takový problém.
No a hlavní výhody ? Nějak jsem těmi marketingovými řečmi na jejich stránkách o jednoduchosti a spolehlivosti zavalen.

Je to tak, že většina typických nastavení pro server je dobře předkonfigurována a umožňuje si je naklikat pomocí webového prohlížeče ?

Můžete popsat nějaké konkrétní zkušenosti a výhody co turnkey přináší ?
Je třeba možné jednoduše konfigurovat poštovní server nebo jednotlivé domény na webovém serveru bez nutnosti něco editovat v konzoli ? V čem vidíte hlavní výhody?
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6263
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Šablony TurnKey Linux

Příspěvekod orgoj » stř 22. úno 2012 20:47:30

Ještě sem to nezkoušel. Zaujal mne tam jejich zálohovací program TKLBAM https://hub.turnkeylinux.org/tour/backup/, který zálohuje jen změny, umí prý nejen Amazon S3 a jde použít na migraci.

V Core je nakonfigurovaný webmin a shellinaboxd, takže po instalaci si vystačím jen s prohlížečem.

ProxmoxVE, který zkouším nasadit na intranetové servery, umí jako zdroj OpenVZ šablon používat přímo TurnKey Linux. Takže bych to chtěl zkusit využít na zálohovaní a migraci virtuálů.
orgoj
 
Příspěvky: 13
Registrován: stř 20. dub 2011 22:33:35

Re: Šablony TurnKey Linux

Příspěvekod xsouku04 » stř 22. úno 2012 23:54:20

Všechno to zní moc zajímavě. Naprosto svobodná možnost libovolně migrovat a zálohovat a to vše bez práce a nachystané s klikacím rozhraním ... To zní moc dobře. Nikdo by pak už nemusel např. mít strach začít u nás s nějakým projektem, protože má absolutní svobodu k migraci....
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6263
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Šablony TurnKey Linux

Příspěvekod o-k » čtv 23. úno 2012 20:23:24

S Turnkeylinux http://www.turnkeylinux.org/ mam velmi pozitivni zkusenosti a pokud by byl mezi sablonami tak by jiste potesil obzvlaste pokud je jiz predpripraven v openvz primo od autoru. Co vim tak turnkeylinux predpripravene systemy nabizi http://beescale.com

Chapu ze pro kovaneho linuxare to neni nic co by jej oslovilo, ale pro zacatecniky pomerne dobre reseni to je.
o-k
 

Re: Šablony TurnKey Linux

Příspěvekod orgoj » pát 24. úno 2012 20:30:06

Přenesení lokální kopie TurneKey Core přes základní instalaci Ubuntu 10.10 následujícím příkazem po restartu naběhlo a vypadá funkční.

Kód: Vybrat vše
rsync -avzx --delete -e 'ssh -p MAPOVANY_PORT_SSH' --exclude /etc/network/interfaces / root@MAPOVANE_IP:/
orgoj
 
Příspěvky: 13
Registrován: stř 20. dub 2011 22:33:35

Re: Šablony TurnKey Linux

Příspěvekod admin » sob 25. úno 2012 9:08:56

Dobrý den,

TurnKey Linux šablona bude na 4smart.cz k dispozici v průběhu pondělka, pokud s touto šablonou nebudou nějaké nečekané problémy.

J.M.
admin
Administrátor
 
Příspěvky: 1371
Registrován: úte 12. říj 2010 9:16:11

Re: Šablony TurnKey Linux

Příspěvekod o-k » sob 25. úno 2012 18:17:13

Ano.
Vse je pripraveno pro okamzite nasazeni bez nutnych znalosti operacniho systemu apod.
Zajimavym projektem je i: http://bitnami.org/stacks
Komercni projekt: http://www.jumpbox.com/library nabizi hotove VM jez jsou plne konfigurovatelne pouze pres webovy prohlizec. Dokonce neni k dispozici ssh. Bootovaci obrazovka virtualniho stroje je po celou dobu zakryta splashscreenem takze neni videt co se deje a uzivatel ani nevi jaky system bezi a nakonec je vypsana pridelena IP. Pokud by se tim nepochlubili (Ubuntu 10.04 LTS) tak by bylo docela tezky to zjistit bez nejakeho pitvani souboru virtualniho disku. Pripominam, ze produkt Jumpbox je treba licencovat a to zadanim licencniho cisla pri prvnim prihlaseni do weboveho rozhrani. Nektere jejich appliance jsou k dispozici volne (Dokuwiki, Mediawiki - to jsou ty co jsem sam zkousel)
o-k
 


Zpět na Diskuze k šablonám

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků