Volání ze zahraničí
Volání ze zahraničí
Je možné s Odorik SIM-kartou volat i ze zahraničí? Děkuji.
Re: Volání ze zahraničí
Roaming prý zatím nebude
Mhm, takže Odorik-simka je jen pro ČR? Nikde to neuvádějí. V dnešní cestovatelské době se mi zdá, že je to doooost veliký handicap

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jen dočasně. Roaming je totiž nebezpečná záležitost.vajda píše:Mhm, takže Odorik-simka je jen pro ČR? Nikde to neuvádějí. V dnešní cestovatelské době se mi zdá, že je to doooost veliký handicap![]()
No, 1. časovou míru "jeden dočasně" již znám a ne s dobrou zkušeností. Z toho plyne, že vaši simku nekoupím, neboť 2. Trávím v zahraničí minimálně 4, spíše však 5 měsíců v roce, samozřejmě i s mobilem 3. kdo se bojí, nesmí do lesa . Pokud tam přesto vleze, je to na něm, jak se s nástrahami vypořádá.
P.S.: Nebylo by férovější přiznat, že roaming nezvládáte, že tedy vaše simka je pouze pro ČR, než tuto skutečnost skrývat za snahu ochránit případného majitele vaší simky, neboť "roaming je nebezpečný" ? A až jednou, snad, roaming spustíte, oznámit to s pompou?
P.S.: Nebylo by férovější přiznat, že roaming nezvládáte, že tedy vaše simka je pouze pro ČR, než tuto skutečnost skrývat za snahu ochránit případného majitele vaší simky, neboť "roaming je nebezpečný" ? A až jednou, snad, roaming spustíte, oznámit to s pompou?
Když seš půl roku v cizině, tak je snad lepší si koupit nějakou předplacenku přímo v místě působení a ne to řešit roamingem. A do ČR se dá dovolat kdekoliv přes internet, klidně i s použitím zdejšího nomadického čísla, které se přihlásí všude na světě.
Díky za reakci a rady. Volání uvnitř destinací v nichž se nacházím je samozřejmě levné a bezpečné s jejich domácí simkou. Vždy jsem využíval roaming pouze pro volání do ČR !! Pořizovat simku s tarifem pro mobilní internet, v oblastech kde pobývám, pouze pro volání do ČR je neekonomické tím spíše, že volání do ČR je paradoxně již levnější za roamingovou cenu pomocí jakékoli simky s roamingem z ČR. Komunikaci přes internet samozřejmě využívám, pokud jej mám v dosahu. K tomu ovšem nepotřebuji žádného voip operátora, jak jistě víš. Nu a právě proto mne udivuje, že Odorik vydává simku jen pro využití v ČR. Využíval jsem již služby několika operátorů, ani u jednoho jsem se nesetkal s tím, že bych po opuštění republiky musel měnit simku abych byl v dosahu, resp. abych se dovolal domů. U všech bylo možné dle potřeby roaming aktivovat/deaktivovat.Pitomec píše:Když seš půl roku v cizině, tak je snad lepší si koupit nějakou předplacenku přímo v místě působení a ne to řešit roamingem. A do ČR se dá dovolat kdekoliv přes internet, klidně i s použitím zdejšího nomadického čísla, které se přihlásí všude na světě.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ze zahraničních simkaret je možné volat přes Odorik.cz zpětným voláním většinou podstatně levněji, než jak se dá volat za běžnou EU regulovanou cenu z české simkarty. Sám jsem to běžně používal v Turecku, Izraeli i Španělsku.vajda píše:Díky za reakci a rady. Volání uvnitř destinací v nichž se nacházím je samozřejmě levné a bezpečné s jejich domácí simkou. Vždy jsem využíval roaming pouze pro volání do ČR !! Pořizovat simku s tarifem pro mobilní internet, v oblastech kde pobývám, pouze pro volání do ČR je neekonomické tím spíše, že volání do ČR je paradoxně již levnější za roamingovou cenu pomocí jakékoli simky s roamingem z ČR. Komunikaci přes internet samozřejmě využívám, pokud jej mám v dosahu. K tomu ovšem nepotřebuji žádného voip operátora, jak jistě víš. Nu a právě proto mne udivuje, že Odorik vydává simku jen pro využití v ČR. Využíval jsem již služby několika operátorů, ani u jednoho jsem se nesetkal s tím, že bych po opuštění republiky musel měnit simku abych byl v dosahu, resp. abych se dovolal domů. U všech bylo možné dle potřeby roaming aktivovat/deaktivovat.Pitomec píše:Když seš půl roku v cizině, tak je snad lepší si koupit nějakou předplacenku přímo v místě působení a ne to řešit roamingem. A do ČR se dá dovolat kdekoliv přes internet, klidně i s použitím zdejšího nomadického čísla, které se přihlásí všude na světě.
Pravda není to tak pohodlné a pro kratší hovory to nemá moc význam. Mimo EU se to samozřejmě bohatě vyplácí i pro krátké hovory, protože zadat pár číslic navíc a šetřit něco jako 30 Kč/min se vyplatí kdekomu.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu to není o tom, co zvládáme a nezvládáme my. Jde o to, že ta velkonabídka není moc určená pro předplacenou službu, hovory z roamingu se nevyúčtovávají v reálném čase, ale účet může dorazit třeba s měsíčním zpožděním. Tedy je to vhodné hlavně pro ty zákazníky, kterým nevadí za telefonní účet ručit celým svým majetkem.vajda píše:No, 1. časovou míru "jeden dočasně" již znám a ne s dobrou zkušeností. Z toho plyne, že vaši simku nekoupím, neboť 2. Trávím v zahraničí minimálně 4, spíše však 5 měsíců v roce, samozřejmě i s mobilem 3. kdo se bojí, nesmí do lesa . Pokud tam přesto vleze, je to na něm, jak se s nástrahami vypořádá.
Částečně to lze řešit velkou zálohou, minimálně 1000 Kč. Nicméně doufám že se do půl roku najde i jiné bezpečnější řešení, které navíc umožní dávat rozumnější ceny i mimo EU.
Co Vás, prosím, vede k naději, že se toto změní?hovory z roamingu se nevyúčtovávají v reálném čase, ale účet může dorazit třeba s měsíčním zpožděním
Není to podobný problém, jako např. s platební kartou, kde bance může dorazit platba až s 3 měsíčním zpožděním? Možná proto banky nenabízí anonymní přednabité platební karty (a možná i z jiných důvodů)

To riziko někdo musí nést a pokud má jít o lowcost, pak v co největší míře klient. Btw nevidím nic špatného na tom ručit celým svým majetkem. Nakonec to dělám každý den. Je pochopitelné chtít po klientovi ověření adresy nebo omezit aktivaci roamingu cizincům a k tomu i těch 1000Kč. V nejhorším případě se to prostě jenom neprodá

Ale popravdě, nemám ve svém okolí nikoho, kdo by chybějící roaming oželel. Z druhé strany nevím ani o nikom, kdo by o Odoriku uvažoval, ale to je věc nabídky dat, tedy jiná písnička.