Volání ze zahraničí

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
vajda

Volání ze zahraničí

Příspěvek od vajda »

Je možné s Odorik SIM-kartou volat i ze zahraničí? Děkuji.
paty07

Re: Volání ze zahraničí

Příspěvek od paty07 »

Roaming prý zatím nebude
vajda

Příspěvek od vajda »

Mhm, takže Odorik-simka je jen pro ČR? Nikde to neuvádějí. V dnešní cestovatelské době se mi zdá, že je to doooost veliký handicap ;) :(
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

vajda píše:Mhm, takže Odorik-simka je jen pro ČR? Nikde to neuvádějí. V dnešní cestovatelské době se mi zdá, že je to doooost veliký handicap ;) :(
Jen dočasně. Roaming je totiž nebezpečná záležitost.
vajda

Příspěvek od vajda »

No, 1. časovou míru "jeden dočasně" již znám a ne s dobrou zkušeností. Z toho plyne, že vaši simku nekoupím, neboť 2. Trávím v zahraničí minimálně 4, spíše však 5 měsíců v roce, samozřejmě i s mobilem 3. kdo se bojí, nesmí do lesa . Pokud tam přesto vleze, je to na něm, jak se s nástrahami vypořádá.
P.S.: Nebylo by férovější přiznat, že roaming nezvládáte, že tedy vaše simka je pouze pro ČR, než tuto skutečnost skrývat za snahu ochránit případného majitele vaší simky, neboť "roaming je nebezpečný" ? A až jednou, snad, roaming spustíte, oznámit to s pompou?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Když seš půl roku v cizině, tak je snad lepší si koupit nějakou předplacenku přímo v místě působení a ne to řešit roamingem. A do ČR se dá dovolat kdekoliv přes internet, klidně i s použitím zdejšího nomadického čísla, které se přihlásí všude na světě.
vajda

Příspěvek od vajda »

Pitomec píše:Když seš půl roku v cizině, tak je snad lepší si koupit nějakou předplacenku přímo v místě působení a ne to řešit roamingem. A do ČR se dá dovolat kdekoliv přes internet, klidně i s použitím zdejšího nomadického čísla, které se přihlásí všude na světě.
Díky za reakci a rady. Volání uvnitř destinací v nichž se nacházím je samozřejmě levné a bezpečné s jejich domácí simkou. Vždy jsem využíval roaming pouze pro volání do ČR !! Pořizovat simku s tarifem pro mobilní internet, v oblastech kde pobývám, pouze pro volání do ČR je neekonomické tím spíše, že volání do ČR je paradoxně již levnější za roamingovou cenu pomocí jakékoli simky s roamingem z ČR. Komunikaci přes internet samozřejmě využívám, pokud jej mám v dosahu. K tomu ovšem nepotřebuji žádného voip operátora, jak jistě víš. Nu a právě proto mne udivuje, že Odorik vydává simku jen pro využití v ČR. Využíval jsem již služby několika operátorů, ani u jednoho jsem se nesetkal s tím, že bych po opuštění republiky musel měnit simku abych byl v dosahu, resp. abych se dovolal domů. U všech bylo možné dle potřeby roaming aktivovat/deaktivovat.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

vajda píše:
Pitomec píše:Když seš půl roku v cizině, tak je snad lepší si koupit nějakou předplacenku přímo v místě působení a ne to řešit roamingem. A do ČR se dá dovolat kdekoliv přes internet, klidně i s použitím zdejšího nomadického čísla, které se přihlásí všude na světě.
Díky za reakci a rady. Volání uvnitř destinací v nichž se nacházím je samozřejmě levné a bezpečné s jejich domácí simkou. Vždy jsem využíval roaming pouze pro volání do ČR !! Pořizovat simku s tarifem pro mobilní internet, v oblastech kde pobývám, pouze pro volání do ČR je neekonomické tím spíše, že volání do ČR je paradoxně již levnější za roamingovou cenu pomocí jakékoli simky s roamingem z ČR. Komunikaci přes internet samozřejmě využívám, pokud jej mám v dosahu. K tomu ovšem nepotřebuji žádného voip operátora, jak jistě víš. Nu a právě proto mne udivuje, že Odorik vydává simku jen pro využití v ČR. Využíval jsem již služby několika operátorů, ani u jednoho jsem se nesetkal s tím, že bych po opuštění republiky musel měnit simku abych byl v dosahu, resp. abych se dovolal domů. U všech bylo možné dle potřeby roaming aktivovat/deaktivovat.
Ze zahraničních simkaret je možné volat přes Odorik.cz zpětným voláním většinou podstatně levněji, než jak se dá volat za běžnou EU regulovanou cenu z české simkarty. Sám jsem to běžně používal v Turecku, Izraeli i Španělsku.

Pravda není to tak pohodlné a pro kratší hovory to nemá moc význam. Mimo EU se to samozřejmě bohatě vyplácí i pro krátké hovory, protože zadat pár číslic navíc a šetřit něco jako 30 Kč/min se vyplatí kdekomu.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

vajda píše:No, 1. časovou míru "jeden dočasně" již znám a ne s dobrou zkušeností. Z toho plyne, že vaši simku nekoupím, neboť 2. Trávím v zahraničí minimálně 4, spíše však 5 měsíců v roce, samozřejmě i s mobilem 3. kdo se bojí, nesmí do lesa . Pokud tam přesto vleze, je to na něm, jak se s nástrahami vypořádá.
P.S.: Nebylo by férovější přiznat, že roaming nezvládáte, že tedy vaše simka je pouze pro ČR, než tuto skutečnost skrývat za snahu ochránit případného majitele vaší simky, neboť "roaming je nebezpečný" ? A až jednou, snad, roaming spustíte, oznámit to s pompou?
Opravdu to není o tom, co zvládáme a nezvládáme my. Jde o to, že ta velkonabídka není moc určená pro předplacenou službu, hovory z roamingu se nevyúčtovávají v reálném čase, ale účet může dorazit třeba s měsíčním zpožděním. Tedy je to vhodné hlavně pro ty zákazníky, kterým nevadí za telefonní účet ručit celým svým majetkem.

Částečně to lze řešit velkou zálohou, minimálně 1000 Kč. Nicméně doufám že se do půl roku najde i jiné bezpečnější řešení, které navíc umožní dávat rozumnější ceny i mimo EU.
tonda

Příspěvek od tonda »

hovory z roamingu se nevyúčtovávají v reálném čase, ale účet může dorazit třeba s měsíčním zpožděním
Co Vás, prosím, vede k naději, že se toto změní?

Není to podobný problém, jako např. s platební kartou, kde bance může dorazit platba až s 3 měsíčním zpožděním? Možná proto banky nenabízí anonymní přednabité platební karty (a možná i z jiných důvodů) ;)

To riziko někdo musí nést a pokud má jít o lowcost, pak v co největší míře klient. Btw nevidím nic špatného na tom ručit celým svým majetkem. Nakonec to dělám každý den. Je pochopitelné chtít po klientovi ověření adresy nebo omezit aktivaci roamingu cizincům a k tomu i těch 1000Kč. V nejhorším případě se to prostě jenom neprodá :lol:

Ale popravdě, nemám ve svém okolí nikoho, kdo by chybějící roaming oželel. Z druhé strany nevím ani o nikom, kdo by o Odoriku uvažoval, ale to je věc nabídky dat, tedy jiná písnička.
Odpovědět