od Hafi » stř 22. srp 2018 15:53:43
Běžný user to prostě nechce řešit. Mám Odorika, bo mi vyhovuje (mj.) nabídka služeb a jejich ceny. Osobně bych byl radši, kdyby nešlo o předplacenku, tedy jsem nemusel řešit výši kreditu a Odorik si každý měsíc stáhnul, co chce. Beru na vědomí, že jsou lidi, kteří by nezaplatili, a Odorik může výhodné ceny mít mj. právě z důvodu, že nemá nedobytné pohledávky u klientů. A v podstatě nezávisle na tom, na jak vysokou částku to budu dobíjet (stačí pár hovorů ze zahraničí, SMS jízdenky, apod.), tak hrozí, že mi kredit nějak dojde, dokup balíčků těsně před dobitím inkasa to jen zhoršuje. Samozřejmě dostatečně vysokou částkou udržovanou v kreditu tomu s velkou pravděpodobností předejdu, ale co vzpomínám na mladší léta, tak prostě člověk neměl pětikilo, které by dobrovolně nechal hnít u operátora.
Co mi napadá jako řešení: automatický email odeslaný kolem pár dní před koncem měsíce (aby byl ještě čas to řešit např. převodem), že s aktuální výší kreditu se po začátku nového měsíce a aktivaci aktuálně vybraných balíčků, dostanu buď pod někde nastavený limit (třeba definovaný v "upozornění při nízkém kreditu"), nebo dokonce nebudou ty balíčky aktivovány. Když se to spočítá vůči aktuální výši kreditu je to OK, když tam zahrnete na základě vašich dat průměrnou denní spotřebu do konce měsíce, tak ještě lépe.
Alternativně - ale to už je programátorsky více práce a nejsem si jistý užitečností, tedy kolik klientů by to využilo: dokážu si představit, že uživatel chce každý měsíc svůj datový balíček (bo jinak jsou data drahá...ale obdobně to bude s VPN balíčkem) a je z toho ochoten se vzdát třeba několika hovorů/SMS ke konci měsíce, pokud by pak neměl kredit na balíček...ale je obtížné to live hlídat. Pak by mohla pro něj být výhodné mít možnost, že peníze na balíček by se zablokovaly již během předchozího měsíce buď třeba 10. v měsící po připsání inkas, nebo kdykoli později, jakmile by se na účtu objevilo dostatek kreditu. Samozřejmě by uživatel stále mohl objednávku balíčku na další měsíc zrušit/změnit, což by mu alokované peníze vrátilo...ale nehrozilo by, že ty peníze provolá, když nechce.