Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?

Místo pro služby, které lze dobře kombinovat se službami Odorik.cz .
Odpovědět
luky

Re: Že by rozumný 3G internet bez paušálních poplatků ?

Příspěvek od luky »

xtonda píše: luky, jen tak, bez historie si prostě zavolal na infolinku Vodafone, že chceš 3GB tarif, ale nejsi ochotný platit plnou cenu a oni ti to dali za půlku?
Historie mám velkou, a to je věc, kterou je jim třeba zdůraznit (oni to samozřejmě ví). Pokud máte ke všemu ještě na účet napojeny třeba přátele nebo příbuzné a řeknete, že je taky chcete převést pod VPN u T-Mobile, tak vám rádi vyhoví. Nejen internet, ale i volání a sms...... Popravdě, v mém případě to bylo těžké rozhodování, protože nabídli slevy 50%. Nakonec jsem to zkombinoval :-) I slevy i VPN (kde ovšem číslo a SIM karta už není vaše ale firmy a nemáte k dispozici internetový přístup k účtu!!! nevíte kolik jste provolali, prostě bída)
Na jednu stranu je to fajn, že takto královsky sleví, na druhou stranu je to hnus, jak jsou standardní ceny nehorázně vysoké.
...možná to celé ani není tak o ceně, jako o odvaze si o slevu říct. Zkuste až si půjdete do obchodního centra kupovat třeba boty nebo bundu říct o slevu. Dají vám klidně 20%, když budete šikovní, tak i více. Hlavně si o slevu neříkejte, když je obchod narvaný lidmi a stojíte frontu u pokladny ;)
georgeen

Příspěvek od georgeen »

georgeen píše: - internet bohužel nefunguje v mobilu (takže ani v dual sim), to se aktivuje tarif surf za 24,- Kč 24 MB na den, za uvedenou cenu 0,4/MB platí tedy jen v tabletu, jinak je to pořád ten stupidní systém, že musíte proserfovat celých 24 MB, jinak se to celkem prodraží
Update: Tak toto byla opravdu blbost, jde serfovat i v mobilu, a kredit se normálně odečítá 0,4 Kč za MB, takže dual SIM bude praktický.
kabod

Příspěvek od kabod »

Zedna píše:Zajimalo by mne, zda by to fungovalo na dualSIM telefonu, napriklad Samsung Galaxy S Duos
http://samsungmania.mobilmania.cz/blesk ... fault.aspx
Tedy mit v mobilu jednu klasickou SIMku na hovory a tyto druhou jen na internet a obe aby fungovaly idealne zaroven.

Jinak myslim si, ze toto je skutecne zajimava nabidka pro obcasne pripojovani pres tablety/netbooky.
Idealni by bylo mit moznost si takovyto internet aktivovat i na sve stavajici SIM karte, tedy jen pro obcasne vyuzivani internetu v mobilu.
mám B7722 a tam sušim Divokou kartu s IVM na týden za 49kaček,druhou Divokou kartu se stejným číslem mám v Samsungu GT1000,když vyžeru fup,přejdu na mobil,který to osekané UTÁHNE.Další sim v mobilu je O2 předplacenka NADLOUHO,u té mám VOOCAL callback,u Divoké Odorik callback..TAKŽE RVU do operátoru jen promiskuitní nutnost občas dobíjet a dodržet 49kaček týdně...U Peagase jsem začínal v roce 97 s TWISTEM a ted ho obcházím OBLOUKEM,je nebezpečně NESERIOZNÍ.
Sms

Příspěvek od Sms »

hehe tak teď jsi mě pobavil. A který z těch tří seriozní je ?? Ani jeden !! :D
Jinak taky jim dávám jen opravdové minimum,takové které potřebuju na provoz Voocall,popř.Odorik.
Kdyby náš národ nebyl zabedněnej,línej a nebo možná spíš neinformovanej (nebo jste viděli v TV nějakou reklamu na VOIP z mobilu) a všichni to řešili stejně jako valná většina nás zde na fóru,tak by si sakra rozmysleli jestli národ mají dál holit.
tnt

Příspěvek od tnt »

tnt píše:zdravim,poridil sem si twist online do mobilu,vse funguje krome voip telefonovani,mam nainstalovany voip klienta,pred tim jsem mel vodafone net a vse ok,ted se mi hovor spoji a cca po 5-6 sekundach se prerusi.Volani pres skype funguje dobre,ale pres voip klienta je to pohodlnejsi,mene datove narocnejsi.Nevite nekdo co s tim?Jinej kodek nebo to t-mobile blokuje?Jine nastaveni mi prijde jako blbost,net jako net.Diky za radu.
tak ze problem vyresen.Radu jsem nasel zde na foru,stacilo ve voip klientovi zmenit port na 443 a vse funguje jak ma,nevim proc pres vodafone to slo pres port myslim 5060 a t-mobile problem,ale volani zas jedna radost.Kdyby mi to chtel nekdo vysvetlit,jakej je v tom rozdil,v cem je problem,nebudu se zlobit.
Jinak karta porizena v Č.B. v Igy,pani prvne trosku nechapala co chci,nabizela beznou twist a az po porade s asi moudrejsi kolegyni kartu od nekud vytahla a nakonec i prodala :D
Largon

Příspěvek od Largon »

tnt píše:tak ze problem vyresen.Radu jsem nasel zde na foru,stacilo ve voip klientovi zmenit port na 443 a vse funguje jak ma,nevim proc pres vodafone to slo pres port myslim 5060 a t-mobile problem,ale volani zas jedna radost.Kdyby mi to chtel nekdo vysvetlit,jakej je v tom rozdil,v cem je problem,nebudu se zlobit.
Jinak karta porizena v Č.B. v Igy,pani prvne trosku nechapala co chci,nabizela beznou twist a az po porade s asi moudrejsi kolegyni kartu od nekud vytahla a nakonec i prodala :D
Když zadáte do prohlížeče adresu nějakého webu, tak požadavek na zobrazení stránky se implicitně posílá protokolem HTTP na port 80 daného serveru. Stejné je to s komunikací protokolem SIP, ale zde se používá port 5060. Pravděpodobně ale T-Mobile někde po cestě pakety mířící na port 5060 blokuje. Náš server proto náslouchá i na portu 443, který se běžně používá pro HTTPS (stejná komunikace jako na portu 80 ale navíc šifrovaná).
tnt

Příspěvek od tnt »

Diky za info a vysvetleni.
hroch

Příspěvek od hroch »

Je to možná trošku OT, ale když už tady rešíte porty, tak se zeptám. Ve škole máme možnost se připojit na wifi, ale při pokusu na netbooku o volání přes odorik mi hlásil problém s firewallem, tak jsem nastavil vyjímku podle odorik wiki. Odorik chybu už nehlásil, ale nechtěl mě spojit. To samé se mi děje s telefonem, takže firewall na netbooku to vylučuje. Je možné, že školní firewall zahazuje komunikaci na portech 5060, 6688 i 443?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

hroch píše:Je to možná trošku OT, ale když už tady rešíte porty, tak se zeptám. Ve škole máme možnost se připojit na wifi, ale při pokusu na netbooku o volání přes odorik mi hlásil problém s firewallem, tak jsem nastavil vyjímku podle odorik wiki. Odorik chybu už nehlásil, ale nechtěl mě spojit. To samé se mi děje s telefonem, takže firewall na netbooku to vylučuje. Je možné, že školní firewall zahazuje komunikaci na portech 5060, 6688 i 443?
Ano možné to je. Pokud voláte přes sip, musí být průchozí nejen port 5060 6688 nebo 443. Přes porty 5060 6688 443 proudí signalizace, tedy se domlouvá ústředna a telefon na tom, že se bude volat a kam a jakým způsobem. Samotný hovor ještě používá další port. Ten bývá náhodný z rozsahu 10000-40000 u nás, jaké porty se používají u vás lze obvykle na zařízení nastavit, ale bývá to ze stejného rozsahu. Pokud telefon zvoní, ale není nic slyšet je problém z průchodem tohoto portu. Hovor se pak obvykle po patnácti vteřinách sám přeruší. Pro přenos samotného hlasu se navíc vždy používá vždy UDP, takže může být blokován udp provoz.
Pokud vám SIP nefunguje, doporučuji zkusit volat přes IAX. IAX používá jediný port. http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=14&t=839 Pro volání z PC můžete použít java telefon přímo na našich vebových stránkách v menu "služby z webu", nebo si stáhnout přímo z našich stránek Idefisk, nebo použít např. program zoiper. Naše IAX ústředna naslouchá kromě standardního portu pro iax 4569 též na portu 443, který se běžně používá pro šifrovaný web https, který nikdo běžně neblokuje. Stačí místo iax.odorik.cz zadat iax.odorik.cz:443. Bohužel šifrovaný web používá vždy jen pakety typu TCP, na volání se používá UDP, takže je možné že šikovný správce sítě blokuje i tuhle možnost. Za pokus to ale stojí.
Pak zbývá už jen zkusit volání ze skypu za naše ceny. Málo který správce sítě zvládne/chce úspěšně blokovat skype. Návod je zde. http://www.odorik.cz/skype . Jako poslední rezort je zpětné volání ale to není zdarma. Nicméně pokud máte v práci pevnou linku, zpětné volání může být dobrá volba navíc se můžete tvářit že jde o služební hovor. Pokud jste na netu a máte Odorik, vždy je co zkusit a je pravděpodobné že něco bude fungovat.
hrochu

Příspěvek od hrochu »

Mám podezdření, že firewall blokuje UDP. Když zavolám odorik.cz:443 (TCP), tak se číslo sice vytočí, ale není nic slyšet. Když změním protokol na UDP, tak mi nejde ani signalizace, takže asi zbývá už jen skype nebo vyzkoušet IAX. Já se vlasntně ani nedivím, když je blokovaný i FTP :D
Odpovědět