Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.

Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod Suchyjr » pát 22. úno 2013 12:20:48

Zkoušel jsem nastavit adapter Cisco SPA112 pro posílání CLI na Gigaset 740. Zkoušel jsem nápovědu od Vir z 28.1., ale ETSI DTMF nefunguje. Zkusil jsem bezvýsledně všechny kombinace nastavení metody posílání CLI, které jsou k dispozici. Máte někdo nějaký další nápad?
Suchyjr
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát 22. úno 2013 12:00:26

Re: Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod xsouku04 » pát 22. úno 2013 15:44:34

Řešil jste to s naší podporou, nebo jste někdo další ? Myslím že jsme to zatím nevyřešili. Proste SPA112 jako by nepodporovala některé starší telefony. Samozřejmě je dobré vyzkoušet všechny možnosti v nastavení jak SPA tak telefonu. Pap2T byla nesmrtelná, nicméně ten nový typ od Cisca mi nepřipadá nijak lepší než třeba Grandstream. Zkusil bych tedy ono nové SPA112 vyměnit s někým kdo má starší adaptér. A nebo opačně vyměnit si zase telefon.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6220
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod megacruiser » pon 25. úno 2013 16:28:15

Zdravím Vás,
zdá se, že tento problém se řeší také na fóru Cisca:
https://supportforums.cisco.com/thread/2121676
Doporučuji upgradovat firmware, v nové verzi by to již mohlo být opravené. Poslední post ve vlákně na fóru Cisca byl zhruba před rokem - slibovali, že to bude tak do týdne vyřešeno.
Uživatelský avatar
megacruiser
Administrátor
 
Příspěvky: 203
Registrován: stř 13. říj 2010 15:09:09
Bydliště: Brno

Re: Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod Suchyjr » pon 25. úno 2013 21:57:33

Díky za radu. Přečetl jsem si loňskou zoufalou diskusi na Cisco fóru a opravdu mne to pobavilo - tedy jestli máte rádi černý humor. Zkusím upgrade firmware, i když bych předpokládal, že před týdnem zakoupené zařízení by mohlo obsahovat novější verzi, než je ta předloňská.
Suchyjr
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát 22. úno 2013 12:00:26

Re: Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod ViR » pon 25. úno 2013 23:02:03

Suchyjr píše:Díky za radu. Přečetl jsem si loňskou zoufalou diskusi na Cisco fóru a opravdu mne to pobavilo - tedy jestli máte rádi černý humor. Zkusím upgrade firmware, i když bych předpokládal, že před týdnem zakoupené zařízení by mohlo obsahovat novější verzi, než je ta předloňská.

Tak, já kupoval tuto krabičku před měsícem, a po upgrade FW to poskočilo asi o tři "generace" :-). U toho FW co tam bylo původně mne hlavně vyděsilo oproti PA2T či SPA2000 vyloženě chudé menu ve www rozhraní s minimem možností nějakého nastavení.... S tím novým FW už jsem to pak rozchodil celkem k obrazu svému, respektive uživatele (a zatím to šlape bez problémů).
ViR
 
Příspěvky: 1327
Registrován: sob 30. črc 2011 10:50:06

Re: Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod Suchyjr » úte 26. úno 2013 12:23:59

Mám problém s upgrade firmware. Webové rozhraní mi umožňuje pouze "Quick setup" bez dalších funkcí dostupných pro administrátora - tedy provedení upgrade. Dá se s tím něco dělat?
Suchyjr
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát 22. úno 2013 12:00:26

Re: Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod Eshop » úte 26. úno 2013 12:29:36

Máme spa 112 nastavený provisioningem odoriku pro pap2t . Připojený analog Gigaset a580
Při příchozím hovoru píše EXTERNÍ VOLÁNÍ

V menu spa112 klikněte na VOICE

Potom vlevo REGIONAL

a úplně dole vlevo

Caller ID Method: změňte na ETSI DTMF
Potom přenáší číslo.
Uživatelský avatar
Eshop
 
Příspěvky: 31
Registrován: pon 20. úno 2012 14:50:51

Re: Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod Suchyjr » úte 26. úno 2013 13:24:34

Vážený pane Eshop, pravděpodobně jste nečetl předchozí diskuzi. Vaše rada je "hraběcí" a v podstatě se netýká popsaného problému s upgrade zařízení.
Suchyjr
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát 22. úno 2013 12:00:26

Re: Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod Eshop » úte 26. úno 2013 14:12:56

Jakou máte verzi firmwaru.Něco lze stáhnout tady, ale taky jsem nenašel jak to tam vnutit.
http://software.cisco.com/download/rele ... =1.0.2.006

Model: SPA112, 2 FXS
Hardware Version: 1.0.0
Boot Version: 1.0.1 (Oct 6 2011 - 20:04:00)
Firmware Version: 1.0.2 (006) Oct 22 2011
Recovery Firmware: 1.0.2 (001)
Uživatelský avatar
Eshop
 
Příspěvky: 31
Registrován: pon 20. úno 2012 14:50:51

Re: Nastaveni Cisco SPA112 pro posílání CLI

Příspěvekod Suchyjr » úte 26. úno 2013 14:16:39

Oba máme tutéž zastaralou verzi firmware. Současná nejnovější verze je 1.3.1(003). Novější verze upgrade z webového rozhraní evidentně umožňují dle návodu na http://www.cisco.com/cisco/web/support/index.html
Otázkou je, jak nové firmware do zařízení dostat?
Suchyjr
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát 22. úno 2013 12:00:26

Další

Zpět na VoIP Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník