Mám doma IP telefon a syn, který má notebook bude nějakou dobu mimo domov. Abychom mohli zdarma mluvit přes internet, já z IP telefonu doma a syn pomocí java aplikace Odorik spuštěné v notebooku, potřebovali bychom, aby při spuštění notebooku se automaticky spustil program Odorik a aby se v něm provedlo automatické přihlášení uživatele, tzn syna. Aby v případě, že bude sedět u notebooku, což je časté, mu v v případě, že mu zavolám začalo blikat oznámení, že mu někdo volá.
První věc - automatické spuštění programu Odorik není problém.
Jak to ale udělat, aby se mu to automaticky přihlásilo k jeho účtu a byl tím pádem dostupný.
Spoléhat na to, že se vždy sám ručně přihlásí (že na to bude myslet) je nereálné!!!
Řešení by bylo - nouzovým - poslat mu přes ICQ zprávu - to má puštěné vždy, že mu chci volat a ať si to zapne, ale to je jako drbat se pravou rukou v levém uchu. Snad existuje elegantnější řešení.
Program Odorik a automatické přihlášení při spuštění NB
Re: Program Odorik a automatické přihlášení při spuštění NB
Ale vzdyt aplikace Odorik.exe toto umi.
Tlacitko Nastaveni --> zadat PIN stisknout Ulozit a zaskrtnout volbu "Spustit Odorik.exe pri startu Windows"
Tlacitko Nastaveni --> zadat PIN stisknout Ulozit a zaskrtnout volbu "Spustit Odorik.exe pri startu Windows"
Program Odorik na to není moc vhodný protože syn se jednoduše dostane na web Odoriku a tam toho může hodně nastavit. Na tyhle účely jsem svého času používal program Zoiper.
Toho Nastavení jsem si nějak nevšiml. To je to, co jsem potřeboval. Díky za rady.
Vyřešeno.
Vyřešeno.