Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Příspěvekod erman » úte 04. čer 2013 10:22:12

Zdravím, ze sítě Mobil.cz není možné volat do sítí 910. Hlásí, že volané číslo neexistuje.
Mobil.cz o této skutečnosti ví již minimálně 3 dny, ale problém stále není vyřešen. Vzhledem k tomu, že svádí problém na cílovou síť, v tomto případě Odorik, rád bych znal reakci společnosti miniTEL, abych měl něco v ruce při dalším řešení problému s Mobil.cz, který mi odmítá vrátit poplatek za spojení s operátorem, i když mi předtím na FB potvrdili, že mi poplatek bude v tomto případě vrácen (nejde o dvacku, jde o princip), případně s ČTÚ, na který jsem již též zaslal podnět (kvůli blokování, ne kvůli 20Kč ;) ).

Díky
Naposledy upravil erman dne stř 05. čer 2013 8:24:38, celkově upraveno 3
erman
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 04. čer 2013 10:18:51

Re: Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Příspěvekod ViR » úte 04. čer 2013 11:37:10

Z T-mobile není problém, čili s vysokou pravděpodobností je problém u Mobil.CZ
ViR
 
Příspěvky: 1327
Registrován: sob 30. črc 2011 10:50:06

Re: Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Příspěvekod Largon » úte 04. čer 2013 12:15:57

Dobrý den,
kolega na to přišel už minulý týden a s Mobil.cz to řešil. Dnes ráno jsme to urgovali, protože stav "prověříme to a ozveme se zpět" trval již poměrně dlouho. A bylo nám řečeno to samé, co Vám.

Hovor k nám vůbec nedorazí, snažíme se momentálně zjistit, jak to vypadá u tranzitních operátorů.
Uživatelský avatar
Largon
 
Příspěvky: 434
Registrován: pon 07. lis 2011 11:14:09

Re: Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Příspěvekod xsouku04 » úte 04. čer 2013 15:32:24

Hlášení poruch na mobil.cz je 738 333 333, pokud nevoláte ze simkarty mobil.cz (což nedoporučuji stojí to 20 Kč, které odmítají vracet i v případě, že je problém u nich nebo jejich tranzitního operátora), stojí to jako běžný hovor na mobil.

I pokud vzniká chyba někde po cestě, myslím že právě k tomu je hlášení poruch a mělo by se to prošťouchnout směrem od toho, kdo volá. Protože jedině tak se dá dohledat, kde se hovor zasekne.

Update: Tak jsem to znovu nahlásil a zněl jsem poněkud neodbytněji. Argument, my to neblokujeme, prostě nestačí, chybu na tranzitu je třeba prověřovat ze strany, z které se volá .... Protože my nic nenajdeme ...
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6936
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Příspěvekod Kabek » úte 04. čer 2013 16:56:23

A už je to tady! Pomalu se začne oddělovat zrno od plev!

Moc mně to připomíná dobu, kdy začali "operovat" v síti pevných linek noví provozovatelé, kteří samozřejmě museli jít po přístupové síti tehdejšího telecomu (dnes O2). Vše bylo bez problémů, až do doby první poruchy. Pak si nás přehazovali jak horký brambor... Nahlásili jsme poruchu na ohlašovnu poruch toho nového operátora, tam nás odkázali na poruchy telecomu (prý to je jejich vedení...). Oni zase, že ne, že nejsme "jejich", že si musíme nahlásit - zajistit opravu u svého operátora. Za chvíli člověk provolal spoustu peněz, neb ne vždy volané číslo bylo bezplatné. No, dopadlo to tak, že po čase jsme se s pevnou vrátili zpět k O2..... (Tuším, že se tenkrát jednalo o fi Novera nebo GTS Novera, už nevím)

Je dobře, že sem lidé píší své zkušenosti. Alespoň se má člověk dle čeho rozhodovat. Ne dle jejich lživých reklam a keců...

Díky všem za tyto informace!
Kabek
 
Příspěvky: 549
Registrován: čtv 03. led 2013 20:44:30

Re: Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Příspěvekod Stepijana » úte 04. čer 2013 22:41:46

Sám za sebe. Každodenně používám telefon s předvolbou 910. Pokud pominu volání při špatných parametrech wifi sítě, tak jsem dosud neměl ani já ani ostatní problém. Směrem na toto číslo mi volali z čísla bleskmobilu a také mi posílali zprávu SMS včera (3.6.) a vše bez problémů. Takže u Odorika asi problém není.
Stepijana
 
Příspěvky: 57
Registrován: sob 24. lis 2012 11:40:01

Re: Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Příspěvekod paty07 » úte 04. čer 2013 23:29:16

Dobře, že jim zavolal sám pan Soukup, protože na něj nemůžou hodit problém přijímajícího operátora. Operátorku odpálí, že on jako přijímající operátor nezaznamenal pokus dovolat se (či jak to napsat :) )
paty07
 
Příspěvky: 217
Registrován: úte 27. lis 2012 18:55:22

Re: Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Příspěvekod xsouku04 » stř 05. čer 2013 16:30:52

Tak mi volali z mobil.cz, že prý to už funguje. Zkoušel jsem a opravdu.
Když jsem ale žádal vrácení 20 Kč, paní se z toho nějak zacyklila ,jako kdyby to nikdy nedělala :)
A prý ostatní si o vrácení musí požádat sami. Jak ale mají požádat? Vy jim prostě seberete dalších dvacet korun za další hovor ? Pak by museli žádat rovnou o vrácení 40 Kč.
Vypadá, jako kdyby jejich telefonistky byly na školení v O2 :) Co všechno si dovedou vymyslet, proč to nejde je fakt zajímavé. :) Např.: "Poplatek Vám nemůžu vrátit, protože možná to číslo bylo blokováno ....". "Ale vždyť jste to právě opravili !"
Nakonec slíbila, že alespoň našemu testovacímu číslu 20 Kč vrátí.
Asi bych Vám doporučil si zavolat z Odorik.cz na číslo výše, jinak riskujete dalších 20 Kč pryč a nic vráceného :)
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6936
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: Nejde volat z Mobil.cz na předvolbu 910

Příspěvekod paty07 » stř 05. čer 2013 17:49:49

Koukám, že nízkonákladoví virtuálové hrabou peníze, kde se dá. Jediný, kdo se zatím nebránil je Blesk, který může brát jinde. Tedy alespoň jsem to nezaznamenal.
paty07
 
Příspěvky: 217
Registrován: úte 27. lis 2012 18:55:22


Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 4 návštevníků