SMS API - Linux - implementace v C

Jak ovládat Odorik a používat služby pomocí speciálních programů a aplikací.

SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod allstar » stř 17. črc 2013 15:00:01

Dobrý den,
trochu jsem si zaprogramoval v C a vytvořil jednoduchou konzolovou aplikaci na odesilani SMS přes odorik z terminálu. Napadlo mi, že by bylo dobré to jsem dát, aby se s tím někdo nepsal znova.

https://github.com/slechta/odoriksms

Kompilace: nutno stáhnout libcurl-dev (sudo apt-get install libcurl-dev) a poté sestavit s "make"

Odesilani SMS lze pak provádět z terminálu takto: ./sendsms <api_username> <api_password> <sender#> <recipient#> <text of SMS>

Dík.
PS: Snad to někdo využije.
allstar
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 04. bře 2013 14:27:34

Re: SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod tree » čtv 18. črc 2013 2:16:00

Na konzoli vetsinou uplne bohate postaci jednoradkovej shell script :-)

https://gist.github.com/burningtree/6025694
tree
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 18. črc 2013 2:05:02

Re: SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod allstar » čtv 18. črc 2013 11:05:54

tree píše:Na konzoli vetsinou uplne bohate postaci jednoradkovej shell script :-)

https://gist.github.com/burningtree/6025694


Dík za feedback. Pravda, na konzoli to stačí.
Asi bych měl upřesnit, že to používám přímo v C jako mini knihovnu u EZS, ta konzolová aplikace je takovej "bonus":

Kód: Vybrat vše
int odorik_send_sms(char *szUsername, char *szPassword, char *szSender, char *szRecipient, char *szMessage);
const char *odorik_sms_translate_error(int smsErrorCode);
allstar
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 04. bře 2013 14:27:34

Re: SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod martin1 » čtv 18. črc 2013 12:09:15

Hlavně, jestli je možné bránu takto "roboticky" používat, když je to určeno pro interaktivní přístup.
Kdyby Odorik chtěl nechat skriptovat bránu, asi by poskytoval API (webovou službu RESTful).
1. jakou má brána propustnost ?
2. jak bude reagovat Odorik na masové používání ?
martin1
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř 17. črc 2013 10:51:45

Re: SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod GeBu » čtv 18. črc 2013 12:11:34

martin1 píše:Kdyby Odorik chtěl nechat skriptovat bránu, asi by poskytoval API (webovou službu RESTful).

Ale Odorik přece API poskytuje.
GeBu
 
Příspěvky: 495
Registrován: ned 13. úno 2011 0:14:28

Re: SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod MaT » čtv 18. črc 2013 19:06:16

Taky jsem si nejdřív, když jsem toto viděl, říkal, k čemu mi to je, když si curl můžu klidně pouštět i z příkazové řádky, nebo třeba z Bashe nebo skriptu v nějakém jiném jazyce, ve kterém se mi píše lépe (Python, Perl). Ale fakt je, že jako knihovna do nějakého jiného software, který bude celý v C, to asi smysl má... Ale je na tom zdrojáku krásně vidět, jak se v těch vyšších jazycích člověk může vyjádřit daleko stručněji. :-)

Jinak dotaz uživatele martin1 také nechápu. Ten céčkový program právě využívá Odorikem zveřejněné API, které je právě pro to, aby se k němu někdo připojoval z nějakých dalších programů, určeno. No a další věc je, že ty SMSky nejsou zadarmo - jsou teď za jednu Kč, to nikdo zase nějak přehnaně masivně využívat nebude...
MaT
 
Příspěvky: 357
Registrován: pát 29. bře 2013 15:35:14

Re: SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod GeBu » pát 19. črc 2013 20:40:23

Ale jo, využití by se našlo, ale muselo by to doručení být spolehlivé.
MaT píše:...to nikdo zase nějak přehnaně masivně využívat nebude...
GeBu
 
Příspěvky: 495
Registrován: ned 13. úno 2011 0:14:28

Re: SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod butrus » úte 13. srp 2013 23:30:09

Fajn, ještě by někdo mohl dopsat modul do Asterisku, aby se mohly SMS posílat i z HW telefonů, které "SMSky" umožnují (např. Yealink/Well SIP T2x)... :-)
butrus
 
Příspěvky: 61
Registrován: sob 18. kvě 2013 18:25:32

Re: SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod martin1 » stř 14. srp 2013 11:33:31

butrus píše:Fajn, ještě by někdo mohl dopsat modul do Asterisku, aby se mohly SMS posílat i z HW telefonů, které "SMSky" umožnují (např. Yealink/Well SIP T2x)... :-)

Že to nemají v Odoriku, neznamená, že to neexistuje.
http://the-asterisk-book.com/1.6/applikationen-sms.html
https://wiki.asterisk.org/wiki/display/ ... cation_SMS
martin1
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř 17. črc 2013 10:51:45

Re: SMS API - Linux - implementace v C

Příspěvekod butrus » pon 29. zář 2014 17:00:33

Kód: Vybrat vše
Že to nemají v Odoriku, neznamená, že to neexistuje.
http://the-asterisk-book.com/1.6/applikationen-sms.html
https://wiki.asterisk.org/wiki/display/ ... cation_SMS


Ale já vím, že asterisk SIP MESSAGE podporuje, ale teď jde o to, to propojit s Odorikem (když už na to má API)...
butrus
 
Příspěvky: 61
Registrován: sob 18. kvě 2013 18:25:32


Zpět na Odorik API

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník