Přeprodej SIM karet

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
informator

Přeprodej SIM karet

Příspěvek od informator »

Dobrý den,
jsem prodejce GSM alarmů. http://alarmy.lesovna.eu/ Nabízím zákazníkům předplacené SIM karty (O2, T, VF) k alarmům zdarma s tím, že jim doporučuji přejít na některý z paušálních tarifů. Na dobití kreditu v alarmu se totiž často zapomíná a operátor po čase provoz takové SIM ukončí.
Nabídka mobilních služeb odoriku mi přijde solidní a férová. Z hlediska používání SIM karet v alarmech je bohužel velkou nevýhodou absence nějakého paušálu na SMS zprávy a volání třeba jen v rámci sítě. Naopak velkou výhodou je účtování dat, neboť pro komunikaci s takovým zařízením se jich využije opravdu málo a navíc jsou účtovány po 1kB.

Mohu nabízet SIM karty Odoriku na svém webu zákazníkům a přeprodávat je? Bude to takový přeprodej bez zisku. Jde o komplexnost nabídky, aby si zákazník u nás koupil vše co potřebuje. Nakoupil bych naráz například 50ks SIM karet. Jde totiž také o expiraci, takže žádné velké zásoby nehodlám dělat.

Luděk
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Přeprodej SIM karet

Příspěvek od xsouku04 »

Ano můžete, nic proti tomu nemáme. Předpokládám, že by se někomu mohlo hodit mít přehledně všechny simkarty pod jedním kreditem.
ViR

Příspěvek od ViR »

Tak mne napadá - je nějaký zajímavý vývoj ve věci možnosti prodeje/přeprodeje roamingových SIM s CZ číslem prostřednictvím Odoriku? ;) Případně, nerýsuje se i nějaká "mezioperátorská" spolupráce na úrovni telekomunikačních služeb?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

ViR píše:Tak mne napadá - je nějaký zajímavý vývoj ve věci možnosti prodeje/přeprodeje roamingových SIM s CZ číslem prostřednictvím Odoriku? ;) Případně, nerýsuje se i nějaká "mezioperátorská" spolupráce na úrovni telekomunikačních služeb?
Budeme prodávat simkarty eurekago za cenu kreditu. Ceny zatím zůstávají jak jsou. Platnost kreditu po prvním použití je rok, pak je třeba znovu dobít. Nepoužitá simkarta má neomezenou životnost.

Cena by měla být 200 Kč vč. DPH.
Georgius

Příspěvek od Georgius »

To vypadá velice zajímavě - plánujete i možnost "platby" z webu Odoriku a případně těsnější spolupráci - třeba že by Odoričí čísla byla zahrnuta do škatulky "hovory uvnitř síti" ? Pak by to bylo ještě zajímavější :-D
ViR

Příspěvek od ViR »

Georgius píše:To vypadá velice zajímavě - plánujete i možnost "platby" z webu Odoriku...
Ač samozřejmě netuším, jaké jsou záměry, pokud bude SIM položkou v odoričím e-shopu, není technicky problém za ni zaplatit z kreditu u Odoriku. A jelikož budou prodané SIMky a čísla EUREKA jednoznačně idetifikovatelné a evidovatelné, nebyl by patrně problém ani přímo s prodejem kreditu, o prodeji dobíjecích kuponů nemluvě (ty může prodávat kdejaká trafika). Ale každý podnikatel musí z obchodu něco mít, jinak by šel do ztráty. Takže předpokládám, že by to mohlo být v podobném režimu, jako je třeba u přeprodejců Betamaxu/Dellmontu, tedy že by asi byla při přímém dobíjení Eureka kreditu jinak než v kuponech nějaká drobná přirážka (nebo by cílový OP poskytl Odoriku diskont).
Georgius píše:...a případně těsnější spolupráci - třeba že by Odoričí čísla byla zahrnuta do škatulky "hovory uvnitř síti" ? Pak by to bylo ještě zajímavější :-D
Toto by mne VELMI překvapilo, protože ty EUREKA SIMky jsou i v ČR v roamingu. Tedy "dostat" hovor z odoričí (ať už pevné či mobilní) do Eureka sítě není úplně triviální záležitost a cestuje to celkem s jistotou přes několik dalších operátorů... Ale třeba propojení na SIPu by bylo celkem jistě možné (ale ani Eureka SIP není zatím nijak výrazně provázán s Eureka GSM a volání z něj je dražší, než volání z Odoriku).
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Georgius píše:To vypadá velice zajímavě - plánujete i možnost "platby" z webu Odoriku a případně těsnější spolupráci - třeba že by Odoričí čísla byla zahrnuta do škatulky "hovory uvnitř síti" ? Pak by to bylo ještě zajímavější :-D
Bohužel tohle nejde. Co se týče možnosti dobíjet kredit uvidíme, jaký bude zájem. Poslat ale jednou za rok něco převodem, aby se simkarta udržela v chodu, nemyslím, že je zrovna pro tento typ zákazníků (cestovatelé) problém.
megacruiser
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od megacruiser »

Nyní si u nás můžete zakoupit také "cestovatelské" SIM karty Eurekago. Za 200 Kč získáte SIM kartu s přednabitým kreditem 200 Kč. Více informací v našem eshopu: https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... a-eurekago.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

megacruiser píše:Nyní si u nás můžete zakoupit také "cestovatelské" SIM karty Eurekago. Za 200 Kč získáte SIM kartu s přednabitým kreditem 200 Kč. Více informací v našem eshopu: https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... a-eurekago.
A když si to koupím v e-shopu, jakým způsobem si tu SIM kartu zaplatím, bude možné tu částku 200,- Kč ztrhnout z ODORčího účtu tak jako teď když se kupují SIM karty ODORIK ? A co když si ji objednám na dobírku, platí se tam nějaká přirážka ?

A ještě jeden dotaz, jak si mám pak nabíjet Eurekago SIM kartu když mi dojde na ní kredit, existují na ní nějaké kupóny ? A je možné dobíjet kredit přes internetové bankovnictví ? Nebo budete taky ve svém e-shopu nabízet dobíjecí kupóny ?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

helmut.niederman píše:
megacruiser píše:Nyní si u nás můžete zakoupit také "cestovatelské" SIM karty Eurekago. Za 200 Kč získáte SIM kartu s přednabitým kreditem 200 Kč. Více informací v našem eshopu: https://www.odorik.cz/obchod/kategorie/ ... a-eurekago.
A když si to koupím v e-shopu, jakým způsobem si tu SIM kartu zaplatím, bude možné tu částku 200,- Kč ztrhnout z ODORčího účtu tak jako teď když se kupují SIM karty ODORIK ? A co když si ji objednám na dobírku, platí se tam nějaká přirážka ?

A ještě jeden dotaz, jak si mám pak nabíjet Eurekago SIM kartu když mi dojde na ní kredit, existují na ní nějaké kupóny ? A je možné dobíjet kredit přes internetové bankovnictví ? Nebo budete taky ve svém e-shopu nabízet dobíjecí kupóny ?
Předpokládal jsem, že je možné snadno dobít kredit přímo na jejich stránkách převodem na český účet. Pokud ne a oni nesjednají nápravu, asi budeme prodávat i jejich dobíjecí kupóny. Dobíjecí kupóny existují, nám by ale možná stačily kupóny virtuální, kdy hned po zaplacení můžeme poslat dobíjecí kód třeba pomocí sms zprávy přímo na heureka mobil.
Odpovědět