CallBack - a nahrávání hovorů

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
kapetr

CallBack - a nahrávání hovorů

Příspěvek od kapetr »

Zdravím,

již jsem tuto nefunkčnost diskutoval v 12/2012:
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... =120#p6955

Bohužel stále to není doplněno - proto o to znovu prosím.
Jde o DŮLEŽITOU funkcionalitu - i pro androidáře.
kapetr

Re: CallBack - a nahrávání hovorů

Příspěvek od kapetr »

Přišel jsem zatím na neplnohodnotné a hlavně dost krkolomné provizorní řešení:

1. zainvestujte min. 15 Kč na další linku a veřejné číslo
2. tuto linku (číslo) přesměrujte paralelním vyzváněním na svůj mobil, z nějž chcete CallBack vyvolávat a to včetně nahrávacího prefixu! Tedy např. na *08600420603xxxyyy
3. nastavte přednastavený CallBack:
- iniciovaný z 00420603xxxyyy
- spojit z: (to nové veřejné číslo (jež je redirektováno s nahráváním zase na mobil))
- spojit na: nevyplnit => budete dotázáni CallBackovým automatem, kam volat
4. prozvoňte z mobilu vybrané CallBackové číslo ad 3

A je to - nyní se již CallBackový hovor nahraje a *.ogg soubor přijde na email :-)

Pozn.: ten přednastavený CallBack v bodě 3 jsem definoval u té původní/staré linky, ale nejspíš je to jedno a šlo by to i u té nové. Nezkoušeno. Doplňuji: vyzkoušeno -> je to jedno

Ano - je to krkolomné a navíc vhodné jen pro ten "nepřednastavený" CallBack a HLAVNĚ je navíc nutné zbytečně alokovat veřejné číslo. Proto doufám, že to raději Odorik doplní/opraví.

Když už jsem narazil na tu nutnost alokovat veřejné číslo. Je to proto, že Odorik u interního čísla, bůhvíproč (?!), nenabízí možnost nastavení paralelního vyzvánění, jímž se m.j. nastavuje právě přesměrování, ...

To už jsem také kdysi dávno reportoval, ale bohužel to dodnes také není doplněno/opraveno :-/

Snad toto provizórium někomu pomůže :-)

Zdravím.
JPT

Příspěvek od JPT »

Ta telefonní aplikace v androidu nemá nahrávání ? Nebo nějaká utilita, že by to nahrávala přímo v telefonu ?
TKlf

Příspěvek od TKlf »

Bez Rootu v Androidu nelze, myslím od verze 2.3 kdy si Google řeklo, že je to nebezpečné.

Napsáno na mobilu.
kapetr

Příspěvek od kapetr »

TKlf píše:Bez Rootu v Androidu nelze, myslím od verze 2.3 kdy si Google řeklo, že je to nebezpečné.
Já sice Android nemám (a tudíž neznám), ale toto omezení, o němž jsem již slyšel, se snad týká jen GSM hovorů.
Pokud jde o Android VoIP aplikace, tak ta přijímá/odesílá audio data síťovým protokolem a tudíž k nim musí mít přístup a těžko jí tedy může něco zabránit tato data uložit jako soubor. Nebo ne ?

Možná je však problém v tom, že VoIP aplikace pro Android většinou/vůbec (?) možnost nahrávání hovorů prostě nenabízejí a řešení na straně operátora (např. Odorik, Xphone, ...) tento problém řeší.
V Linuxu např. také není zrovna výběr VoIP klientů s nahráváním :-/
(A není Android náhodou vlastně mini Linux ?-)

P.S.: Nenahrávání GSM hovorů je vlastně pro mě hlavní důvod, proč jsem si dosud takový smartphone nekoupil a k plné spokojenosti používám senior mobil za 17$ (! - včetně porta) objednaný z Číny - a často nahrávání hovorů také využívám.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

TKlf píše:Bez Rootu v Androidu nelze, myslím od verze 2.3 kdy si Google řeklo, že je to nebezpečné.

Napsáno na mobilu.
Lze, ale pouze z výstupu mikrofonu a repráku, ne přímo.
TKlf

Příspěvek od TKlf »

kapetr píše:
Já sice Android nemám (a tudíž neznám), ale toto omezení, o němž jsem již slyšel, se snad týká jen GSM hovorů.
Pokud jde o Android VoIP aplikace, tak ta přijímá/odesílá audio data síťovým protokolem a tudíž k nim musí mít přístup a těžko jí tedy může něco zabránit tato data uložit jako soubor. Nebo ne ?

Možná je však problém v tom, že VoIP aplikace pro Android většinou/vůbec (?) možnost nahrávání hovorů prostě nenabízejí a řešení na straně operátora (např. Odorik, Xphone, ...) tento problém řeší.
V Linuxu např. také není zrovna výběr VoIP klientů s nahráváním :-/
(A není Android náhodou vlastně mini Linux ?-)

P.S.: Nenahrávání GSM hovorů je vlastně pro mě hlavní důvod, proč jsem si dosud takový smartphone nekoupil a k plné spokojenosti používám senior mobil za 17$ (! - včetně porta) objednaný z Číny - a často nahrávání hovorů také využívám.

To stejné platí i pro vestavěného klienta pro volání přez VOIP. Aplikace volání nerozlišuje GSM nebo VOIP. A jak píše Pitomec, jde to ještě nekvalitne, přez repro hlasitého odposlechu, ale to znamená být pro okolí za debila.
Pochopitelně po ROOTu zařízení mají aplikace pro nahrávání a že jich je na marketu plno, včetně takových, které jsem používal už na Nokii, přístup přímo k datovému toku a ke kvalitnímu nahrávání.
Můžeš prosím, klído i SZ poslat odkaz na ten mobil, myslím, že si ho tu už jednou postoval, nemůžu to už ovšem najít. Já si teď také na pokusy objednal čínského androida a první co sem udělal, je ROOT. Zatím spokojenost, vyšel me na $159 i dopravou DHL, byl tu za tři dny od převzetí u prodejce.

Napsáno na mobilu.
luky

Příspěvek od luky »

třeba se to jednou dostane rovnou do androidí aplikace Odorik pro callback
kapetr

Příspěvek od kapetr »

Jen drobná chybička v označení zasílaného souboru s nahrávkou:
Místo tel. čísel, jež jsou callbackem spojena je tam to odorik číslo a číslo redir2 mobilu, ale volané číslo tam není.
Call IDs: 70457991/3/4/5

Přijde email:
Hovor 14.10.2013 08:45:45 +4209101xxxx3 > 7235xxxx1 v priloze
místo +4209101xxxx3 (případně 7235xxxx1) > 7236xxxx2
Odpovědět