Problém s registráciou zariadenia a prijímaním hovorov
Problém s registráciou zariadenia a prijímaním hovorov
Dobrý deň,
už sa mi to pár krát stalo, no dnes je to takmer po celý deň: Nie je možné sa mi dovolať. Prijaté hovory sú mi automaticky z dôvodu nedostupnosti (neprihláseného) zariadenia presmerovávané na mobil. Na stránke Odoriku, v sekcií kde má byť zobrazené prihlásené zariadenie nie je prihlásené nič.
V mojou routri však ukazuje Odorik linku ako aktívnu a prihlásenú.
Odchádzajúce hovori fungujú v poriadku.
Napr. ID prijatých (presmerovaných) hovorov je 95429036, 95398701
Môžte to prosím preveriť, aby sme zistili, či je problém u mňa, alebo u Vás? Ďakujem
už sa mi to pár krát stalo, no dnes je to takmer po celý deň: Nie je možné sa mi dovolať. Prijaté hovory sú mi automaticky z dôvodu nedostupnosti (neprihláseného) zariadenia presmerovávané na mobil. Na stránke Odoriku, v sekcií kde má byť zobrazené prihlásené zariadenie nie je prihlásené nič.
V mojou routri však ukazuje Odorik linku ako aktívnu a prihlásenú.
Odchádzajúce hovori fungujú v poriadku.
Napr. ID prijatých (presmerovaných) hovorov je 95429036, 95398701
Môžte to prosím preveriť, aby sme zistili, či je problém u mňa, alebo u Vás? Ďakujem
Re: Problém s registráciou zariadenia a prijímaním hovorov
Problem resime mimo forum.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Problém se týkal ADSL modemů a routerů DrayTek, které mají navíc dvě VoIP linky.
Tyto modemy byly defaultně nějakou dobu dodávány na Slovensku jako běžně ADSL modemy.
Problém vznikl po změně u nás na proxy cca před měsícem. Kdy po vypršení registrace jaksi následující registrace nebyla zapsána u nás do databáze, tedy střídala se stejně dlouhá období přihlášen/nepřihlášen.
Nyní by to již mělo být OK, podstatu problému a proč to vznikalo jen u tohohle zařízení, stále zkoumáme.
Jako prevenci proti podobným záhadným potížím doporučujeme vždy vyplnit položku záložní číslo.
Když nic jiné tak se o selhání alespoň brzy dozvíte.
Tyto modemy byly defaultně nějakou dobu dodávány na Slovensku jako běžně ADSL modemy.
Problém vznikl po změně u nás na proxy cca před měsícem. Kdy po vypršení registrace jaksi následující registrace nebyla zapsána u nás do databáze, tedy střídala se stejně dlouhá období přihlášen/nepřihlášen.
Nyní by to již mělo být OK, podstatu problému a proč to vznikalo jen u tohohle zařízení, stále zkoumáme.
Jako prevenci proti podobným záhadným potížím doporučujeme vždy vyplnit položku záložní číslo.
Když nic jiné tak se o selhání alespoň brzy dozvíte.
Dobrý deň,
momentálne to testujem, žiaľ problém u mňa pretrváva. Napr. ID hovoru 95686213...
Ivan
momentálne to testujem, žiaľ problém u mňa pretrváva. Napr. ID hovoru 95686213...
Ivan
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tento noční problém vypadá na něco jiného. Zdá se, že tyto stroje mají svoje bugy.aiwan píše:Dobrý deň,
Ivan
Poznatky, které jsme získali testováním, jsem popsal zde.
http://www.odorik.cz/w/draytek:vigor2700
Jinak právě jsme změnili konfiguraci naši sip registrační proxy. Tedy doufáme, že někomu kvůli tomu nepřestane něco fungovat. Draytek je otestován. Změny jsou hlavně v tom smyslu, že podstatným způsobem zefektivnily chod registrační proxy a snížily její zátěž.
Předpokládám, že změna se žádnými potížemi neprojeví.
Výborne, zdá sa, že registrácia prebieha v poriadku a problém je vyriešený. Cez víkend otestujem ešte nový firmware. Vďaka za promtne riešenie problému.
Ivan
Ivan
Dobrý den,
mám také problém s registrací, posledních pár dnů mi zařízení funguje jen do 8 ráno a pak mi to hlásí "sip registrace selhala".
mám také problém s registrací, posledních pár dnů mi zařízení funguje jen do 8 ráno a pak mi to hlásí "sip registrace selhala".
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den.ondrej píše:Dobrý den,
O jakou se jedná linku? Změnit porty jste zkoušel?
http://www.odorik.cz/w/registrovana_sip_zarizeni
Jedná se o linku 708411, zkoušel jsem všechno možné - reset základny a vypsal údaje znovu, různé porty.
Když se podíváte jak se to zařízení přihlašovalo dnes a včera a minulý týden, pokaždé jsem tam něco změnil, ale nevysvětluje to tu zvláštnost, že to vždy přestane fungovat před 8. ráno.
Když se podíváte jak se to zařízení přihlašovalo dnes a včera a minulý týden, pokaždé jsem tam něco změnil, ale nevysvětluje to tu zvláštnost, že to vždy přestane fungovat před 8. ráno.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, jako by nějakou neplechu dělal Váš poskytovatel internetu.ondrej píše:Jedná se o linku 708411, zkoušel jsem všechno možné - reset základny a vypsal údaje znovu, různé porty.
Zkoušel jste TCP protokol? Viz obrázek. Ten by mohl problém obejít.
- Přílohy
-
- gigest_protokol.png (109.27 KiB) Zobrazeno 7184 x