Stránka 4 z 4

Re: vlastní nastavení hlasitosti příchozího hovoru

PříspěvekNapsal: pát 20. bře 2015 20:48:04
od kapetr
Bravo Odorik :-) - konečně slyším druhou stranu i v běžném prostředí !!! Moc a moc děkuji.

A jelikož využívám převážně callback z mobilu - tak to přidávám do paralelního zvonění (viz má X-krát zmiňovaná obezlička umožňující používání prefixů i v callbacku).
A zde jsem narazil na zajímavé zjištění, které si neumím nějak srovnat v hlavě.

Pokud použiji prefixy v přímém volání (např. z VoIP klienta), tak hlasitost funguje, jak uvádíte.
Ale v tom paral. vyzvánění (=přesměrování na mobil) není 50=střední=beze_změny, ale je to již nepoužitelné zesílení. Jako by ta hodnota v prefixu udávala jen míru zesílení o ... nebo ... krát.
Čili - maximální únosné zesílení je tak 05 až 15. Př.: *086*081910723xxxxxx jako paralelní k 910yyyyyy.
Cokoli víc je jak zapnout na mobilu hlasitý odposlech.

Podotýkám, že mi to nijak nevadí, že je to takto. Jen to zmiňuji jako zajímavost, že se to chová jinak v přímém volání a jinak v tom CB paralelním vyzvánění.

P.S.: pokud byste to snad chtěli funkčně sjednotit, tak prosím o varování předem. S vámi avizovanou hlasitostí 10 (=ztlumení) bych slyšel úplné ... nic :-)

Re: vlastní nastavení hlasitosti příchozího hovoru

PříspěvekNapsal: pát 12. úno 2016 22:22:48
od swejzi
kapetr píše:Ale v tom paral. vyzvánění (=přesměrování na mobil) není 50=střední=beze_změny, ale je to již nepoužitelné zesílení. Jako by ta hodnota v prefixu udávala jen míru zesílení o ... nebo ... krát.

Mě se toto děje, pokud to použiju jako prefix *0819XX při volání z aplikace Zoiper. Taky jsem došel k závěru, že hodnota 50 není původní hlasitost, ale už dosti veliké zesílení. Nyní jsem nastavil hodnotu 10, což by dle popisu mělo být výrazné zeslabení, ale ve skutečnosti je to zesílení "tak akorát". Pokud s tím již nebudete hýbat, tak u mě spokojenost. Osobně se domnívám, že potřebu snižovat hlasitost asi nikdo nemá, často jsou asi spíše problémy naopak s nedostatečnou hlasitostí.
PS: V Zoiperu jsem nenašel možnost automatického vkládání prefixu ke všem hovorů a ručně se mi to zadávat nechce, tak jsem to očůral přepsáním mezinárodního "+" na "*081910+". Takto se zesílení použije vždy při vytočení běžného čísla v mezinárodním formátu, tedy "+420xxxyyyzzz". Pokud bych volal na "xxxyyyzzz" tak se zesílení neaplikuje. Asi trošku prasečina, ale nic lepšího jsem nevymyslel.

Re: vlastní nastavení hlasitosti příchozího hovoru

PříspěvekNapsal: pát 01. črc 2016 17:06:59
od xsouku04
swejzi píše:Mě se toto děje, pokud to použiju jako prefix *0819XX při volání z aplikace Zoiper. Taky jsem došel k závěru, že hodnota 50 není původní hlasitost, ale už dosti veliké zesílení. Nyní jsem nastavil hodnotu 10, což by dle popisu mělo být výrazné zeslabení, ale ve skutečnosti je to zesílení "tak akorát".


Ano, je to chyba. Tato chyba ale znemožňovala hovory zeslabit, což dnes jeden zákazník potřebuje díky ústředně Yeastar MyPBX Standard (mimochodem ústředny od Joyce nedoporučuji), kde nelze hlasitost hovorů regulovat a defaultně je hlasitost nastavena na "přeřváno". Zajímavé je, že pokud hovory jdou ze zabudované GSM brány, hlasitost je OK.
Abych fungování nerozbil těm, co již s naší chybou počítají, zavedl jsem nový prefix *0817, kde je to podle dokumentace. Dokumentaci jsem opravil, tedy prefix *0819 zůstane v provozu jako nedokumentovaná možnost.

Re: vlastní nastavení hlasitosti příchozího hovoru

PříspěvekNapsal: pát 07. črc 2017 20:41:54
od avod
Zkoušeli jste toto? Mně to nefunguje na Android 6 ani 7. Zkoušel jsem ten způsob vytáčení na LG G2 a Honor 8. Ale vím, že mi to u jednoho mobilu fungovalo, jen už nevím, kterého. Asi měl ještě starší Android.
http://blog.pidisoft.cz/clanky/203-jak-zvysit-hlasitost-u-mikrofonu-a-sluchatka-v-androidu---how-increase-microphone-and-earphone-volume-in-android/

Re: vlastní nastavení hlasitosti příchozího hovoru

PříspěvekNapsal: sob 08. črc 2017 23:05:59
od TKlf
Pouze pro stroje s procesorem MTK.

Odesláno z T9 pomocí Tapatalk

Re: vlastní nastavení hlasitosti příchozího hovoru

PříspěvekNapsal: ned 09. črc 2017 13:41:13
od xsouku04
TKlf píše:Pouze pro stroje s procesorem MTK.

Odesláno z T9 pomocí Tapatalk


Díky. Zde je návod jak zjistit, jestli mám MTK nebo ne. http://www.highteknology.com/2014/06/ho ... evice.html

(pomocí aplikace CPU-Z - MTK začína mt )