TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...

TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod xsouku04 » stř 26. říj 2011 15:07:48

Máte-li adsl modem p-link-td-w8901gb nebo p-link-td-w8901b
http://access-pointy.heureka.cz/tp-link ... ecifikace/

je nutné přes telnet provést následující příkaz

Kód: Vybrat vše
ip nat service sip sw off


TP-LINK> ip nat service sip sw
Nat Sip v2 running!
usage: ip nat service sip sw [on|off]
TP-LINK> ip nat service sip sw off
Nat Sip v2 switch Off!
TP-LINK> ip nat service sip sw
Nat Sip v2 not running!

Teprve poté začnou sip zařízení za tímto ADSL modemem fungovat správně

Na zařízení se příhlásíte pomocí příkazu
Kód: Vybrat vše
telnet ip

kde ip je ip adresa vašeho modemu.

Původní zdroj informace.

http://forums.whirlpool.net.au/archive/1528057

Podobnými obtížemi trpí ADSL modem Zyxel P-660R-63C a jiné ....

Funkce, která způsobuje tyto problémy se jmenuje SIP ALG a je dobré ji vždy, pokud na ni narazíte vypnout.

http://www.telefonujeme.cz/about4452.html

jde o to, že snaží zasahovat do SIP hlaviček a tím komunikaci kazí.
Zde je obrázkový návod jak pracovat s programem telnet
http://www.zyxel.de/web/faq.php?x=&mod_ ... =38&id=267

Dalsi alternativni moznost jak so vyhnout AGL je nastavit jiny port nez 5060, odorik ciha na portech 5060,443 a 6688
Zmenit ho lse na telefonu UCET/Proxy server: namisto sip.odorik.cz -> 81.31.45.51:6688
6688.png
6688.png (4.08 KiB) Zobrazeno 14542 krát
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6976
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod komichal » stř 26. říj 2011 16:18:10

Děkuji tímto všem z Odoriku, kteří se usilovně prakticky od včerejší osmé hodiny večerní věnovali vyřešení tohoto problému! Další důkaz toho, že s lowend routerem si člověk zadělává na problémy, pokud od něj chce jenom trošku něco víc... :?
komichal
 

Re: TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod moas » úte 20. pro 2011 13:50:22

Narazil jsem přímo u zdroje - http://www.tp-link.com/en/article/?articleid=343 - na velmi nepříjemnou informaci.

All of the above settings are temporary. Once you restart or reset the modem, the SIP ALG will be turned back on.


Takže každý restart modemu znamená, že se SIP ALG znovu aktivuje. To zároveň vysvětluje mé problémy, se kterými se poslední dobou potýkám.

Podle diskuzního fóra jinde - http://www.telefonujeme.cz/about6450-0-asc-0.html - se zdá, že SIP ALG je morem snad všech DSL modemů.

Nebylo by možné přijít s nějakým řešením, které by SIP ALG obcházelo (bavili jsme se dnes telefonicky o možném využití nestandardních portů), případně - laicky řečeno - "nějak" vybavit infrastrukturu Odoriku, aby si s ALG porozuměla?

edit: týjo to je servis, než jsem to dopsal tak už se objevil tip na jiné číslo portu... :D Je to ozkoušené?
moas
 
Příspěvky: 11
Registrován: stř 12. říj 2011 7:40:58

Re: TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod ViR » úte 20. pro 2011 18:22:41

moas píše:Je to ozkoušené?

Nevím, jak moc obecně. Já zkoušel porty 443 a tuším 80.
ViR
 
Příspěvky: 1327
Registrován: sob 30. črc 2011 10:50:06

Re: TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod xsouku04 » úte 20. pro 2011 18:48:23

Je to ozkoušené?

Jo celkem jo. Už nějakou dobu to doporučujeme třeba na pap2. http://www.odorik.cz/w/pap2#zarizeni_se ... eni_slyset
U těch grandstreamů byl ale do dneška problém v tom, že jsme přepisovali provisioningem konfiguraci, která byla uložená u nás na serveru. Takže kdyby jste si to opravil, tak by se vám po restartu vrátil zpátky defaultní port.
Nyní jsme to vypnuli, a nastavení se provede znovu jen tehdy, když to bude účelné. Takže má smysl ručně změnit konfiguraci grandstreamů.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6976
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod xsouku04 » stř 21. pro 2011 15:19:39

Nevím, jak moc obecně. Já zkoušel porty 443 a tuším 80.

Ten druhej port byl asi 6688. Port 80 zatím otevřen není. Plánovali jsme to na novém serveru, ale vzhledem k tomu, že by hodně docházelo k omylům (kdejaký webový prohlížeč by se tak zkoušel "logovat" na sip proxy) tak jej asi neotevřeme. 443,6688 a 5060 bohatě stačí.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6976
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod ViR » stř 21. pro 2011 18:23:03

xsouku04 píše:Ten druhej port byl asi 6688.

To je klidně možné. Vždyť jsem psal, že "tuším" ;-)
ViR
 
Příspěvky: 1327
Registrován: sob 30. črc 2011 10:50:06

Re: TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod moas » ned 25. pro 2011 21:04:38

Kód: Vybrat vše
namisto sip.odorik.cz -> 81.31.45.51:6688

Tak jsem to prubnul a dal místo toho sip.odorik.cz uvedenou IP a port.
Po uložení a restartu telefonu jsem se jen pro zajímavost kouknul znovu do nastavení... a sip.odorik.cz tam byl zpátky.
Opravdu je ten provisioning vypnutý?
moas
 
Příspěvky: 11
Registrován: stř 12. říj 2011 7:40:58

Re: TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod xsouku04 » pon 26. pro 2011 0:22:45

Od nového nastavení je má být vypnutý až cca po hodině. Dám kolegovi vědět aby to prověřil.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
 
Příspěvky: 6976
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno

Re: TP-link adsl2 modem td-w8901gb kazí sip hlavičky

Příspěvekod Aladin » pon 26. pro 2011 10:52:57

Mohl by jste prosim udelat nejaky vseobecny videonavod, jak vypnout SIP Alg pres Telnet? Dik.
Aladin
 

Další

Zpět na odorik.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků